Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Pozíciós áttekintő: special team

2017. július 19. - Asbee

Elérkeztünk a végéhez, nem maradt más hátra mint a kicker, a punter, a long snapper és a returnerek  áttekintése. Ugyan ezek a pozíciók nem tartalmaznak akkora izgalmakat mint a többi más posztok, de azért itt is találunk kisebb-nagyobb kérdőjeleket.

Azért írom ezt, mert jelen pillanatban Aldrick Rosas az egyedüli kickerünk. Nem rendelkezik szignifikáns NFL tapasztalattal, nincs még lejátszott alapszakaszmeccse a profik között. Ennek ellenére már a leigazolásakor sleepernek tartották, hiszen hiába játszott az egyetemen alacsony színvonalú ligában, tavaly a Titans edzőtáborában jó benyomást keltett. Ezt folytatta New Yorkban is és a kiegyensúlyozottságával, a higgadtságával, valamint az eredményes edzésmunkájával kivívta az edzők és a játékostársak elismerését is. Érkezhet mellé konkurencia, de ha az edzőtáborban sem lesz probléma a teljesítményével, akkor ő lesz az idei rúgónk (legalábbis az első hetekben biztosan).

A punterek között egyértelmű a helyzet, Brad Wing helye megkérdőjelezhetetlen. Azt hiszem nem kell róla sokat írnom, egy-egy punt kivételével az egész tavalyi szezonban jól szerepelt és a remekül elhelyezett rúgásaival többször is segítette a védelmet.

Zak DeOssie már tíz éve a ligában van és ugyan az elmúlt években voltak olyan hangok, hogy más irányba kellene elmozdulnunk, de továbbra is ő a long snapperünk. Nemcsak a pályán, hanem azon kívül is hasznos játékos, hiszen ő a special team kapitánya.

Dwayne Harris-t is meg kell említeni, akinek tavaly nem jöttek be a húzásai, de továbbra is életveszélyes visszahordónak tartom. Nem mindig volt lehetősége a returnre és érzésem szerint emiatt frusztrálttá vált, ami elhibázott döntéseket eredményezett. Gunnerként is hasznos, Pro Bowlba szavazták. Remélem Odell Beckham Jr. is kap némi lehetőséget a puntok visszahordására, hiszen tavaly két punt return TD-je is lehetett volna, de mindegyiket visszafújták szabálytalanság miatt. Ne írjuk le a draftolatlan Kevin Sneadet sem, aki a csapat leggyorsabb játékosa lehet, hiszen a college-ben inkább atlétikában jeleskedett és a sebességét leginkább itt tudja majd kamatoztatni.

Nem ez lett a leghosszabb írás, de nem is olyan nagy baj, hogy nincs miről írni a special teammel kapcsolatban. Ugyan általában nem ezek a játékosok vannak a reflektorfényben, de emlékezhetünk Lawrence Tynes-ra, aki kétszer is Super Bowlba rúgta a csapatot, valamint a 49ers elleni NFC döntőn Jacquian Williams meccsdöntő szerelésére.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr4312672685

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása