Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Nagyító alatt a Detroit Lions

2017. szeptember 18. - Asbee

Csalódást keltően indult a 2017-es szezonunk, de itt az idő a javításra, hiszen ma hajnalban a Detroit Lions csapata látogat New Yorkba. Remek alkalom a játékosoknak a bizonyításra, főleg, hogy a mérkőzés szünetében a 10 évvel ezelőtti Super Bowl győztes csapatot is megünneplik a szurkolók. Lássuk kikkel néznek farkasszemet Manningék.

Rekordszerződést kapott Matthew Stafford, amire rá is szolgált a múlt heti Cardinals elleni összecsapáson, hiszen 292 yardot és 4 TD-t passzolt össze. Gyengén, egy interceptionnel kezdte az évet, de utána összekapta magát és végig jól irányította a társait. A tavalyi mérkőzésünkön kézsérüléssel játszott, így azt a teljesítményét nem feltétlenül tekinthetjük mérvadónak. Mivel a Lions futójátéka nem működött, ezért az ő passzaira kellett támaszkodniuk egy hete és sikerrel is vette a feladatot. Már tavaly is a biztosabb, rövid átadásokat helyezték előtérbe, de az erős karja miatt a nagy játékokat is sikerrel tudja venni és lábon is hasznos yardokat tud hozni a csapata számára.

A futók közül talán Ameer Abdullah-tól várják a legtöbbet Detroitban, aki tavaly már két mérkőzés után IR-re került. Agilis running back, akit nagyon sokra tartok, a draftolásakor az egyik kedvenc RB-m volt. A labda elkapásához is ért és abban az esetben ha a védelmünk is meg tudja fogni az Oroszlánok futójátékát, akkor inkább a játék ezen elemében kell majd villognia. Ez még inkább igaz Theo Riddickre, akinek eddig minden évében több elkapott, mint futó yardja volt. A running back committee-nek Dwayne Washington is a tagja volt, aki kicsit erősebb testalkatú játékos. Ugyanez igaz a legutóbb inaktív Zach Zennerre is.

Az elkapók közül Golden Tate vitte a prímet, aki állandó veszélyt jelenthet a slotban. Mindhárom kezdő cornerbackünkre komoly szükség lesz, az ő őrzését vélhetően Dominique Rodgers-Cromartie-ra bízzák. Ha visszaemlékszünk, tavaly is volt egy nagy játéka Tate-nek. Más stílusú játékos Marvin Jones, ő egy hete Patrick Petersonnal nézett farkasszemet és ez látszott is a számain, hiszen 37 yardig jutott (igaz abból elért egy touchdownt is). A héten valószínűleg Janoris Jenkins-szel kell megbirkóznia, de a cornerbackünk játéka kérdésessé vált, ami komolyan legyengítheti a secondary-t. Azért is igaz ez, mert Kenny Golladay úgy mutatkozott be a ligában, ahogyan nagyon sokan csak szeretnének, hiszen a két TD-jével kulcsszerepet vállalt az Arizona legyőzéséből. Ha Jackrabbit egészséges lesz, akkor Eli Apple-nek kell megoldania az őrzését, aki a fizikálisabb és a gyors cornerbackek közé tartozik, így a logika ezt a párharcot diktálná. TJ Jones-nak is volt elkapása egy hete, Jared Abbrederis pedig nem lépett pályára.

Nem ért itt még véget a veszélyes célpontok listája, hiszen a korábbi első körös tight end Eric Ebron évről évre javulni tudott és a TE őrzése továbbra sem tartozik a védelmünk erősségei közé. A blokkolásokba Darren Fells is be tud segíteni, aki az egyik korábbi játékosunk, Daniel Fells testvére. A harmadik tight end Michael Roberts a keretben.

Lesz egy nagy hiányzója a támadófalnak, Taylor Decker vállsérülés miatt PUP listán pihen. A helyére egy trade keretében Greg Robinson érkezett a Rams-től, aki legfeljebb vészmegoldást jelenthet Detroitban. A fal túloldalára viszont sikerült egy nagy halat a horogra akasztani Rick Wagner személyében, akit a liga legjobb jobb oldali tackle-jei között emlegetnek. T.J. Langet is meg kellett fizetniük, ő Green Bay-ből érkezett a csportriválishoz. A másik guard Graham Glasgow, a center pedig Travis Swanson. Nehéz estéjük lehet, hiszen Snacks Harrison mellett Dalvin Tomlinson is ígéretesen kezdett.

Áttérve a védelemre, a legveszélyesebb pass rusher, Ziggy Ansah PUP listán kezdte a felkészülést és a héten is csak limitáltan tudott edzeni. Látszott is a sérülés a Cardinals elleni teljesítményén, érdekes lesz megfigyelni, hogy száz százalékban fel tudta-e venni a ritmust. Azért még ne kezdjük el dörzsölni a tenyerünket, Anthony Zettel remekelt a helyén, így nehéz estéje lehet Ereck Flowers-nek. Persze azt is hozzá kell tenni, hogy az 1. fordulóban a mérkőzés nagy részében a csere left tackle ellen kellett játszania. A túloldali társuk Cornelius Washington, aki eddig Chicago-ban kapott epizódszerepet. A belső nyomásról és a futás megállításáról a Haloti Ngata, A'Shawn Robinson, Akeem Spence, Jeremiah Ledbetter négyes gondoskodik, akiknek Robinson kivételével elég korrekt osztályzatokat adott a Pro Football Focus és sikerrel megállították az Arizona "földi rohamait". Valószínűleg az offense-ünk sem ellenük fogja feléleszteni a futójátékát.

A draft első körében egy linebacker, a csapatunkkal is hírbe hozott Jarrad Davis-t választotta ki a Detroit, aki az elvárásoknak megfelelően mutatkozott be az NFL-ben. Tapasztalt társa van Tahir Whitehead személyében, a harmadik linebacker pedig a korábbi atlantai tackle gyár, Paul Worrilow.

A cornerback Quandre Diggs játéka az idei évre teljesedhet ki, a PFF értékelései alapján az 1. forduló után ő volt a legjobb CB a ligában. Persze nemcsak tőle, hanem Darius Slay-től is várják a jó játékot, aki tavaly egy 4 évre szóló 48 millió dolláros szerződéshosszabbítást írt alá. Vélhetően Nevin Lawson és az Oaklandből távozó DJ Hayden is pályára lép az éjszaka folyamán. A remek egyetemi pályafutást maga mögött tudó, ám a fizikai felmérőit alaposan elrontó Teez Tabor inaktív volt legutóbb.

A safety-k jelszava egyértelműen a labdaszerzés volt, Glover Quin, Tavon Wilson és Miles Killebrew is felavatta Carson Palmert, így érdekes lesz megfigyelni, hogy mennyire meri majd elereszteni Manning a karját a pálya ezen része felé.

A mezőnygólok értékesítéséért Matt Prater felel, aki a hagyományaihoz híven be is vágott egy 58 yardos kísérletet. A punter Jeff Locke, a snapeket pedig Don Muhlbach adja. A visszahordásokért Jamal Agnew és Dwayne Washington felel.

Érdekes matchupokat láthatunk. Kell a javulás a támadóinktól, de sokkal bevállalósabb taktikára lesz szükség, hiszen a futójáték vélhetően ezen az estén sem fog működni. Kérdés mennyit változtat Ben McAdoo és Mike Sullivan, könnyen előfordulhat, hogy a múlt heti 3 Lions interception miatt ezen a héten is túlzottan konzervatívak leszünk. A védelmünktől elsőként szintén a running backek megállítását várom, de meglepődnék ha a Lions edzői stábja elsősorban nem a passzjátékra építené fel a gameplant. Ugyan egy szavunk sem lehet a védelmünkre, de a játékosaink időnként képesek egy-egy nagy játék elengedésére, Matt Stafford pedig a földön és a levegőben is képes lehet erre. Képes a pontszerzésre a Detroit, az erős védelmünk ellen is meg fognak villanni néhányszor, így a támadóinktól is elengedhetetlen a javulás. Ha az offense-ünk javulni tud, a defense pedig a minimálisra csökkenti a nagy játékok engedélyezését és a turnover mutatónk is pozitív lesz, akkor reális esélyünk lehet a győzelemre, ellenkező esetben azonban egy újabb szenvedést fogunk látni. A clutch faktor is nagy szerepet játszhat, mindkét QB képes a negyedik negyedes fordításra, de az elmúlt években buta hibákat is láttunk a csapatoktól.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr4612874932

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása