Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Pozíciós áttekintő: elkapók

2017. június 17. - Asbee

Az elmúlt években szinte mindig izgatottak lehettünk a passzjáték miatt, hiszen Odell Beckham Jr. személyében a liga egyik legjobb elkapóját sikerült draftolni, aki bármikor képes egy váratlan húzásra. Ennek az lett a hátránya, hogy túlságosan is tőle függött az offense, ezt a hiányt azonban megpróbáltuk orvosolni Brandon Marshall megszerzésével. Vajon meghozza ez a lépés a kívánt eredményt? Esetleg más is nagyobb szerepet kap idén?

Valóban páratlan Beckham produkciója, mindhárom évében 1300 yard és 10 touchdown felett zárt és ha így folytatja, akkor újabb rekordokat fog megdönteni a csapat és az NFL történetében is. Egyedüli hiányossága, hogy nehezen viseli a kudarcot és emiatt többször is felelőtlenül viselkedett. Kihagyta az idei OTA-ket, helyette egyénileg készült Los Angeles-ben, de a minicampre csúcsformában tért vissza. A média rögtön rárepült a témára és holdoutról beszélt, de erről nincs szó.

Brandon Marshall valamelyest visszaesett 2016-ra, de ebben inkább a Jets körüli mizéria és a QB helyzet volt a hibás, az elkapó képességei nem gyengültek. A szájkarete az idei offseasonban sem csitult, Sheldon Richardson nekiment Marshallnak, de ő szerencsére nem vette fel a kesztyűt és lezárta magában ezt a történetet. Remélhetőleg tényleg sikerül csak a játékra koncentrálnia, hiszen ebben az esetben olyan játékost tudunk kiállítani Beckham túloldalára, aki számos csapatban az első számú célpont lenne.

A slotban is akad egy klasszisunk Sterling Shepard személyében, aki ugyan nem bír game changer képességekkel, de már újoncként is lehetett építeni a fürgeségére, valamint a route futó képessége is tökéletes ebbe a pozícióba. Tavaly ugyan egy-egy meccsre eltűnt, de ebben az offense gyengélkedése is benne van, a 8 touchdownjára viszont egy szavunk sem lehet. Steve Smith és Victor Cruz után újabb klasszis slot WR-t sikerült találnunk.

Mögé pályázna Roger Lewis, akinek nincs zökkenőmentes offseasonja, hiszen némi zöld elfogyasztása után autóba ült, a hatóság pedig lecsapott rá. Szerencsére ez volt az első ilyen ügye, így megúszhatja eltiltás nélkül. Ha valóban így lesz és a pályán sem esik vissza, akkor jó eséllyel a csapatban marad, ellenkező esetben azonban nagyot kell villantania.

Dwayne Harris gyakorlatilag minden tekintetben egyéni rekordot döntött a 2015-ös érkezése után. Visszahordóként remekelt és az offense segítségére is tudott lenni. Tavaly ez nem így volt, a támadók között nem kapott lehetőséget és returnerként sem lehettünk vele elégedettek, ráadásul a frusztráció miatt olyan helyzeteket próbált megoldani amelyek alapból kudarcra voltak ítélve. Kapott egy újabb esélyt, de ne legyünk meglepve ha ez lesz az utolsó New yorki éve.

Tavarres King a tavalyi előszezon meglepetésembere volt. Eltöltött némi időt a practice squadban és az ott megtanultakat jól kamatoztatta. Sok lehetőséget nem kapott, csak a szezon végén jött el az ideje, bár nem vagyok abban olyan biztos, hogy a Packers elleni garbage time mérvadó lenne a jövő tekintetében.

Darius Powe és Kevin Norwood már tavaly is a keretben volt, ők szintén a gyakorlócsapattal készülhettek. Főleg Powe játékára lennék kíváncsi aki remek felépítéssel bír, ráadásul a California egyetemén játszott amely sok jó elkapót adott már az NFL-nek. Norwood King idei változata lehet, van már más csapatnál is tapasztalata, ami hasznos lehet a fiatalabb társai ellen.

És akkor jöjjenek a draftolatlan újoncok. Travis Rudolph szívszaggató sztorijáról meséltünk már és a hírek szerint az eddigi gyakorlásokon nem lehetett rá panasz. Keeon Johnson egy nagyobb testalkatú WR, aki az egyetemen sem volt túl domináns, meglepne ha sokra vinné a profik között. Jerome Lane anno inkább a kosarazás felé vette az irányt, később viszont mégis a futball mellett döntött. Elég nyers játékos, akinek sokat kell még tanulnia, legjobb esetben a gyakorlócsapatot veheti célba. Kevin Snead atlétikában remekelt és nincs túl nagy focikarrier a háta mögött. A sebessége hihetetlen, ha a ligában marad akkor az NFL egyik, ha nem a leggyorsabb játékosa lehet. Érzésem szerint neki sem lehetnek túl vérmes reményei, de kíváncsi vagyok rá, hogy ki tudunk-e hozni valamit a gyorsaságából.

Látható az előrelépés, van egy gyors (OBJ), egy magas (Marshall) és egy fürge (Shepard) játékosunk a kezdőben, ez pedig remek lehetőséget jelent az edzőknek és remélhetőleg minél több fejfájást az ellenfélnek. Többen megjövendölték Roger Lewis távozását, de egy esetleges eltiltásról még nem érkezett hír és ő a special teamben gunnerként nagyon hasznos munkát végzett, így azt gondolom, hogy továbbra is számítani fogunk rá. Dwayne Harris helye szinte biztos, igaz rá elsősorban visszahordóként és ST ászként fogunk számítani. Marshall érkezése nagy segítség lehet, ráadásul az újonc Evan Engramet is elkapó pozícióba lehet állítani, így papíron mindenképp nagyot lépett előre a passzjátékunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr7412598411

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása