Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Travis Rudolph: egy újabb UDFA sikersztori?

2017. augusztus 29. - Asbee

Szinte minden évben van néhány olyan draftolatlan játékos, akik remek karriert futnak be a profik között. Csapatunkkal kapcsolatban Victor Cruzt szokták megemlíteni, de az elmúlt években olyan nevek is UDFA-k voltak, mint például Malcolm Butler, A.J. Bouye, vagy C.J. Anderson. A Jets ellen remek estéje volt Travis Rudolph-nak, ráadásul anno Cruz is a városi rivális ellen robbant be. Vajon milyen jövő várhat a korábbi Florida State játékosra?

Három szezonja volt az elkapónak a Florida State-en, amelyek közül mindegyikben produktív tudott lenni, végig 500 yard felett zárt. A legerősebb szezonja 2015-ben volt, mikor 916 yarddal és 7 TD-vel zárt. Korrekt számok ezek, de nem túl kimagaslóak, akár lehúzhatott volna még egy évet az egyetemen, abban az esetben jóval nagyobb tapasztalattal és egy erősebb szezonnal valószínűleg draftolta volna valamelyik csapat. Dane Brugler a következőket írta róla:

"Három évig volt kezdő a Seminoles-nál, az oldalvonal mellett és slotban is lehetőséget kapott, de elsősorban az utóbbi pozícióban érezte jól magát. A gyenge QB játék ellenére az elmúlt két esztendőben ő volt a Florida State legproduktívabb elkapója. Jól használja a mozgékonyságát a snapnél és a double move-okat is el tudja adni. Képes néhány yardot hozni az elkapás után, de nem ő a leggyorsabb WR és nem is túl erős. Összességében egy korrekt atlétával van dolgunk, aki remekül futja meg az útvonalait, de a sebessége, az ereje és a kezei csak átlagosak, amelyek miatt könnyen lehet, hogy az NFL-ben legfeljebb kiegészítő szerep jut majd neki."

Ezek fényében csak egy erős UDFA játékosnak tűnt májusban, aki a nagy konkurencia miatt a gyakorlócsapatba való kerülést tűzhette ki célul, azonban ha jobban utánanéz az ember láthatja, hogy komoly történet áll mögötte, ami miatt azonnal sokak kedvence lett.

Először 2016 augusztusában kapott országos figyelmet, mikor csapatával egy helyi középiskolát látogattak meg. Rudolph észrevette, hogy az egyik autista diák, Bo Paske egyedül ült az ebédlőben, ő pedig odament hozzá és összehaverkodott vele. A pozitív hősök általában megkapják a méltó jutalmukat, a játékosunkat azonban néhány nappal a draft előtt nagyon nagy veszteség érte. Édesapja az egyik sztriptízbár felújításán dolgozott, mikor a szomszéd helyiségben valaki véletlenül elsütött egy gépfegyvert, amelynek a lövedéke pont őt találta nyakon. Elképzelni sem tudjuk mit érezhettek a családtagok és milyen lehetett Travis-nek néhány nappal később a futballra koncentrálnia.

A hozzáállására azonban nem lehetett panasz, hiszen a tavaszi edzésekről készülő jelentésekben folyamatosan dicsérték. Persze nem volt egyszerű dolga, hiszen Odell Beckham Jr., Brandon Marshall, Sterling Shepard, Dwayne Harris, Tavarres King, Roger Lewis és Darius Powe is előtte volt a rangsorban. Ez kevesebb lehetőséget is jelentett, így amikor a pályára került minden egyes alkalommal bizonyítania kellett.

Az első két előszezon összecsapáson azt hozta amit várhattunk tőle, bemutatott egy-egy elkapást és egy end around után volt egy remek futása is. Visszahordóként is lehetőséget kapott, de úgy sem tudott kitűnni a többiek közül. A harmadik mérkőzésen azonban eljött az ő ideje, a második negyed végén mindenki rá figyelt a nagy játéka után. A nyomás alatt levő Josh Johnson az irányába dobta a labdát, Rudolph pedig túlugrotta a Jets védőt és a kezei között húzta le a játékszert, amellyel ezután hosszú utat tett meg és összesen 57 yardot hozott az offense számára. Azt is tegyük hozzá, hogy a sérülések miatt a legtöbb snapet az első csapattal töltötte a pályán, ez pedig komoly feladat egy draftolatlan újoncnak.

És hogy mire lesz ez elég? Egyelőre nem tudhatjuk, jelen pillanatban azonban meglepetés lenne ha nem férne be a csapat 53-as keretébe. Harris és King sérült (Powe már IR-n), Lewis pedig továbbra is inkonzisztens. Special teamerként is bevethető és a visszahordásokba is be tud segíteni. Újoncként nem kapna sok lehetőséget, de tanulhatna tapasztaltabb társaitól. Nem olyan kaliberű WR aki egyedül megnyeri a meccset, azonban korrekt értékű 3/4-dik számú elkapóvá küzdheti fel magát a jövőben. Tanácsot tudna kitől kérni, ugyanis Devin Hester az unokatestvére. Egy biztos: egy nagyon szimpatikus játékost ismertünk meg Travis Rudolph személyében, akinek nemcsak a pályán kívül mutatott viselkedése, hanem a remek teljesítménye miatt is szurkolok.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr2812788610

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása