Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Evan Engram - a "hihetetlen"

Mark Bavaro a rookie TE-ről

2017. július 23. - MyG

A Giants egykori nagyszerű TE-je őszinte híve a legújabb TE-nek. Ez nagyon nagy elismerés a franchise történetének valaha volt egyik legjobbjától.

A korábbi Giants TE, Mark Bavaro, a New York Post-nak nyilatkozott az Otis Anderson Alapítvány jótékonysági golf rendezvényén a legújabb Giants TE-ről, az első körös Evan Engram-ról.

"Hihetetlen!" - mondta Bavaro. "Nem tudom, milyen lesz védőfelszerelésben, játék közben, de tud mozogni. Tud futni és tud elkapni. Mély benyomást tett rám."

Engram atlétikus képessége, mozgékonysága olyan tulajdonságok, amik azonnal nyilvánvalóak, ha az Ole Miss-ről származó rookie-t nézzük. A hibrid vagy mozgékony TE, Engram nem is lehetne messzebb Bavaro-tól - aki a futball nyers erő által dominált korszakában volt aktív - stílusát tekintve. Bárhogy is, amint arra Shaun O'Hara (NFL Network) rámutatott, mialatt Engram egy hihetetlen képességű sportoló, nincsenek kétes ügyei.

Természetesen, lehet, hogy Bavaro Engram rajongója, de a régi iskolát képviselő TE nem híve annak a játékstílusnak, ami kialakult. 

"Nem szeretem, nekem ez nem futball. Ez "7-on-7" (többen csak egyfajta kosárlabda a füvönként említik ez a stílust - MyG), nagyon atlétikus. De ez nem futball, ahol mindent bevetsz, ahol a munkád 80 százaléka abból áll, hogy erős legyél, ütközz emberekkel és ahol a labda elkapása csak hab a tortán. Manapság az elkapás a minden."

Bavaro szintén ellentmondásosan nyilatkozott arról, a Giants miért vár olyan sokáig, hogy Eli Manningnek egy top tight-endet adjon. Azután, hogy 2002-ben az első körben draftolták Jeremy Shockeyt, szinte folyamatos áradat volt a vége felé draftolt vagy draftolatlan szabadügynök tight-endekből. 

"Nem tudom, miért volt ez a filozófiájuk." - mondta. "Talán az én esetemre gondoltak. Nagyon sok ember nem tudta ki vagyok, vagy nem vártak sokat tőlem. De annyi változás volt a csapatnál dolgozók körében, nem gondolhatom, hogy ilyesmi járt az eszükben." 

A válasz talán Bavaro edzője, Mike Pope, aki hozzásegítette a Giants-et, hogy elfogadható produkciót kapjon olyan alacsonyan jegyzett játékosoktól, mint Kevin Boss és Jake Ballard.

De mindentől függetlenül a Giants-nek most van egy elit képességekkel rendelkező tehetsége akiről a legendáik egyike úgy gondolja, jól startolhat.

evanengram.jpg

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr5412680519

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása