Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Preseason week 3: Jets 31 Giants 32

2017. augusztus 27. - Asbee

Két ellentétes félidő után, minimális 1 pontos győzelmet arattunk a New York Jets ellen. Az első játékrészben hengereltük a zöldeket, a cseréink azonban nagyon gyengén játszottak és egy játékon múlott, hogy nem szenvedtünk vereséget. Az összkép azonban a múlt hetinél sokkal jobb volt, nézzük részletesebben is a történéseket.

Az offense javult. Végre sikerült bemutatni egy-egy jó futójátékot is, bár a passzjáték volt előtérben és látszott, hogy az alapszakaszban is erre fogunk alapozni. Mikor volt némi tere akkor Paul Perkins és Orleans Darkwa is mutatott szép dolgokat, de egyikük sem fogja egyedül győzelemre vezetni a csapatot. Nagyon jegeltük eddig Shane Vereent, ne lepődjünk meg, ha a tétmeccseken rögtön bemutat egy-egy fontos elkapást. Eli Manning Eli Manning volt. De nagy megállapítás. Az interceptionje csúnyán nézett ki, John Jerry-t nagyon megverték és az érkező nyomás miatt a sack helyett a nagy játékba állt bele, aminek labdaeladás lett az eredménye. Passzolt touchdownt nem sikerült szerezni, de volt egy-egy olyan átadás ami nagyon pontos labdát követelt meg és ezeket rendre sikerült abszolválni. Fontos lesz, hogy a fal közepe jól tartson, hiszen a szemből jövő nyomás sokkal károsabb Manningre az oldalról jövőnél. A támadók sztárja Travis Rudolph volt, akitől szép dolgokat, többek között egy 57 yardos elkapást láttunk. Komoly esély van rá, hogy ez a játék az aktív keretbe repíti őt. Végre Roger Lewis is hozzá tudott tenni valamit a mérkőzéshez ami nem rossz dolog, hiszen sem Beckham sem Marshall nem játszott, így sok snapet kapott a kezdők ellen. Az nem újdonság, hogy Sterling Shepard jó és lassan már Evan Engram remeklése sem lesz meglepő. Minden meccsen kijön a kiváló atletikus képessége, tényleg úgy fut mint egy elkapó. Az éjszaka folyamán úgy is blokkolt mint egy tight end, Darkwa TD futásánál Shane Smith-szel ügyesen nyitottak utat. A támadófal azt hozta amit vártam. A legnagyobb probléma a buta hibákkal van, mint például Jerry bénázása az INT-nél. Az üzenet azonban egyértelmű volt, rögtön Brett Jones lépett helyette pályára. Érdekes volt, hogy nem D.J. Fluker kapott elsősorban lehetőséget (bár hallottuk, hogy Jones remekelt az edzéseken), hiszen a cserék ellen jól mozgott, talán ő nyújtott egyedül értékelhetőt közülük. Összességében viszont nem egyszer kapott Manning korrektnek mondható zsebet és ha ezt konzisztensen sikerül hozni, akkor várható némi javulás. A csereirányítók játékát totálisan szétzilálta a gyenge O line, többször is az életükért menekültek a QB-k.

A kezdő védelem továbbra is hasított. JPP Steelers ellen elszenvedett sérülése (természetesen a tavalyi) a múlté, olyan lendülettel lépett pályára, hogy az szinte még tőle is meglepő volt. Sacket szerzett, majd egy safety-t is összehozott, nehezen lehetne ennél többet elérni. Landon Collins is ott folytatta ahol abbahagyta, visszahordott egy interceptiont touchdownra. Ugyan az ő szintjén nem volt nehéz dolga, de nagyon szép játékot láthattunk. Hasonló bravúrt ért el Donte Deayon is, akinek már a múlt héten is lehetett volna egy pickje, most pedig megmutatkozott a remek szem-kéz koordinációja. A játékban Janoris Jenkins is nagy szerepet vállalt, aki nagyot ütközött az ellenfélen. A cserék között több sérültet is nélkülözni kellett, főleg a linebacker sorban és ez is az oka annak, hogy ennyire visszaestünk. A cornerback sort is csupa noname játékos alkotja, bár azt hozzá kell tenni, hogy a mérkőzést kihagyó Michael Hunter eddig nem mozgott olyan rosszul és az előbb említett Deayon is egyre meggyőzőbb. Az a szerencsénk, hogy a második félidőben pályára lépők nagyon nagy része valószínűleg nem kerül az őszi keretbe.

Nem tudom mit reggeliznek a rúgóink, de egyelőre mindketten tökéletesek. Most Mike Nugent vitte a prímet, hiszen értékesített egy 54 yardos kísérletet. Ami a javára írható, hogy Aldrick Rosas továbbvihető a gyakorlócsapatban, így lehet Nugent mellett dönt az edzői stáb. Azért is van ebben logika, mivel ha felsül, akkor bármikor előkapható Rosas, aki ugyanúgy a csapattal fog készülni. Viszont ott a veszély, hogy egy másik franchise fogja őt alkalmazni. Valakinek egy jó kicker egy hetedik körért?

A legfontosabb előszezon mérkőzésen vagyunk túl, rendre a harmadik héten vannak a legtöbbet a kezdők a pályán. Kaptunk némi lenyomatot, hogy mire számíthatunk az első hetekben és szerencsére jobb volt az összkép, mint a múlt héten. Félő, hogy az offense továbbra is inkozisztens lesz, elsősorban a támadófal egy-egy visszatérő hibája miatt. A passzjáték gördülékenyebben halad 2016-hoz képest és nagyon nagy upgrade lesz Beckham és Marshall visszatérése. A védelem egyértelműen a liga tetejéhez tartozik, egymást követik a nagy játékok és ugyan elég harmatosnak mondható ez a Jets offense, de jó volt látni milyen könnyedén sikerült lenullázni a kezdőiket. Nem sokat számít az előszezonban bemutatott győzelem, de mindig jó érzés az egyik rivális ellen nyerni. Nem olyan rosszak a kilátások mint azt sokan gondolták egy hete, de további javulásra lesz szükség és akkor ismét jó esélyünk lesz a rájátszásba jutásra.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr7112783176

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása