Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Regular season week 7: Seahawks 24 Giants 7

2017. október 23. - Asbee

Nem sikerült az újabb bravúr, hazai pályán vereséget szenvedtünk a Seattle Seahawks ellen. A védelem sokáig meccsben tartotta a csapatot, de végül kijött a tudásbeli különbség.

Nem hozott pontokat az első negyed és ez csakis a defense-nek köszönhető, akik az 1 yardos vonalon is állták a sarat és a Seahawks negyedik kísérlete sem volt sikeres. Az első pontszerzést egy fumble készítette elő, Landon Collins tökéletes mezőnypozícióba vitte a támadókat. Nem is hibáztak Manningék, Evan Engram révén összejött a 7 pontos előny. A játék ugyanaz volt, mint a múlt héten a Broncos ellen bemutatott TD. A meccs képe a Seattle-nek kedvezett és várható volt, hogy nem tart sokáig az előny. A félidő 7-3-as Giants vezetéssel ért véget. A második játékrész aztán a Seahawks-ról szólt, minden téren dominálták a mérkőzést. A harmadik negyedben egy, a negyedikben két touchdownt szereztek, ezzel pedig be is állították a végeredményt.

Várható volt, hogy nem a támadókról fog szólni ez a mérkőzés, de az előkészített terv ezúttal nem működött. A futójáték köhögött, így egy idő után a passzokra kellett támaszkodni, amihez nem volt meg a játékosállomány. A közvetítés során elhangzott, hogy Manning nem bízik a fiatal célpontjaiban, szinte csak a slant útvonalat meri megdobni a fiatal elkapóknak. Ez így is volt, mindössze Evan Engram nyújtott értékelhetőt, ő azonban most is remekelt. Kár túlragozni a helyzetet, jelen pillanatban sokkal jobb a Seahawks mint a Broncos (nézzük csak meg az e heti játékukat) és nem volt ellenszerünk ellenfelünk védelmére. Mindenki hibáztasson azt akit szeretne, de a sérülések sajnos még jobban kicsinálták az egyébként is gyengélkedő offense-t.

A védelmet nem lehet okolni, nagyon sokat kellett fenn lenniük a pályán és őket is megtizedelték a sérülések. Szép volt a labdaszerzés, Avery Moss jól ütötte ki a futó kezéből a játékszert, Landon Collins pedig jó helyen volt. Előtte láthattunk egy élményszámba menő goal line stopot is, ahol a szabálytalanságok miatt számos esélye volt Wilsonéknak a touchdown megszerzésére, de Jimmy Grahamet is sikerült hatástalanítani. Törvényszerű, hogy egy idő után nem lehet bírni ezt az iramot és a végén várhattuk a leolvadást. Jó erőkből áll ez a defense, de a jelen körülmények között egy igazán jó csapat ellen ők sem jelentenek megoldást.

Múlt héten voltak pozitív hangok, de remélhetőleg mindenki visszaszállt a földre. Ez egy ilyen szezon és nagyon hosszú lesz kivárni a végét. Több hasonló produkcióra számíthatunk és ugyan lesznek még szép jeleneteink is idén, de összességében nagyrészt bosszankodni fogunk januárig.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr2313053886

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása