Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Ki helyettesítheti Hartot?

2017. szeptember 16. - Asbee

A Cowboys elleni nyitómeccs elején sérült meg Bobby Hart, ami a teljes mérkőzés során zavarta. A bokájával adódott probléma és kérdéses a hétfői játéka. Felmerül a kérdés, hogy ki legyen a helyettese az amúgy is csalódást keltő támadófalban.

Variációk vannak, de a legrosszabbkor jött a sérülés, ezzel tovább gyengülhet az O line teljesítménye. A következő játékosaink játszhatnak a fal jobb oldalán: Justin Pugh, John Jerry, D.J. Fluker, Chad Wheeler.

Elsőként talán Justin Pugh neve merül fel a szurkolókban, aki korábban szerepelt már ezen a poszton. Két évig volt right tackle és megfelelt az elvárásoknak, de a játéka akkor teljesedett ki igazán, mikor bal oldali guard lett. A stílusa és a testfelépítése is jobban fekszik ehhez a poszthoz, így felmerül a kérdés, hogy van-e értelme elmozdítani ebből a pozícióból? Ez esetben Brett Jones vagy John Jerry lehetne a bal oldali guard. Tavaly lehetőséget kapott Jones LG-ként, de hamar megsérült, így nem tudtuk kideríteni, hogy mire képes. Az idei offseasonban a másik guard helyén játszott és biztató dolgokat láttunk tőle. Akár ez is egy lehetőség lenne, de ekkor Jerry lenne a left guard. Nem hiszem, hogy érdemes lenne egy sérülés miatt három helyen is változtatni, ez további problémákat okozhat...

Az 1. variáció
Flowers-Jones-Richburg-Jerry-Pugh

Az említett John Jerry is volt már beugró right tackle, de a karrierje jelentős részét guardként játszotta le. Ennek ellenére ez is egy opció lehet, hiszen sokan a csapatba követelik Brett Jones-t és csak egy helyen kellene változtatni. Persze itt az a kérdés, hogy mit tudna nyújtani Jerry, vajon még az első heti Hartnál is gyengébb lenne?

A 2. variáció
Flowers-Pugh-Richburg-Jones-Jerry

Nagy reményekkel érkezett D.J. Fluker New Yorkba, mindenki áradozott a mentalitásáról és annak ellenére is pozitívan álltak hozzá, hogy korábbi első körös választottként eddig csalódást keltett a profi pályafutása. Egyelőre nem felelt meg az elvárásoknak és a hetedik számú falember, Dallas-ban az inaktívok között volt. A hírek szerint guardként foglalkoztattuk, de a Chargers szurkolók véleménye szerint jobb oldali tackle-ként jobb játékra képes. Valószínűtlen felállásnak tűnik, de érzésem szerint ebben is van ráció.

A 3. variáció
Flowers-Pugh-Richburg-Jerry-Fluker

Chad Wheeler draftolatlan játékosként lett a csapat tagja. Nagyobb névnek számított az UDFA játékosok között, de azért elég nagy fantázia kell ahhoz, hogy bárkinek is vérmes reményei legyenek vele kapcsolatban, hiszen nem túl nagy büszkeség egy ilyen gyenge tackle class-ból így a ligába kerülni. Az előszezon meccseken vakoldali tackle volt, de az edzések során a túloldalon is lehetőséget kapott. Nem gondolom, hogy túl nagy esély van a kezdőcsapatba állítására, de láttuk már furcsa dolgokat ettől az edzői stábtól. Az előszezonban Adam Bisnowaty-val együtt lefelé lógott ki a társai közül.

A 4. variáció
Flowers-Pugh-Richburg-Jerry-Wheeler

A csütörtöki edzést kihagyta Hart, de pénteken limitáltan edzeni tudott. A játéka még így is veszélyben van és nem biztos, hogy sérülten is erőltetni kellene a pályára lépését. Jól mozgott az előszezonban és nem tudhatjuk, hogy mennyire befolyásolta a sérülése a dallas-i játékát. Nem tudjuk, hogy melyik formáció került elő az edzéseken, de az első változatról csiripeltek a madarak. Ezt némileg problémásnak érzem, hiszen több helyen is bele kellene nyúlni a falba és érzésem szerint jó helyen van Pugh a bal oldali guard helyén. Nem tudjuk mennyire lenne gyengébb a fal jobb oldalán, nem biztos, hogy komoly erősítés lenne Harthoz képest és ez esetben az eredeti helyével is problémák akadhatnak. Nem érdemes gyengíteni az egyik erős posztodat, ha nem biztos, hogy máshol ugyanazt a jó játékot kapod vissza.

Ha rajtam múlna én a második vagy a harmadik felállás mellett döntenék. Fluker tackle-t is tud játszani és ha jól teljesít, akkor a kezdőbe kerülésre is esélye lehet. Az előszezonban mutatott teljesítménye miatt Brett Jones szépen lassan helyet érdemelne a társai gyengélkedései miatt. Most viszont ti jöttök, szavazhattok is róla, hogy melyik variációt szeretnétek látni.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr6312869522

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása