Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Hány hely kiadó az 53-as keretben?

2017. augusztus 30. - Asbee

Közeledik a negyedik és egyben az utolsó előszezon mérkőzés, amely a kezdők legnagyobb ellensége. A legtöbben csak nagyon keveset, vagy egyáltalán nem lesznek a pályán, de így is lesz mit nézni a Patriots elleni összecsapáson. Többen is a csapatban maradásért küzdenek és számos kérdés van még az egyes pozíciókkal kapcsolatban. Lássuk mi a helyzet.

QB: Eli Manning, Geno Smith/Josh Johnson, Davis Webb

Eli Manning a kezdőnk, Davis Webb pedig "redshirtöt" kap az újonc szezonjára, ő lesz a harmadik számú irányítónk. A fennmaradó helyért Geno Smith és Josh Johnson küzd. Mindketten mutattak néhány szép játékot, de borzalmas hibákat is. Talán Smith tart előrébb, jobban tudta vezényelni a társait és többet is haladt vele az offense, de mindig jött tőle egy buta hiba. Ha nélkülözni tudja ezeket a mentális kihagyásokat, akkor egyértelműen ő marad a rosteren.

RB: Paul Perkins, Orleans Darkwa, Shane Vereen, Wayne Gallman

A tavasszal érkező Shaun Draughn edzőtáborát kicsinálták a sérülések, így nagyon nagy hátrányból indul és őszintén szólva meg is lepődnék ha olyat tudna nyújtani, amely a csapatban tartaná. Khalid Abdullah-tól sem láttunk sokat, az ő célja maximum a gyakorlócsapat lehet. Persze azt is hozzá kell tenni, hogy a támadófal sem könnyítette meg eddig a running backek dolgát.

FB: Shane Smith?

2016-ban nem volt fullback a keretben, idén ez változhat. A futójáték feltámasztása érdekében többször is alkalmaztuk Shane Smith-t és ugyan ő sem tudott csodát tenni (nem is várhattuk el tőle), de a Jets ellen remekül blokkolt Orleans Darkwa touchdownjánál. Ha így folytatja ott lesz a csapatban.

WR: Odell Beckham Jr., Brandon Marshall, Sterling Shepard, Dwayne Harris, Tavarres King?, Roger Lewis?, Travis Rudolph?

A kezdő hármas helye egyértelmű és a special teamben mutatott játéka miatt Dwayne Harris-től sem valószínű, hogy megválunk. Tavaly gyengébb évet zárt visszahordóként, de a játék ezen elemében is képes lehet visszatérni a korábbi színvonalára. Mögöttük már zavarosabb a helyzet. TK volt a tavalyi előszezon egyik szenzációja, de a tétmeccseken nem tudott magának sok játékidőt kiharcolni és csak egy jó meccse volt. Sokak megkedvelték, de az igazat megvallva van még bizonyítani valója. A sérülésekkel ő sem szerencsés, a Jets ellen ráadásul újra előjöttek a bokapanaszai. Roger Lewis sem tudott sokat javítani a megítélésén, de legalább nem tiltották el a tavaszi balhéja után. Egy-egy szép elkapást láthattunk tőle, de sokkal konzisztensebbnek kell lennie. Ellenben Travis Rudolph ázsiója egyre jobban megy felfelé és ahogy írtam róla az előző bejegyzésben a városi rangadó az ő meccse volt. Érdemes lesz a Patriots ellen a King-Lewis-Rudolph hármasra figyelni, hiszen aki itt viszi a prímet az nagy eséllyel maradhat a csapatban. Nehéz megjósolni a végkimenetelt, mindhármuk mellett és ellen is vannak érvek. Jelen állás szerint adnék egy esélyt Rudolph-nak és egyelőre Lewis is előrébb van nálam Kingnél. We'll see.

TE: Evan Engram, Rhett Ellison, Jerell Adams?, Will Tye?, Matt LaCosse?

A keret kialakításától függően három vagy négy tight endet fogunk megtartani. Mivel az újonc Evan Engram elkapóként is bevethető, Rhett Ellison pedig fullback erényekkel is rendelkezik (ez korlátozottan igaz Engramre is), így ha többen is kiemelkedőt nyújtanak, akkor négy emberünk maradhat a poszton. Adams, Tye és LaCosse is hasonló produkciót nyújtott eddig, bár LaCosse egy kicsit elmaradt tőlük. Két nagy előnye van Adams-nek. Az egyik, hogy draftoltként került New Yorkba, Jerry Reese pedig szeret ragaszkodni a választottjaihoz, a másik, hogy remélhetőleg nem érte el a pályafutása csúcsát, elméletileg tud még fejlődni. Tye másfél szezont lehúzott és sok lehetőséget is kapott, nagyjából tudjuk mire képes. Blokkolásra csak korlátozottan alkalmazható, de a rövid és a középtávoli elkapásokat magabiztosan hajtja végre. LaCosse még mindig zsákbamacska. Az elmúlt két esztendőt IR-en fejezte be és egyelőre az idei preseasonban sem hozta azt a teljesítményt amivel promótálták az újságírók tavasszal. Úgy gondolom, hogy a legnagyobb esély Jerell Adams megtartására van, a többi a teljesítményen fog múlni. Ben McAdoo megmutatta már, hogy akár négy tight endet is a keretben tart (emlékezzünk, tavaly 5 RB-vel kezdtünk), ha a játék rendben van.

OL: Ereck Flowers, Justin Pugh, Weston Richburg, John Jerry, Bobby Hart, Brett Jones, D.J. Fluker, Adam Bisnowaty?, Chad Wheeler?, FA igazolás?

Az elmúlt években a támadófal játéka váltotta ki a leghevesebb érzelmeket a Giants szurkolókból. Idén is van esély a tendencia folytatására, hiszen csak D.J. Fluker és Adam Bisnowaty érkezett, a fanbase pedig többet várt volna. A bizalom egyelőre megvan Flowers és Hart irányába is, utóbbi játékán érezhető a befektetett munka, de Flowers is valamennyivel megbízhatóbbnak tűnt. A kezdő ötösön kívül Brett Jones és D.J. Fluker helye is biztos, nekik a kezdőbe kerülésre is esélyük lehet még. A két tackle pozícióban azonban a mélység (is?) borzasztó, Adam Bisnowaty és Chad Wheeler is alaposan leszerepelt eddig. Hogy őszinte legyek én egyiküket sem merném nyugodt szívvel az aktív keretben tartani, persze az is igaz, hogy szinte képtelenség két olyan játékost találni akik garantáltan jobb játékra képesek mint ők. Nincs más választásunk, mint a reménykedés, hogy a két csere tackle hatékonyabb lesz egy 100 kg feletti homokzsáknál.

DE: Jason Pierre-Paul, Olivier Vernon, Romeo Okwara, Avery Moss, Kerry Wynn, Devin Taylor?

Telített poszttal állunk szembe, bár azt is hozzá kell tenni, hogy a kezdők és a cserék között túl nagy a minőségi különbség. Okwara és Moss helyét biztosnak érzem, bár véleményem szerint előbbi még mindig a tavalyi Cowboys elleni teljesítményéből él. Avery Moss meccsről meccsre javul és ugyan sacket még nem szerzett, de egyre többször tett látogatást a backfieldre. Rossz hír ez Devin Taylornak, akitől többet vártam. Ugyan szép volt az interceptionje a nyitányon, de azon kívül nem volt túl nagy befolyása a mérkőzések alakulására.

DT: Damon Harrison, Jay Bromley, Dalvin Tomlinson, Robert Thomas

Úgy gondolom, hogy ezzel a négy játékossal tervezünk.

LB: B.J. Goodson, Jonathan Casillas, Devon Kennard, Keenan Robinson, Mark Herzlich?, Calvin Munson?, J.T. Thomas?

Az első négy LB helye egyértelmű és remélhetőleg az alapszakasz nagy részét is ők fogják végigjátszani. Sajnos a sérülések is tizedelték a linebacker sort és a "C" csapat tagjai nem éltek a lehetőséggel, borzasztó volt nézni a játékukat. Egyedül Calvin Munson emelkedett ki, aki nagyon sokszor tartózkodott a labda közelében és a special teamben is komoly segítség lehet. Mark Herzlich keveset mutatott magából idén (ő is az oldalvonal mellé kényszerült), pedig jó lett volna látni, hogy mire képes az új szerepkörében. Könnyen lehet, hogy idén már nem éri meg a keretszűkítést. J.T. Thomas a maradás érdekében belement a fizetéscsökkentésbe, de eddig csak a Jets ellen lépett pályára. Az ő meccse fog következni péntek hajnalban, ha jól játszik akkor valószínűleg a csapattal tarthat idén is.

CB: Janoris Jenkins, Dominique Rodgers-Cromartie, Eli Apple, Michael Hunter, Donte Deayon?, DaShaun Amos?, FA igazolás?

Az elkapókhoz hasonlóan itt is van egy remek hármasunk, de mögöttük nagy a szakadék. Michael Hunter már a tavalyi alapszakaszban is kapott lehetőséget és idén is mutatott annyit, hogy megérdemli a roster helyet. Donte Deayon még nála is észrevehetőbb volt, szerzett egy interceptiont és végig aktívan mozgott mikor a pályára került. Az egyetlen problémája, hogy nagyon kis testalkatú és visszahordóként nem tudott semmi extrát nyújtani. Egyébként tipikus playmaker lehet, aki bármikor képes egy labdaszerzésre, de arra is, hogy 50 yardot halad miatta az ellenfél. DaShaun Amos jelenthet egy másik alternatívát, de érdemes lesz figyelni a keretszűkítéseket is.

S: Landon Collins, Darian Thompson, Andrew Adams, Nat Berhe?, Duke Ihenacho?

Van egy remek hármasunk, akik közül remélhetőleg Darian Thompson végre egészséges marad. Nat Berhe kicsit visszavett az agresszivitásból, ami nem is csoda, hiszen több agyrázkódást is elszenvedett már. Ezzel azonban odalett a játékának a legnagyobb erőssége és egyelőre elég gyengén szerepelt. Ugyanez elmondható Duke Ihenachoról is, aki anno a Broncos egyik kezdő safety-je volt, most pedig már a keretbe kerülése is meglepetést okozna.

K: Mike Nugent?, Aldrick Rosas?

Rátok bízom:

 

P: Brad Wing

LS: Zak DeOssie

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr7212790604

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása