Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Nagyító alatt a Dallas Cowboys

2017. szeptember 10. - Asbee

Elérkezik végre a pillanat amit hónapok óta várunk, megkezdődik a 2017-es NFL szezon alapszakasza! Csapatunk szokás szerint a Dallas Cowboys-hoz látogat, ahol hétfő hajnalban próbáljuk meghosszabbítani a tavalyi remek sorozatunkat. Lássuk kikkel kell farkasszemet néznünk.

Ugyan nem a várt módon, de a lehető legjobb kimenetellel ment végbe az őrségváltás Dallas-ban, hiszen a tavaly újra megsérülő Tony Romo-t rögtön pótolni tudta a draft negyedik körében kiválasztott Dak Prescott. Remekül szabták rá a playbookot és már újoncként felelősségteljes játékot mutatott, igaz a védelmünk megtalálta az ellenszerét. Érdekes lesz tehát nézni, hogy ki kerekedik felül ebből a csatából. Sérülése esetén Kellen Moore és Cooper Rush lehet a helyettese.

Az irányító legjobb barátja a futójáték és Zeke Elliott kiválasztása is alaposan bevált a Cowboys-nál. A bomba azonban akkor robbant amikor egy hölggyel történt összetűzés miatt 6 meccses eltiltást kezdtek el emlegetni vele kapcsolatban. Bizonyítékot nem találtak, elnapolták az ügyet, így a büntetés legfeljebb 2018-ban léphet életbe (Tom Brady járt még így). A tavalyi első mérkőzésen látszott rajta a megilletődöttség és a New yorki mérkőzésen sem úgy szerepelt ahogy szeretett volna, egy idő után neki sem volt ellenszere a védelemre. Ez azonban más mérkőzés lesz és biztosak lehetünk benne, hogy kettőzött erőbedobással fog küzdeni. A tehermentesítéséért Darren McFadden, Alfred Morris és Rod Smith felel, a fullback pedig Keith Smith.

Az elkapók közül Dez Bryant emelkedik ki, aki az elmúlt két esztendőben több mérkőzést is kihagyott és egyszer sem tudott 1000 yard felett teljesíteni, így az extra motiváció megvan a számára is. A depth chart második helyén Terrance Williams-t találjuk, aki átlagos képességű elkapó, képes a nagy játékra, de a buta hibára is. A slotban Cole Beasley riogatja az ellenfeleket aki évről évre javuló statisztikát hozott és a liga egyik legjobb belső elkapójává nőtte ki magát. Ennek ellenére a draft negyedik körében Ryan Switzert választotta a Cowboys, aki hasonló paraméterekkel bír mint Beasley és kb. ugyanarra is lehet képes. A szurkolók nagyon bizakodóak vele kapcsolatban, a jövő mindenképp az övé lehet. A széleken Brice Butler és a Switzerhez hasonlóan újonc Noah Brown a két csere.

A tight end játékot legendássá emelte Jason Witten, aki már nem egyszer borsot tört a csapatunk orra alá. 2003 óta van a ligában és ugyan gyengültek kicsit a számai, de sok TE elfogadná ezeket a statisztikákat, ráadásul a blokkolásból is alaposan kiveszi a részét. Mellette nem sok lehetősége van James Hannának és Geoff Swaimnek villognia, de jó lesz rájuk is odafigyelni. Keenan Robinson biztosan nem lép pályára és a tight endek őrzésével meggyűlt a bajunk mostanában.

Tony Romo sokat szenvedett a gyenge támadófallal a pályafutása során, így az elmúlt években komoly tankolásba kezdtek Jerry Jones-ék és sorra draftolták az első körös falembereket, akik a trendekkel ellentétben alaposan be is váltak. Ugyan Doug Free visszavonult és Ronald Leary távozott, de azért így is sokan elfogadnák ezt az O line-t. A Tyron Smith-Chaz Green-Travis Frederick-Zack Martin-La'el Collins ötös félelmetesen hangzik, egyedül Green számít gyenge pontnak a sérülékenysége miatt.

A védelem nem áll ilyen jó nevekből, de a defensive coordinator Rod Marinelli személye sokat dob az egységen. A helyzetet súlyosbítja, hogy három védőfalember is eltiltás alatt áll, David Irving, Randy Gregory és az általunk jól ismert Damontre Moore sem lesz ott a nyitányon. Nem véletlenül érkezett a draft első körében Taco Charlton, aki Demarcus Lawrence és Tyrone Crawford társaságában próbálja meg rohamozni az irányítókat. A belső nyomásért Maliek Collins és Stephen Paea felel.

A linebacker sorban Anthony Hitchens kiesése jelent komoly hiányt, akinek kb. 2 hónapot kell kihagynia. A helyén egy nagy visszatérőt láthatunk majd Jaylon Smith személyében, aki az utolsó egyetemi mérkőzésén ACL szakadást és idegsérülést szenvedett, a lábfejét pedig rögzítő nélkül még mindig nem tudja rendesen mozgatni. Előfordulhat, hogy korai még a visszatérése és mindig kérdés lesz nála, hogy meddig bírja a tartóssága az NFL-t. Remélhetőleg nem kell egy hasonló nagy sérülést átélnie, hiszen az könnyen a pályafutásába kerülhet. Sean Lee nevét is meg kell említeni, aki szintén nem arról híres, hogy 16 meccset játszik egy szezonban, a 2011-es debütálása óta nem is volt még ilyen, de ahogy az offense-ben Witten, úgy a defense-ben Lee is kibabrált már velünk párszor.

A cornerbackek között valószínűleg a Nolan Carroll-Anthony Brown-Orlando Scandrick hármas lesz a kezdő, de vélhetően a második körös újonc Chidobe Awuzie is lehetőséget kap majd. A safety-k között a Jeff Heath-Byron Jones páros kicsivel jobban néz ki, persze így sem ligaelső ez a secondary.

A mezőnygólokat továbbra is Dan Bailey, a puntokat pedig Chris Jones végzi el. A visszahordásokért elsősorban Ryan Switzer lesz a felelős.

Mint mindig most is nagy csatára számíthatunk, hiszen általában szoros mérkőzéseket játszunk a Cowboys ellen. Ami még izgalmasabbá teszi a várakozást, hogy jelen pillanatban csak megjósolni tudjuk mennyit javultak vagy romlottak a csapatrészek tavalyhoz képest. Nálunk a védelem, Dallas-ban pedig a támadók vitték a prímet 2016-ban, persze ami volt az már történelem. Meccsdöntő momentum lehet, hogy Odell Beckham Jr. pályára tud-e lépni és ha igen, akkor milyen játékra lesz képes. A tavalyi mérkőzéseken több matchup is a mi irányunkba dőlt el, emlékezzünk csak arra, hogy Janoris Jenkins mindkét alkalommal megette Dez Bryantet és New Yorkban Romeo Okwara is remekül helyettesítette Jason Pierre-Pault. Ha OBJ nem tud pályára lépni, akkor egyértelműen a Cowboys lesz az esélyes, ellenkező esetben viszont reális eséllyel folytatódhat a tavalyi sorozat. Érzésem szerint a védőfal nyerheti meg nekünk ezt a meccset. Ha sikerül elérniük, hogy minél több 3rd downt minél nagyobb távolságból kelljen megoldania a Dallas-nak, akkor egy idő után sikerülhet hibára kényszeríteni Prescottékat. A támadóinknál Evan Engram lehet a titkos fegyver, még Beckham hiányában is komoly károkat okozhat. Valószínűleg most is egy szoros csatát láthatunk, ahol újra egy-egy egyéni villanás dönthet valamelyik csapat számára.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr8212818214

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása