Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Pozíciós harcok az offense-ben

2017. július 25. - Asbee

A pénteki nap két dolog miatt lesz emlékezetes. Egyrészt akkor lesz a születésnapom ami senkit sem érdekel, másrészt csapatunk megkezdi a 2017-es edzőtáborát. Ugyan több klasszis helye is egyértelmű a keretben, de számos csatát fogunk látni a kezdőbe és a keretbe kerülésért is. Lássuk azokat a párharcokat amelyekre érdemes lesz odafigyelnünk!

Josh Johnson vs Geno Smith

A szerepkör, amelynek vélhetően semmilyen feladata nem lesz az alapszakaszban és mégis számos játékos bármit megtenne ezért a helyért. Josh Johnsonnak 2011-ben volt az utolsó passzkísérlete az NFL-ben, azóta csak csereként alkalmazták, Geno Smith pedig két szezon után kikerült a Jets kezdőjéből, ráadásul ACL szakadással zárt a zöldeknél. Előbbinek van már tapasztalata az offense-t illetően, míg utóbbinak a rehabilitáció mellett egy teljesen új playbook megtanulására is időt kellett szakítania. Előbbi tehát jókora előnnyel vág neki a következő öt hétnek, ami az első napokban/hetekben az ő malmára hajthatja a vizet. Persze azt se feledjük, hogy Smith nagyobb tehetségnek számít és az upside-ja is nagyobb. Anno hasonlóval próbálkoztunk David Carr esetében is ami bejött és ha a WVU korábbi irányítója a keretben tud maradni, akkor egy-egy szép pillanat után a jövőben akár más csapatnál is kaphat egy újabb lehetőséget.

Shaun Draughn vs Orleans Darkwa

Paul Perkins lehet az első számú futónk, de valószínűleg idén is running back committee-t fogunk alkalmazni. Rajta kívül Shane Vereennek és az újonc Wayne Gallmannak is biztos helye van a rosteren és az sem elképzelhetetlen, hogy az elmúlt szezonhoz hasonlóan öt RB-vel vágunk neki a szezonnak. Persze közel sem biztos, hogy így lesz és azért mindenki a tutira szeretne menni. Orleans Darkwa nem kapott sok lehetőséget eddig, de amikor a pályára került akkor az esetek többségében effektíven játszott. Shaun Draughn sem volt túl produktív az eddigiek során, de tavaly 4 futott és 2 elkapott touchdownt is elért. Darkwa valamivel nagyobb testalkatú ami az előnyévé válhat, míg Draughn leigazolása sem véletlen, nem azért szerezte meg Jerry Reese, hogy rögtön megváljon tőle.

Roger Lewis vs Tavarres King

Előbbi a szezon közepén, utóbbi a végén kapott némi lehetőséget, de mindkettejükkel kapcsolatban akad némi kérdőjel. Nem alakult jól Lewis offseasonja, DUI miatt lekapcsolták, de tisztázták a vád alól. Az alapszakasz során több dropja és rosszul megfutott útvonala is volt, közel sem tűnt megbízhatónak. King csapatba kerülése elég nagy meglepetést keltett és az ő nagy pillanatai a szezon végén jöttek el a Redskins és a Packers ellen. Jobban lehet rá számítani mint Lewis-ra, de előbbiben nagyobb potenciál lehet. Ötödik és hatodik elkapóként ott lehetnek a végelszámolásnál, de azon se lepődjünk meg, ha nagyot robbant Darius Powe vagy Travis Rudolph.

Jerell Adams vs Matt LaCosse

Evan Engram új szint vihet a tight end játékunkba és Rhett Ellison helye is biztos, bár az ő sérülése kicsit aggasztó lehet. Úgy érzem Will Tye-t favorizálja még az edzői stáb, így az esetleges negyedik helyért Jerell Adams és Matt LaCosse állhat harcban. Adams egyelőre nagyon nyers, de mutatott néhány szép játékot 2016-ban és elméletileg a blokkolásba is be tud segíteni. LaCosse elmúlt két éve sérülés miatt rövidre sikeredett, de a tavasz folyamán kirobbanó formában volt és a tudósítások alapján ha így folytatja, akkor a keretbe kell kerülnie. Reese szereti a saját draft választottjait és időt kell adni Adams-nek, hogy elérhesse a várt szinten, de abban az esetben ha LaCosse domináns marad, akkor mellette fog dönteni az edzői stáb. Az egyik legnagyobb harcot a tight endek között fogjuk látni és talán itt a legzavarosabb a helyzet, jelen pillanatban nehéz megjósolni kik kerülnek majd rosterre.

John Jerry vs D.J. Fluker

Komoly igazolásokat várt a fanbase a támadófalba, de a szabadügynökpiacról csak D.J. Fluker, a draftról pedig Adam Bisnowaty érkezett (no meg UDFA igazolásként Chad Wheeler és Jessamen Dunker). Flukert elsősorban guardnak szánjuk, de beugró tackle-ként is lehetőséget kaphat. Nem lesz egyszerű dolga, hiszen John Jerry javult az elmúlt két szezonban és ugyan nem tartozik a liga top guardjai közé, de korrekt játékra képest. Akárki is kap több lehetőséget, minél több jó falemberre lesz szükségünk és csak remélni tudjuk, hogy sikerül stabilizálni az O line színvonalát.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr4612686119

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása