Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Amit várok az előszezontól

2017. augusztus 10. - Asbee

Augusztus 12-én magyar idő szerint hajnali 1 órától csapatunk számára is megkezdődik az előszezon, négy játékhéten át élvezhetjük a felkészülés izgalmait. A célok mások mint az alapszakaszban, nem a mérkőzések megnyerése, hanem a kezdők átmozgatása, bizonyos játékhelyzetek begyakorlása és az 53-as keret kialakítása a cél. Jöjjön egy írás arról, hogy mit várok az idei preseasontól.

A legfontosabb az lesz, hogy a kulcsjátékosaink egészségesek maradjanak, az elmúlt években rendre több fontos emberünk is hosszabb-rövidebb időre kidőlt (talán a kivétel a tavalyi év). Az idei edzőtábor újítása volt, hogy az idősebb játékosok kaptak 1-1 nap pihenőt amikor regenerálódhattak és a hírek szerint ez be is jött nekik. Az előttünk álló mérkőzéseken sem lesznek túlhajtva, így ne lepődjünk meg ha lesz olyan összecsapás ahol pl. Manning vagy Beckham nem lesz a pályán.

A szurkoló türelmetlen és minél előbb változásokat szeretne látni a felfrissített offense-től. Érzésem szerint ezzel még várni kell, a csoda nem augusztusban fog bekövetkezni. Nem lesz kidolgozott gameplan, a playbookból keveset fogunk látni és inkább a különböző játékelemek tesztelését láthatjuk majd. Emiatt ne lepődjünk meg ha a korábbi évek tapasztalatai alapján kezdetben a futójáték szilárdítása lesz a cél (ami állítólag senkit sem nyűgözött le az edzések alatt, főleg a rövid yardos szituációknál), később pedig a hosszú passzokra próbáljuk felkészíteni a játékosainkat.

Kettőzött figyelmet kap a támadófal. Bobby Hart és Ereck Flowers az utolsó esélyét kapta és ennek megfelelően cselekedtek a felkészülés alatt is. Ez szép és jó, de a neheze csak most jön. A sorsolás miatt rendre komoly védőfalak ellen kell majd helytállniuk, talán a Dallas elleni nyitányon kapnak kicsivel gyengébb ellenfeleket. Egyikükből sem lesz már klasszis, de egy NFL átlag szintet képesek lehetnek kihozni magukból és ez nem is tűnik irreális elvárásnak. Hogy sikerülni fog-e abba most nem mennék bele, viszont ennek a szintnek az elérése már elegendő lehet tőlük.

A védelemben a legtöbb pozíció adott, egyedül az a kérdés, hogy ki lesz a másik kezdő DT Snacks Harrison mellett. Landon Collins párja Darian Thompson lesz, az edzők őt favorizálják Andrew Adams ellenében. A kezdők közül érdemes lesz figyelni B.J. Goodson játékát is, aki tavaly nem sok lehetőséget kapott, de jelenleg az övé a kezdő MIKE poszt, így szeretném tőle viszontlátni azt a játékot amely alapján megkapta ezt a bizalmat.

Az igazán nagy harcok azonban a cserék között lesznek. Kicsit szokatlan módon az irányítóink is összecsapnak, Josh Johnson és Geno Smith pályázik a csere szerepkörre. Egyelőre előbbi tart kicsit előrébb, de összességében talán Smith a nagyobb tehetség. Az elkapók közül Dwayne Harris-t szinte csak special teamerként alkalmaztuk, Roger Lewis pedig nagyon inkonzisztensen szerepelt. A helyüket szeretné megkaparintani Travis Rudolph és Darius Powe, persze a jelenleg sérüléssel bajlódó Tavarres King helye sem biztos. A tight end posztot is alaposan sikerült fiatal játékosokkal feltölteni. Evan Engram és Rhett Ellison fix, de a maradék egy vagy két roster spotra Will Tye, Jerell Adams és Matt LaCosse is pályázik.

A védelemben a defensive endeknél alakult ki hasonló helyzet az Avery Moss, Devin Taylor, Kerry Wynn, Owa Odighizuwa négyesből valaki biztosan hoppon marad. A safety-k között a sorozatos agyrázkódásai miatt Nat Berhe helye lehet veszélyben, hiszen van annyi Duke Ihenacho játékában, hogy kiszorítsa őt. A kickereknek is csipkedniük kell magukat, Aldrick Rosas életében először lenne az 53-as keretben aktív játékos, Mike Nugent pedig egy gyenge szezon után szeretne javítani. Persze ezeket a pozíciós harcokat szinte a végtelenségig lehetne sorolni, de talán ezek a párharcok lesznek a legizgalmasabbak. Ne feledkezzünk meg a sleeperekről sem, vajon lesz egy 2017-es kiadású Victor Cruzunk?

Némileg szenvedés ez az előszezon, hiszen az igazi foci csak szeptemberben kezdődik és ez az időszak csak tovább fokozza a várakozást. A kezdőkből még nem fogunk sokat látni, remélhetőleg csak a 3. héten fognak nagyobb szerepet kapni és számukra is az a legfontosabb, hogy egészségesek maradjanak. Viszont végre ismét focit láthatunk, amire január óta várunk és ugyan nincs is tétje ezeknek az összecsapásoknak, de jó lesz újra a képernyőn látni a csapatunkat.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr6012732712

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása