Magyar New York Giants Szurkolói Blog

A Giants magához térhet a 0-4 után, de javítania kell a hibákat

2017. október 04. - zedonbass

Michael Eisen

A Giants még csak az idény negyedén van túl, de máris nehéz helyzetbe került.

0-4-es mutatóval még van lehetőség és elég idő, hogy a hátralévő 12 meccsen eredményessé tegyék a szezont. A következő mérkőzésen kiderül, hogy van-e esély erre; vasárnap a Los Angeles Chargers fogadja a csapatot, amely szintén vereséget szenvedett az első négy találkozóján.

"A helyzet most 'üss vagy fuss'" - mondta Ben McAdoo a mai sajtótájékoztatón. "Tehetséges, komplett játékosaink vannak, mégsem lesz könnyű dolgunk. Mindenképp össze kell szedni magunkat, és harcba szállni, ez az elvárásom. Megvan bennünk a tartás, úgyhogy küzdenünk kell. Leginkább amiatt aggódom, hogy a srácok elfásulnak. Ezt nem engedhetjük meg magunknak, mennünk kell előre, és kiharcolni az első sikert, az első győzelmet."

A Giantsnek volt rá esélye a minapi mérkőzésén, de a két negyedik negyedbeli vezetés ellenére sorozatban másodszor is az utolsó játékban szenvedtek vereséget, amikor a Tampa Bay rúgója, Nick Folk 34 yardos mezőnygóljával megszerezte a 25-23 arányú győzelmet. A Giants összesen öt ponttal veszített az elmúlt két találkozóján.

A csapatot az első három mérkőzésen sújtó nehézségek közül sok hozzájárult a mostani vereséghez is, melyért mindhárom csapategység felelős. A Giants idén még nem szerzett pontot az első negyedben. Emellett az idény legnagyobb, 91 yardos futásteljesítményével is csak 31-ek a ligában a meccsenkénti futott átlagot tekintve (59,3), és 30-ak a futásban megtett yardokban (3,2). A védelmet illetően elhibázott szerelések és őrizetlenül hagyott ellenfelek - legfeltűnőbben O.J. Howard 58 yardos TD-elkapásánál - hozták nehéz helyzetbe a csapatot. A speciális egységben Aldrick Rosas egy 43 yardos mezőnygólkísérletnél rontott, Brad Wing 15 yardos puntja pedig nagyban hozzájárult a Buccaneers touchdownjához.

McAdoo higgadtan elemezte mindezt a sajtótájékoztatón.

"0-4-gyel állunk, és látjuk, miért" - mondta. "Sok hiba javítható, kezdve a blokkolással, szereléssel, a labda elkapásával, a rúgásokkal és puntokkal, legfőképpen a negyedik negyedben. Olykor úgy tűnik, hogy nyomást gyakorlunk, máskor úgy, hogy elbizonytalanodunk. Valójában szerencsénk volt, hogy játékban maradtunk ezen a meccsen. A Tampa kihagyott két mezőnygólt és egy jutalomrúgást. Nehezen indultak be a támadások, ami gondot okozott. Visszaküzdöttük magunkat, és sok energiát emésztett fel a második és harmadik negyedben, hogy átvegyük a vezetést. Ezután voltak lehetőségeink az előnyünk növelésére, ami nagy lendületet adott volna. Ehelyett azonban eredménytelenek voltunk a támadójátékban. A két legutóbbi meccsen négy ilyen lehetőségünk volt, és egyszer sem jártunk sikerrel.

Csak mi alakíthatunk ezen. Vissza kell térnünk az edzőpályára, és újra végigmenni az alapokon. Nem fásulhatunk el, sosem szokhatunk hozzá ehhez az érzéshez vagy viselhetjük el. Kemény munkára van szükség."

A játékosok alig várják, hogy újra pályára lépjenek, végre maguk mögött tudják a Buccaneers elleni meccset, és az első győzelem eléréséért küzdhessenek.

"Vannak köztünk önérzetes emberek" - mondta Damon Harrison, defensive tackle a mérkőzés után az öltözőben. "A szünnap után újra munkához látunk, olyan keményen, mintha 4-0-val állnánk. Nincs más választásunk. Senki sem fog összezuhanni. Ebben az öltözőben némelyikünk felelősnek tartja a másikat, és tovább küzdünk az első sikerért."

"Azt hiszem, frusztráltak vagyunk, hiszen úgy tűnik, sok mindent jól csinálunk, mégsem tudjuk a legjobb játékunkat hozni" - mondta Eli Manning, az irányító. "Látható, hogy ott a lehetőség a drive-okban, de nem jutunk velük eredményre. Nem egy emberen vagy egy dolgon vagy akár egy csoporton múlik. Egyszerűen mindenkinek része van benne valamelyest. A jó csapatok túl tudnak lépni ezeken, és sikeres játékokat mutatnak be a kulcsfontosságú pillanatokban, így megnyerik a meccseiket."

A Giantsnél ez még várat magára. Steve Spagnuolo, a védősor koordinátora és McAdoo egyaránt hiányosságként említi a szereléseket. Túl sok extra yardot ajándékoznak az ellenfeleiknek, mivel nem viszik azonnal földre őket, amint lehetséges lenne.

"Ezen a héten vizsgálni fogjuk ezt, és kitaláljuk, hogyan változtathatnánk rajta, és helyezhetünk rá nagyobb hangsúlyt" - mondta McAdoo. "Ez alapvető dolog. Dolgozni kell a karoknak. A legtöbb sikertelen szerelési kísérlet blokkoláskor történik. Nem használjuk a karjainkat és rántjuk földre az ellenfelet, ami elengedhetetlen része a játéknak. De az edzőpályán végzett gyakorlatok során oda fogunk figyelni erre, és ezt viszont kell látnunk a játéknapon is."

Az idény első hónapja nem rettenti meg McAdoot, biztos benne, hogy a csapata képes fordítani, és sikeres szezont zárni.

"Egyikükben sincs félelem játék közben" - mondta McAdoo. "Akár nyomást gyakorlunk, akár bizonytalankodunk, azaz legyünk a mérkőzés bármely szakaszában, nem látni ilyet. Az önbizalom mindig fontos kérdés. Ez a játék a magabiztosságról szól, és ezt az edzés során lehet megszerezni. Ennek aztán meg kell mutatkoznia a meccsnapon is, és valójában ezen a téren vannak nehézségeink. Hamar hátrányba kerülünk, és későn kapaszkodunk vissza. A második és harmadik negyedekben egész jól megy a játék - egyszerűen jobban kell kezdenünk, és határozottabbnak kell lennünk a végjátékban."

*Sérülések: Weston Richburg center az NFL agyrázkódási vizsgálatán esik át. Olivier Vernon defensive end bokasérülése súlyosbodott Tampában. Paul Perkins futó zúzódást szenvedett el, Odell Beckham, Jr. pedig "több problémával küzd" McAdoo szerint.

*D.J. Fluker az egész mérkőzésen jobb oldali guardként szerepel, ami az öt éve játszó veterán idei első bevetése a támadósorban.

"Szerintem Fluker jól játszott" - mondta McAdoo. "Terjedelmes játékos, nem okoz gondot számára a test test elleni harc. Jól ment neki."

McAdoo ugyanakkor nem feltétlenül marad ennél a felállásnál, amelyben Justin Pugh szerepel jobb oldali tackle-ként, John Jerry pedig bal oldali guardként.

"Erről még beszélni fogunk" - mondta. "Mivel páran, köztük Weston is, megsérült, ezért az edzői stábnak össze kell ülnie, és megtárgyalni az e heti rotációt, vagyis hogy ki kerüljön be."

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr1712925799

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása