Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Pozíciós áttekintő: cornerbackek

2017. július 06. - Asbee

Közeledünk a végéhez, a secondary a soros, közülük pedig a cornerbackekre fogok most koncentrálni. Az elmúlt években alaposan felturbóztuk az egységet, hiszen Dominique Rodgers-Cromartie-t és Janoris Jenkins a szabadügynök piacról, Eli Apple-t pedig a tavalyi draft első körében szereztük meg. A befektetés meg is térült, 2016-ban a liga egyik legjobb CB hármasát tudtuk kiállítani. Vajon megismételhető az egy évvel ezelőtti teljesítmény?

Már St. Louis-ban is mutatott szép dolgokat Jackrabbit, azonban New Yorkban lett ligaelit játékos a posztján. Dez Bryantet mindkét meccsen leszedte és élményszámba ment a Packers ellen bemutatott két interceptionje is. Ő a legteljesebb cornerbackünk, szinte a játék minden elemében megállja a helyét és a special teamben is nagy játékokra képes, volt egy blokkolt mezőnygól után visszahordott touchdownja is. Egy hátránya van, a social mediaban néha meggondolatlan dolgokat ír, de a tavalyi játéka után ennyit el tudunk nézni neki.

Eli Apple érkezésével nehéz helyzetbe került DRC, hiszen az első körös újoncodat a pályán akarod látni, így a rutinos játékosunknak elsősorban a slotban kellett helytállnia. Anno az Eagles-nél ebben kudarcot vallott, de nálunk ebben a szerepkörben is helytállt. A 6 interceptionje kimagasló, ő is bármikor képes a labdaszerzésre. A nagy problémája a sérülékenysége, bármikor képes kidőlni egy-egy hétre. A tavalyi két új vetélytárs megszerzése után sokan azt várták, hogy az utolsó szezonját látjuk Giants mezben, de a mutatott játéka után fel sem merült az elküldése.

Meglepetést keltett Apple megszerzése, hiszen nem a cornerback pozíciója számított tavaly a legnagyobb hiányposztnak, ráadásul Vernon Hargreaves is elérhető volt. Egyelőre mindketten megállták a helyüket és vállalható Apple megszerzése. Sokkal jobban illeszkedik a rendszerünkbe, hiszen fizikálisabb és gyorsabb játékos is Hargreaves-nál. A sebességét alaposan lebecsülik és a futás megállítására is képes. Az újoncokra jellemző inkonzisztencia rá is jellemző volt, de bizakodva várhatjuk vele kapcsolatban a jövőt.

Utána sajnos óriási űrt találunk és nem lepődnék meg ha az edzőtábor alatt érkezne egy veterán játékos (mint egy éve Leon Hall). Leigazoltuk Valentino Blake-et, aki a special teamben lehet hasznos, de eddigi karrierje során óriási baklövéseket láthattunk tőle. Michael Hunter kapott némi lehetőséget az aktív keretben is és a hírek szerint egyelőre nem mozgott rosszul, egy roster helyet akár el is csíphet. Donte Deayon még jobban berobbant, Charles James-hez hasonlíthatjuk a helyzetét azzal a különbséggel, hogy még nála is kisebb játékosról van szó, ez pedig alaposan limitálhatja az esélyeit.

Több fiatal játékosnak is esélyt adunk, akik eddig nem rendelkeznek NFL tapasztalattal. Ők név szerint DaShaun Amos, Nigel Tribune, Ryan Murphy és Trey Robinson. Komoly esély előtt állhatnak, hiszen ha jól szerepelnek, akkor reális esélyük lesz a keretbe kerülésre.

A csapatunk erősségei voltak a cornerbackjeink és hasonló jó játékot várhatunk tőlük idén is. Persze apróbb kérdőjelek vannak, nem tudhatjuk pontosan, hogy mennyit fog fejlődni Apple, illetve a játékosaink tartósságával is gond lehet. A mélység nagyobb problémát jelenthet, persze képtelenség öt Pro Bowl kaliberű CB-t a rosteren tartani, de egy újabb játékos érkezésére számítok még.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr1812645799

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása