Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Pozíciós harcok a defense-ben

2017. július 26. - Asbee

A támadók után most a védők következnek. Tavaly ők vitték a csapat szekerét, nagyon nagyot léptek előre 2015-höz képest. Sok poszton is elég sűrű a keretünk, így az offense-hez hasonlóan edzőinknek itt is kell majd néhány súlyos döntést hozniuk.

Jay Bromley vs Robert Thomas

Limitált szerepet kaptak tavaly, hiszen a Harrison-Hankins páros remekelt. Utóbbi távozott, így megnyílhat előttük az út, de a draft második körében Dalvin Tomlinsont választottuk ki, aki már újoncként kezdő lehet, hiszen a pass rush képességeivel illeszkedhet Snacks mellé. Bromley harmadik körös pickként nem tudta letenni a névjegyét, Thomas pedig a tavalyi utolsó keretszűkítéskor lett "lenyúlva" a Panthers-től, így vele kapcsolatban egyébként sem voltak vérmes reményeink. Egy rutinos játékos személyében érkezett Corbyn Bryant és a defensive tackle-k között szeretünk egy-egy tapasztalt játékost is megtartani. Erre a felsorolt játékosok tapasztalatlansága miatt szükség is lehet és ez esetben Bromley vagy Thomas feleslegessé válhat.

Devin Taylor vs Kerry Wynn

Azért is igaz ez, mert a pass rusherek névsora is tekintélyt parancsoló. JPP, Olivier Vernon és Romeo Okwara tagsága biztosnak mondható és az ötödik körös Avery Moss is valószínűleg a keret tagja lesz. Mellettük csak egy hely lesz kiadó, amire pályázhat még Owa Odighizuwa is, akivel kapcsolatban egyelőre nem tudjuk mi a helyzet. Taylor a Detroit Lions játékosaként vált ismertté és az idei offseasonban sokáig szabadügynök volt. Ennek tükrében nem számít rossz húzásnak a megszerzése, de gyenge szezonja volt, legfeljebb a rotációban lehet helye. Wynn inkább a futás megállításához ért, a világot ő sem fogja megváltani, de van egy szint amit hozni tud. Mindent tudunk róla, RFA tenderrel tartottuk meg, de Devin Taylor komoly konkurenciát jelenthet neki.

Keenan Robinson vs B.J. Goodson

Idén sem rendelkezünk klasszis linebackerekkel, de 2016-hoz képest nincs sok változás és tavaly az LB-k sem lógtak ki nagyon lefelé. Keenan Robinson legnagyobb kételye a sérülékenysége volt, de egészséges tudott maradni és a legjobb coverage linebacker volt a keretben. A Cinncinnati Bengals hosszútávú szerződést ajánlott neki, ő azonban újabb egy évre maradt a Super Bowl gyűrű reményében. B.J. Goodson főleg a special teamben került pályára, de nagy előrelépést várnak tőle idén és az a terv, hogy ő legyen a kezdő középső linebackerünk. Ezzel kapcsolatban van némi kételyem, először az előszezonban kell bizonyítania és utána alkothatunk róla valódi véleményt. Persze az is fontos lesz, hogy melyik felállásban kit fogunk alkalmazni, akár még az is elképzelhető, hogy például nickelben mindketten a pályán maradnak.

Donte Deayon vs Valentino Blake

Ugyan cornerback poszton is megvannak a klasszisaink, de a mélység nagyon gyenge, így szinte megjósolhatatlan, hogy mit várhatunk. Donte Deayon a tavalyi előszezon egyik meglepetése volt, kis testalkata ellenére rendkívül agresszíven játszott, de nem biztos, hogy ezzel a testalkattal lehet jövője a profik között. Valentino Blake-et a C'mon manből ismerhettük meg, hihetetlen buta megoldásokra képes. Biztosan szükségünk van rá? Nem lepődnék meg ha a tavalyi évhez hasonlóan újra érkezne egy tapasztalt játékos erre a posztra, egy éve bevált Leon Hall megszerzése.

Andrew Adams vs Darian Thompson

Elérkeztünk a slágertémához, a következő hetek egyik nagy kérdése lehet, hogy ki lesz Landon Collins mellett a másik kezdő safety. 180 fokos fordulatot vettünk egy év alatt, tavaly még Collins-szal kapcsolatban is akadtak kérdőjelek. Andrew Adams draftolatlan játékosként lett a csapat hasznos játékosa és ugyan egy nagyon buta hibával mutatkozott be a profik között, de ezután összekapta magát és fegyelmezetten végezte el a rá bízott feladatokat. Nem erőltette a nagy játékokat, hanem szépen csöndben tette a dolgát és a secondary-ben található playmakerek mellett szükség lehet egy ilyen játékosra. Darian Thompson szép reményekkel érkezett meg az edzőtáborba, aztán a sorozatos sérülések miatt csak két mérkőzés jutott neki, így nem tudjuk mire lehet képes. Az egyetemen sok labdát szerzett és remélhetőleg rá lehet bízni a mély zónázást is, ő lehet a védelem leghátsó vonala. Akár azt is el tudom képzelni, hogy visszatérjen a Perry Fewellnél megismert 3 safety-s formáció, ebben is lehet némi fantázia.

Nat Berhe vs Duke Ihenacho

A safety depth chart negyedik helyéért is komoly harc lehet, hiszen két nagy ütközőt is találunk a rosteren. Nat Berhe védjegye a nagy ütközések, de néha már túl nagyot üt az ellenfeleken, emiatt pedig meggyűlt a baja az agyrázkódásokkal is. Féltem emiatt, nem biztos, hogy sokáig bírni fogja már a profik között és a hosszútávú egészségi állapotára is kihatással lehet ez a probléma. Duke Ihenacho a Denver Broncos-nál vált ismertté, majd a Washington Redskins-nél a sérülésekkel is meggyűlt a baja. Látok rá esélyt, hogy kiszorítsa Berhe-t, de maximum a rotációba férhet be.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr2712692487

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása