Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Dominique Rodgers-Cromartie kipótolta Donte Deayon fizetését

2017. augusztus 09. - zedonbass

A Giants edzősorában szereplő Donte Deayon fizetése az elmúlt idényben heti 6900 dollár volt. A veterán cornerback Dominique Rodgers-Cromartie lehetőséget adott neki néhány száz dollárnyi bérpótlékra.

"Azt mondta, hogy valahányszor sikerül labdát fognom mellette, ad nekem egy százast" - mondta Deayon. "Úgyhogy amikor pályára léptem a gyakorló csapatban, megpróbáltam élni ezzel. Számára is hasznos, hiszen a zsebére megy. Minden játékban a legjobb teljesítményre sarkallja."

Deayon "jópár százast keresett", de az extra bevétele megszűnt, amikor a 6. héten combsérülés miatt IR-re került. Az edzőcsapat újonca hálás volt a Giantsnek, hogy így is megtartották.

"Sokat jelentett számomra, éreztem, hogy számítanak rám, ezért még jobban igyekeztem mindent beleadni, hogy az idény közeledtével a rendelkezésükre álljak."

Az energikus stílusú Deayon ismerősei számára egyértelmű, miért tartotta meg szívesen a Giants. Steve Spagnuolo, a védelem koordinátora szinte felragyog, amikor "Double D.-ről" kérdezik.

"Mindig vigyorgok, mindig felpörgetek másokat" - mondta Deayon. "Barátkozós típus vagyok, és ez megtetszett nekik."

Deayon az egyik legnépszerűbb játékos az öltözőben. A Boise State-ről kikerült igazolatlan játékos különösen szoros kapcsolatot épített ki a 31 éves Rodgers-Cromartie-val.

"Nehezen tudom megmagyarázni. Valahogy összenőttünk." - mondta Deayon. "Erős köztünk az összhang és a kötődés. Olyan számomra, mint egy tanítómester, igyekszik segíteni nekem, a fiatal játékosnak a beilleszkedésben, én pedig támaszkodom rá."

Deayon reményei szerint ezek a leckék a Giants idei keretéhez is utat nyithatnak. Meggyőzően teljesített az edzőtáborban, a csapatjátékban interceptiont mutatott be Josh Johnson egyik passzánál, hétfőn pedig fedezni tudta Odell Beckham Jr.-t az egy az egy elleni játékban.

A 175 centis, 72 kilós Deayon számára a legfőbb akadályt az alacsony termete jelenti. A Giants számára ugyanakkor nem feltétlenül jelent kizáró okot Deayon testmagassága.

"Szerepeltek már hasonló alkatú játékosok a ligában" - mondta Tim Walton, a cornerbackek edzője még tavasszal. "Vannak olyan dolgok, amikre képesek, és meg kell találni számukra a megfelelő pozíciót, de tudnak a mezőnyben játszani. Nála alacsonyabbakra is volt már példa. Csak arra kell ügyelnünk, hogy jó helyre tegyük. Kiváló küzdőszellemű, intelligens játékosról van szó, aki ráadásul szorgalmas és imád versenyezni, emellett jól érti is a játékot."

A testmagasság problémája nem újdonság Deayon számára, de ha már eljutott idáig, nem most fognak kétségei támadni önmagával szemben.

"Végeredményben mégiscsak fociról van szó" - mondta Deayon. "Vagyis szerintem ha tökéletesíted a technikádat és kitanulod a játékot, az mindenképpen a hasznodra válik, bármekkorára is nőttél."

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr9512729640

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása