Magyar New York Giants Szurkolói Blog

McAdoo: Should I stay or should I go?

2017. október 23. - Asbee

Szerintem mindenkinek ismerős a The Clash örökzölde és ez a mondat a csapatunkkal kapcsolatban is aktuális lett. Az szinte biztos, hogy az edzői stábunknak mennie kell az idény végén, de lenne értelme egy mostani cserének? Bye week következik, így jelen pillanatban aktuális lehet a váltás.

A magyar lelkünk gurulós focin nevelkedett, amely más lebonyolítással rendelkezik, mint az NFL. Míg a soccerben nemcsak a bajnoki címért, hanem a nemzetközi kupaindulást jelentő helyekért, szerencsétlen esetekben pedig a kiesés ellen küzdenek a csapatok. Sokkal nagyobb téttel bír egy-egy elbukott szezon, hiszen ki szeretne lemaradni az európai kupaporondról vagy kiesni a másodosztályba? Senki. Az amerikai futballban "csak" a presztízst és a következő évi draft pozíciót befolyásolja a rossz mérleg. Ha edzőváltással jár a bukás, akkor pláne nem lesz hatással a rossz szereplés a következő esztendőre. Elég csak megnézni a Los Angeles Rams példáját, ahol egyetlen offseason alatt a totális káoszból és a bustnak kikiáltott Jared Goffból épített rájátszásra esélyes csapatot Sean McVay. Ebből kiindulva nincs már olyan célunk az idei évben, ami miatt érdemes lenne megválni Ben McAdoo-tól.

A következő head coach-ot sem lehetne most megtalálni. Bevett szokás, hogy az alapszakaszt követő "Black Monday"-en köszönik meg a csapatok a vezetőedzők eddigi munkáját és csak ezután tudnak nekikezdeni a következő stáb kialakításának. Ráadásul ekkor még csak az alapszakaszt elbukó együttesek edzőivel tárgyalhatnak, a rájátszásba jutó francihse-ok vezetése nem biztos, hogy jó szemmel nézné, ha bármelyik edzőjük más csapatnál lenne hivatalos egy interjúra. Persze nemcsak velük, hanem az egyetemi gárdák vezetőedzőivel is megkezdődhetnek a tárgyalások, akik közül minden évben felmerül egy-egy név (mibe hogy heteken belül bedobják hozzánk Nick Sabant?). Jelen pillanatban a csapaton belül lehet elképzelni egy váltást. Ez jelen esetben azt jelentené, hogy Steve Spagnuolo kapná meg a főnöki széket, valaki pedig nagyobb feladatot kapna a védelem irányításában.

Javulást jelentene ez a lépés? Kizártnak tartom. 10-38-as a mérlege HC-ként Spagnuolo-nak és ő sem tudná megállítani a mélyrepülést. Az általa érzett szimpátia okán gondolja úgy néhány szurkoló, hogy jelen pillanatban ez lenne a szükséges lépés és egy-két győzelemben megmutatkozó csodát várnának tőle, de a realitás teljesen más lenne. Egy ilyen lépés még nagyobb káoszt okozna a csapaton belül, semmi értelme nem lenne még jobban felkavarni a jelenleg sem nyugodt állóvizet. Ezt a balhét elsősorban McAdoo idézte elő és neki is kell elvinnie. Erre az a legjobb mód, ha "kiélvezi" a munkájának a gyümölcsét és az év végéig a pozíciójában marad.

Összefoglalva nincs már tétje a hátralévő mérkőzéseknek és a következő vezetőedzőnket sem tudnánk már megtalálni. Idén maximum csapaton belül jöhetne a váltás, ami nem jelentene pozitív hatást a mutatott játékra. Azt gondolom egyértelmű, hogy jelen pillanatban nincs értelme az edzőcserének, maximum néhány fordulóval a vége előtt egy súlyos vereség után lehet ennek létjogosultsága.

A végére pedig itt egy szavazás és kommentben is leírhatjátok a gondolataitokat.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr7113065700

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása