Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Preseason week 1: Steelers 20 Giants 12

2017. augusztus 13. - Asbee

Végre valahára megkezdődött a 2017-es szezon az első előszezon mérkőzéssel! Nehezen kezdődött az esztendő, hiszen a harmadik negyedben egy másik mérkőzésre váltottak a streamen és sehol sem tudtam folytatni a meccsnézést. A teljes összecsapást csak most tudtam bepótolni és el is olvashatjátok az első gondolataim.

Több kezdőjátékost is pihentettünk, így az offense Eli Manning és a három kezdő elkapó nélkül állt fel. Ennek eredményeként Josh Johnson irányításával kezdtük meg az estét, aki nem keltett jó benyomást. Rosszul mozgott a zsebben, a passzai sem voltak elég jók és semmi pluszt sem tudott hozzátenni a játékhoz. Persze a többiek is ludasak voltak ebben, az első drive-ot egy sack zárta, Weston Richburgöt nyomta hátra az embere, T.J. Watt pedig Ereck Flowers-szel küzdött, az irányítónk pedig pont az ő irányába tartott. A második drive is hasonlóan ért véget, akkor némi kétely után Wattra nem jutott ember, akinek egyenes útja volt a QB felé. Az i-re a pontot egy interception tette fel. A kezdő támadófal átlag alatti teljesítményt nyújtott, több egyéni hibát is láthattunk és csak kevés jó játékot. Az előbb említett Flowers nem tehetett a sackről, elég ideig tartotta az emberét, Richburg idézte elő azt a helyzetet. A kezdő sor nem tudta stabilizálni a futójátékot, bár Orleans Darkwa dinamikusan mozgott. Rhett Ellison is hozta az elvártat, több szép elkapást is bemutatott. Nem kell megváltania a világot, de ezekkel a 6-8 yardos játékokkal sokat segíthet.

A cserék jóval több lehetőséget kaptak és az edzők alaposan megdolgoztatták Geno Smith-t és Davis Webbet is. Előbbi Johnsonnál sokkal komfortosabban érezte magát a pályán, nem volt nyoma a tavalyi sérülésének. Pontosabb volt, jól érezte a zsebet, korrekt volt a lábmunkája és a snap előtt is aktívan tevékenykedett. Később aztán beütött a krach és dobott egy olyan homály interceptiont, hogy a labda öt méteres körzetében csak ellenfelek voltak. Davis Webb is egy hajmeresztő átadással kezdett, de utána javított. Nem volt könnyű helyzetben, hiszen hátrányban kellett pályára lépnie és szinte csak az átadásaiban bízhatott az offense. Nem tűnt idegennek ebben a rendszerben sem és látszik rajta, hogy ugyan sok munkára lesz még szüksége ahhoz, hogy az NFL-ben is kezdővé váljon, de soha rosszabb bemutatkozást. Kereste a hosszú átadás lehetőségét, de nem hajszolta bele magát a hibákba,nyugodt szívvel játszotta meg a checkdownt is. Többször is Jerome Lane volt a célpontja, akinek remek estéje volt, a mérkőzés alapján remek fizikai képességekkel rendelkezik, amire lehet építeni. Keeon Johnsonnak is volt egy nagy villanása, egy 3rd & 16 szituációt oldott meg egy WR screen átadás után. A csere támadófal viszont alaposan leszerepelt, köszönhetően a két tackle-nek. Chad Wheeler és Adam Bisnowaty is konkrét veszélyforrásnak tűnt, mindketten nehézkesen mozogtak. Persze ez volt a bemutatkozó mérkőzésük, senkit sem szabad még leírni, de ne lepődjünk meg hogyha érkezik még egy tapasztalattal rendelkező offensive tackle. Jarron Jones ebben az offseasonban váltott posztot és lett a támadófal tagja. Eddig érthetőnek tűnik a váltás, ugyan érződik rajta, hogy tanulja még a posztot, de lehet benne potenciál.

A kezdő védelem karcolt. Mintha csak tegnap ért volna véget a tavalyi év, nagyon domináns volt az egység. A prímet Landon Collins vitte, aki láthatóan élvezte a játékot és amikor csak tudott odacsapott egyet az ellenfélnek. Gondolom nem árulok el nagy titkot ha azt mondom, hogy ez gyakran össze is jött. Két interceptiont is láthattunk, az elsőt Valentino Blake mutatta be egy rossz átadás után, majd Devin Taylor verte át a védelmet egy zone blitz hívásnál. Blake egyébként a picken kívül nagyon gyenge volt, gyakorlatilag nem ismeri a coverage fogalmát, ami egy cornerbacknél eléggé aggasztó tud lenni. A defensive endek közül Kerry Wynn volt a legdominánsabb, uralta az ellenfél futásait és sacket is szerzett. Remélhetőleg viszontláthatunk ebből valamit az alapszakaszban is, mert ha így folytatja, akkor a keretben marad. Jay Bromley és Dalvin Tomlinson játékára sem lehetett panasz, ha így folytatják nem fogjuk megérezni Johnathan Hankins hiányát.

A cserék, pontosabban fogalmazva a cserék cseréi viszont alulteljesítettek. Csak egy-egy jó játékot láthattunk, egyébként nem tudtak dominánssá válni. A legtöbb játékosunk csak egy camp body benyomását keltette, szinte esélyük sem lesz így rosterre kerülni.

A special team is felemásan szerepelt. Láttunk két fumble-t, igaz először Travis Rudolph hibájánál nálunk maradt a labda, de Donte Deayon hibája többe került. A kickereink két-két mezőnygólt értékesítettek, különösen jó volt látni Aldrick Rosas 52 yardos rúgását.

Felemás játékot láthattunk, bár nehéz bármit is jelen pillanatban megjósolni, mert több kulcsemberünk is az oldalvonal mellett pihent. A támadófaltól sokkal több kell, a 7 sack elfogadhatatlan még akkor is, ha ennek a nagy részét a cserék hozták össze. A kezdő védelem viszont továbbra is remek benyomást keltett, ha így folytatják, akkor idén is a liga élmezőnyébe fognak tartozni. A következő meccsünket augusztus 22-én a Cleveland Browns ellen fogjuk játszani, amelyet a Sport TV is közvetíteni fog.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr2812742394

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása