Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Vélemények az 53-as keretről

2017. szeptember 04. - Asbee

53 főre csökkentették a csapatok a kereteiket és a practice squadok is kialakulóban vannak, így érdemes egy pillantást vetnünk arra, hogy mely játékosoknak sikerült átvészelniük a keretszűkítést. Nagy jelentősége van ennek a lépésnek, de többen még mindig nem érezhetik magukat biztonságban, hiszen a következő hetekben is csapat nélküliként találhatják magukat akkor, ha elérhetővé válik helyettük egy jobb alternatíva, vagy ha nem úgy teljesítenek ahogyan várják.

Az elmúlt évekkel ellentétben nagy harc volt az irányítók között, hiszen Geno Smith és Josh Johnson küzdött a bennmaradásért. Előbbinek jött össze, hiszen Smith valamivel jobb volt Johnsonnál az előszezonban, ráadásul fiatalabb is nála. Kicsit David Carrhoz hasonlítható a helyzete, akitől szintén többet vártak anno az NFL-ben, de otthonra talált New Yorkban és hosszú évekig volt Manning cseréje.

A futók között nem volt nagy tülekedés, várható volt, hogy Shaun Draughn és Khalid Abdullah lesz a keretszűkítés áldozata. A fullbackeknél azonban kérdés volt, hogy marad-e Shane Smith és végül sikerrel járt. Számos alkalommal volt fenn a pályán a futójátékoknál és több olyan play is volt mikor segíteni tudta a társait. Jó döntés a megtartása, sokan lendíthet a futójátékon és talán az oldalvonal felé repülő rövid átadásokat is újra elővesszük.

Ez egyben azt is jelenti, hogy Rhett Ellisonra inkább csak tight endként fogunk számítani, bár képes a hibrid feladatkörre is. Persze az ő helye nem volt kérdéses, ellenben Jerell Adams, Matt LaCosse és Will Tye az utolsó percig izgulhatott. Végül Tye maradt alul akit el is vitt a Jets. Ugyan sok lehetőséget kapott tavaly, de az újonc szezonjához képest nem nagyon tudott előrelépni, idén pedig a Patriots ellen bemutatott fumble lehetett a döntő. 2016-ban Larry Donnelltől láthattunk hasonló hibákat, így várható volt ez a lépés. Azt hiszem nem nehéz azonosulni a helyzettel.

Az elkapóknál azonnal közönségkedvenc lett Travis Rudolph, hiszen a Jets ellen remekelt és a Patriots ellen is volt egy nagy játéka. Ez azonban kevésnek bizonyult és Roger Lewis mellett maradt az edzői stáb. Ne feledjük tavaly ő járt hasonló cipőben és amikor a pályára került rögtön bizonyított, később azonban nagyon inkonzisztens lett. Rudolph a gyakorlócsapatban folytathatja, de a szerződését még nem írta alá.

A támadófal Bobby Hart nagy javulásáról és a cserék (valamint John Jerry) gyengélkedéséről szólt. Adam Bisnowaty és Chad Wheeler is borzasztóan játszott, igaz utóbbi javulni tudott. Meg is lett ennek az eredménye, Wheeler az aktív keretbe került, Bisnowaty pedig a gyakorlócsapatban építheti fel magát. A tengerentúlon D.J. Fluker nevét is elővették, aki érzésem szerint nem volt veszélyben, sőt közelebb érzem őt a pályához, mint a munkaközvetítőhöz.

A védelemben a passzsiettetők között volt az egyik legnagyobb csata. Ugyan nagy a szakadék JPP és Vernon mögött, de több olyan játékosunk is volt aki megérdemelte volna, hogy az aktív keret tagja legyen. Devin Taylor és Jordan Williams is keményen odatette magát, de Romeo Okwara és Kerry Wynn valamivel jobb volt náluk. Nem érheti kritika ezt a döntést sem, pláne úgy, hogy Williams a practice squad tagja lett. A defensive tackle-k között viszont nem volt különösebb kérdés.

A linebacker sorban lehet egy nagy búcsúzónk, Mark Herzlich a sérültlistára került és mivel ez az 53-as keret kihirdetése előtt történt, ezért idén már biztosan nem térhet vissza. Azt csiripelik a madarak, hogy az aktív focival is fel akar hagyni, de a csapat körül marad, edzőként akár jövője is lehet. Az LB-k közül J.T. Thomas ellen tüntetett a szurkolói bázis aki belement a fizetéscsökkentésbe azért, hogy maradhasson. A számításai beváltak, az előszezon második felére felépült és ősszel is a csapattal tarthat. Herzlich helyére Calvin Munson került, aki jól mozgott az előszezonban, kezdetben pedig a special teamben kaphat lehetőséget. Jó döntésnek tartom az ő megtartását, szükség volt egy hatodik linebackerre is. Pláne úgy, hogy Keenan Robinson agyrázkódással szenved, amivel nem szabad játszadozni. Nem tartom kizártnak, hogy IR-re kerül és csak később tér vissza.

Volt egy cserénk is, Ross Cockrell érkezett Pittsburgh-ből egy 2018-as 7. körös draft pickért, ami kondícionális. Donte Deayon lett a trade-nek az áldozata, akinek emiatt a gyakorlócsapat maradt. Deayonnak egy problémája van, hogy túl kicsi az NFL-hez és félő, hogy fizikailag elnyomnák. Visszahordóként nem tudott kimagaslani, pedig szüksége lett volna ahhoz, hogy az aktív keret tagja legyen. Ennek ellenére így sem lehet elégedetlen, egy-egy sérülés esetén azonnal aktiválható.

A négy safety adott volt, bár Nat Berhe nem nagyon találta a pozícióját a preseasonban, így érzésem szerint a helyére érkezhet egy jobb alternatíva.

A rúgók között óriási csata volt és végül az utolsó fordulós hibátlan teljesítmény döntött Aldrick Rosas mellett. Mike Nugent is hibátlan volt az előszezonban és hiába volt gyenge szezonja, ilyen játék után érdemelne máshol egy újabb esélyt. Rosas sokkal fiatalabb és nagyobb potenciál van benne, de az alapszakaszban még nem lépett pályára.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr8212803096

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása