Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Preseason week 2: Giants 6 Browns 10

2017. augusztus 22. - Asbee

Az előszezon második mérkőzésén is vereséget szenvedtünk, ezúttal a Cleveland Browns otthonában. Az eredménynél fontosabb, hogy az offense nem remekelt, ráadásul Odell Beckham Jr. és Brandon Marshall egy-egy remélhetőleg kisebb sérülést is összeszedett és a cserék sem voltak túl meggyőzőek. Az összecsapás kapcsán születni fog még bejegyzés, most jöjjön egy gyors összefoglaló.

Az offense-ben szinte mindenki Ereck Flowers-re volt kíváncsi. Még a vártnál is nagyobb reflektorfénybe került a profi pályafutását gyengén kezdő vakoldali tackle, akit lassan már a WC-re is követni fognak a szurkolók. A TV-ben elhangzottaknál kicsit gyengébb volt, több necces játékot is bemutatott, az egyiknél egy holding büntetést is begyűjthetett volna, viszont nem tudta Myles Garrett megégetni. Ezzel le is zárnám a Flowers ügyet, mivel úgy néz ki, hogy komolyabb problémák is vannak a támadóknál. Ide sorolhatjuk az offensive line tagjait, akik közül többen is a képességeikhez képest gyengébben teljesítenek. Persze Justin Pugh-tól vagy Weston Richburgtől várhatunk javulást, de a futójátékot már évek óta nem sikerült stabilizálni és szörnyű volt látni, hogy mennyire nem volt esélyük a running backeknek. Pedig fontos lenne, hogy a földön is haladni tudjunk. Jó példa erre a 2011-es esztendő mikor szinte csak azokat a meccseket tudtuk megnyerni ahol 100 yard feletti futójátékot láthattunk. Ráadásul az irányító legjobb barátja szintén a jó run game, hiszen ez megosztja a védelem figyelmét és fantáziadúsabbá lehetne tenni a játékhívásokat. Eli Manning kedveli a play-action passzokat és ezt a jelenlegi helyzetben képtelenség hatékonyan előadni. Az ellenfél defense-ének nem kell nagyobb nyomást helyeznie a támadófalra, hiszen a négy emberes roham is elvégzi a feladatot, ezáltal pedig több ember tud besegíteni a coverage-be (lásd tavalyi év).

Maga Manning is pontatlan volt kicsit, egyszer túldobta Marshallt aki jól verte meg az emberét és kis híján dobott egy INT-t is a red zone-ban. Aggodalomra azonban semmi ok, január óta most játszott először mérkőzést és szinte minden évben így kezdi a szezont. Geno Smith az első héthez hasonlóan játszott. Mutatott néhány szép átadást, majd jött a buta interception. Fájdalmas... Josh Johnson nem sokat tudott hozzátenni a játékhoz, Davis Webb pedig nem került pályára a kevés snap miatt. Az elkapók és a tight endek közül Evan Engram volt a nyerőember, megmutatkozott az atletikussága, már újoncként is komoly célpont lehet. Beckham is hasonlóan mutatkozott be, de a bokasérülésénél mindenki felszisszent, viszont a hírek szerint nem szenvedett komoly sérülést. A cserék közül senki sem tudott igazán előrelépni. A running backekre már tettem utalást. Hiába volt gyenge a támadófal, a labdacipelők sem voltak meggyőzőek. Egyedül Wayne Gallman mutatott néhány szép futást, de utána rögtön elhagyta a játékszert aminek turnover lett a vége.

A védelemről szerencsére pozitívabb dolgokat tudunk írni. A kezdők sziporkáztak, a védőfalban nagyon jó az összhang. Damon Harrison rögtön yardokkal a LoS mögé küzdi be magát, a JPP-Vernon páros pedig hatékony a szélen. Előbbi egy interceptiont gyűjtött be utóbbi hathatós segítségével. Volt még egy szemet gyönyörködtető Vernon játék, mikor 30 yardon át üldözte a tight end Njokut és meghiúsította az elkapást is. A passzsiettetésbe B.J. Goodson is be tudott segíteni és nagyon meggyőzően szerepelt, ha hétről hétre hasonlóan tud játszani akkor teljesen jogosan lesz a kezdőben a helye. A sack mellett 7 szerelése is volt, tehát sokszor tartózkodott a labda közelében. A fegyelmezetlenséggel azonban akadt némi probléma, két meghiúsított 3rd down is semmissé vált illegal contact bünti miatt. Donte Deayonnak is lett volna egy pickje, amit defensive holding miatt fújtak vissza a zebrák. A cserék itt sem tudták hozni az elvárt színvonalat és reális aggodalom lehet a nem túl nagy mélység. Egy-egy sérülés nagyon visszafoghatja a csapatrészt.

A special teamben a punt coverage nem működött jól, a Browns-nak volt egy 31 yardos visszahordása. A mezőnygólokat legalább értékesítettük, hibátlan volt Nugent és Rosas is.

Mit is írhatnék? Igaz, hogy ez még csak az előszezon, de a támadók nem néztek ki túl jól. A passzblokkolást sikerült valamelyest stabilizálni, de mikor futásra kerül a sor rögtön elfogy a tudomány, ami elég fura, hiszen papíron utóbbit könnyebb abszolválni. Futójáték nélkül a passzjáték sem fog működni és a tavalyi szenvedést fogjuk látni. Talán annyi változás lehet, hogy Marshall és Engram jelenléte adhat némi pluszt. A másik aggodalmam, hogy a második és a harmadik sor eddig várakozáson alul teljesített, pedig egy hosszú szezon során mind az 53 játékosra szükség lesz. Több sérülést is elszenvedtünk, ráadásul Beckham és Marshall sem tudta egészségesen befejezni az estét. Rossz volt ezt látni, remélhetőleg a Jets ellen nem fogyatkozik meg a csapat, hiszen rendszerint parázs csatákat szoktunk látni ellenük. A pánik gombot azonban nem kell megnyomni, ez az előszezon, nem itt teregetik ki az edzők a lapjaikat.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr5012773044

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása