Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Jerry Reese - edzőtábor előtti sajtótájékoztató

Manning, Beckham, egyéb témák

2017. július 28. - MyG

Eli Manning az NFL legkeményebb QB-je, de ezzel együtt is kisebb engedményekre lehet szüksége a kora miatt. 

Ez lehet legnagyobb kihívás, amivel a 36 éves QB-nek szembe kell néznie, a Giants GM-je, Jerry Reese szerint. 2004 óta folyamatosan 199 meccsen volt kezdő, 211-en a rájátszást is beleértve. Azért, hogy ez a sorozat tovább folytatódhasson, néhány változtatást meg kell majd tennie.

"Eli-nak figyelnie kell magára, készen kell állnia a játékra mentálisan és fizikálisan is." - mondta Reese. "Amikor a srácok idősebbek lesznek, vigyázni kell rájuk, ahogy idősebbek lesznek. Van néhány ilyen srác a csapatban és McAdoo edzővel és a többi kollégával beszéltünk arról, hogy OK, biztosaknak kell lennünk, hogy ezek a játékosok készen állnak a játékra, készen állnak a szezonra. Ennek érdekében védeni kell őket néhány intézkedéssel."

Manning számára a válasz lehet egyszerűen több pihenés nyáron, néhány szabadnap vagy néhány edzés csökkentett terheléssel. De lehet egy úgynevezett "pitch-count" is, vagyis meghatározzák, hány dobást csinál az edzéseken, illetve az előszezoni meccseken.

"Hívhatjuk pitch-count-nak." - mondta Reese. "Összefoglalhatjuk így is. Összefoglalhatjuk, ahogy akarjuk. Ez egy jó elnevezés összefoglalni, ha szeretnénk."

Reese szerint amiről a Giants beszélt az az, hogy az irányítónak frissnek kell lennie a szezon késői meccsein is. Valójában ezt részben már a múlt szezonban is csinálták. Reese Manningnek is említette az ötletet, noha játékokat vagy egész napokat kihagyni az nagy valószínűséggel nem az, amit ő szívesen csinál.

"Minden versengő típusú játékos játszani akar. Kint akarnak maradni végig, részesei akarnak lenni minen pillanatnak. De ő okos is, megbeszéli az edzői stábbal és végül a vezetőedző dönt, hogyan használják a pitch-countot, ha annak akarják hívni."

"Azt gondolom, a józan ész is ezt diktálja." - tette hozzá Reese. "Nézzünk körül az NFL-ben. Itt van például Romo, aki egy évben egy napon soha nem edzett. Azt hiszem, ez volt a szerda vagy ilyesmi. A ligában mindenhol azt láthatjuk az idősebb játékosokkal kapcsolatban, hogy kapnak szabad időt, illetve néhány játéknyi pihenőt. Nekünk van néhány idősebb játékosunk és azt szeretnénk, ha frissek lennének minden mérkőzésen az idény vége felé is, sőt, reményeink szerint a rájátszásban is."

Néhány további hír a sajtótájékoztatóról.

  • A nagy elvárásokról a Giants-el kapcsolatban: "Amikor egy új szezon kezdődik, soha nem tudhatod, mi lesz. Voltak szezonok, amikor mindenki azt mondta, hogy ó, a Giants, nem néznek ki valami jól. Aztán egész jól játszottunk. Ugyanakkor voltak szezonok, amikor mindenki azt mondta, a Giants most nagyon jó, aztán nem játszottunk valami jól. Szóval minden szezon egy új szezon. Szeretem ezt a csapatot. Izgatott vagyok a csapat miatt. Az edzők is izgatottak. A játékosok is. De dolgoznunk kell, a munkát ma megkezdtük."
  • Reese visszautasította, hogy Odell Beckham Jr. szerződéséről beszéljen, mindössze ennyit mondott: "Minden lehetőséget nyitva hagyunk." Több kulcsjátékos is van, akik szerződésük utolsó évében vannak, mint például Justin Pugh (G) vagy Weston Richburg (C). Erről Reese ezt mondta: "Ez valami, amit el kell kezdenünk tervezni. Ez jó, hogy ilyen problémánk van." Nem zárta ki annak a lehetőségét, hogy újra kössék ezeket a szerződéseket még a szezon alatt.
  • Azután, hogy kritikus volt Beckham-mel szemben az elmúlt szezon zajos befejezése miatt, Reese azt mondta, hogy még nem volt lehetősége beszélni az elkapóval a szabadságok miatt. Üzenete Beckham-nek: "Csak játssz jó futballt, ahogy mindig is teszed, és legyél nagyszerű csapattárs. Ez minden, amit Odell-nek kell majd mondanunk. Ő mindig így tesz. Jól fog játszani és nagyszerű csapattárs lesz."

  • Miért hisz az agyonszidott támadófalban? "A dolog, ami optimizmusra ad okot a támadófallal kapcsolatban az az, hogy már sok játékban vettek részt. Az az öt srác, aki az elmúlt évben kezdett, mára rendelkezik tapasztalattal. A két fiatal gyerek, Ereck Flowers és Bobby Hart, még mindig nagyon fiatal. Beszéltünk az életkorukról. De itt az idő számukra, hogy előre lépjenek, hogy jó játékosok legyenek. És hiszem, hogy azok lesznek. Valamennyi támadófal embert áthatja az az érzés, hogy jól akar játszani. Sokan mondják, hogy ez a gyenge pont a csapatban és ők hallják ezt. Emberek, hagyjuk abba az ilyen beszédet, motiváljuk őket és ők meg fogják csinálni. Nagy dolgokat várok tőlük."
  • A Giants-nek még el kell dönteni, hogy a LB J.T. Thomast a rosterre teszik-e vagy a PUP (fizikálisan nem tud teljesíteni) listára, a fizikális tesztje még függőben van. Korábban a PUP listára került Shaun Draughn bokasérülés miatt és a CB Valentino Blake hátsérülés miatt. Időközben utóbbi túl van a fizikai teszten, pénteken már edzeni fog. 
  • Owa Odighizuwa DE, aki tavasszal a Twitteren írta meg, hogy kiszáll a futballból, most mégis játszani szeretne. Erről Reese ezt mondta: "Volt néhány dolga amiről gondoskodnia kellett. De most kész jönni és versenyezni."

 

Kétségtelen, hogy Eli 36 éves, de szerintem nem adott rá okot, hogy az állapota miatt kímélni kelljen. Emlékszem, tavaly sem volt boldog, amikor nem játszott az előszezoni meccsen. Remélem, hogy ez csak jobb teljesítményre fogja ösztönözni, annál sokkal profibb, minthogy elvegye a kedvét.

A másik dolog, amit hozzáfűznék, hogy bár a támadófallal kapcsolatban valóban vannak biztató jelek, de a hurráoptimizmus egyelőre nem indokolt. 

A bejegyzés írása közben jelent meg a hír, illetve a videó arról, hogy Odell Beckham Jr. az NFL legjobban fizetett játékosa akar lenni. Nem a legjobban fizetett WR, hanem valamennyi játékos közül a legjobban fizetett. Megnéztem a videót, egészen pontosan: "Hiszem azt, hogy reményeim szerint én leszek nem csak a legjobban fizetett elkapó a ligában, de a legjobban fizetett. Jelenleg." Korábban John Mara, csapatunk társtulajdonosa OBJ-t Lawrence Taylor-hoz, a Giants legendához hasonlította és megismételte az offseasonban immár másodszor, hogy Beckham-et egy életre a Giants-hez szeretné kötni. Szóval, Jerry Reese, fel van adva a lecke. 

reese_pressconf.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr612695523

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása