Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Mire érdemes figyelni a szezon hátralévő részében?

2017. november 28. - strider23

Öt mérkőzése maradt a Giantsnek a 2017-es szezonból, miután a 12. játékhét eredményeinek köszönhetően matematikailag is elbúcsúztak a play-off reményektől. De szerencsére maradt izgulni és agyalni való a maradék pár hétre is.

Elkerülhető a franchise történetének legrosszabb szezonja?

 

Már ami a 16 meccses rendszert illeti. '83-ban, Bill Parcells első főedzői évében az Óriások 3-12-1-es mérleget produkáltak. A jelenlegi keretnek min. 2 meccset hoznia kéne még a hátralévő 5-ből, nehogy beérjék vagy alul teljesítsék azt az elkeserítő szintet. A lehetőség adott: az SB felé buldózer módjára haladó Eaglest leszámítva a maradék 4 ellenfél mindegyike 5-6-tal áll jelen pillanatban (Raiders, Cowboys, Redskins, Cardinals).

leonard-marshall-bill-parcells-new-york-giants-december-23-1984.jpg

Összejön a valaha szerzett legkevesebb pont?

 

A Giants történelmének (16 meccses szezonok) legkevesebb pontját elérő HC-je Ray Perkins volt 1979-ben, aki akkor szintén első évét töltötte a főedzői székben. Abban a szezonban 237 pontot szereztek összesen, a jelenlegi keret 172-nél jár (15,6 pont/meccs). Tehát 5 meccsen összesen 65 pontnál kell többet szereznie a gárdának, ha nem szeretnének negatív rekorderekként szerepelni az Óriások történelemkönyvében.

Az Eli Apple-saga

 

A hétvégén napvilágra került az információ, miszerint a csapat korábbi első körös corner back-je, Eli Apple már kétszer is nagyon közel állt ahhoz, hogy elhagyja a süllyedő "hajót". Mindezt azért, mert edzői és csapattársai is kritizálták a pályán mutatott hozzáállását (leginkább a 49ers elleni meccsen). A Giantsnek nagy szüksége lesz Apple-re a hátralévő meccseken, ugyanis Donte Deayon alkarját törte - idén már nem játszhat, Janoris Jenkins a boka sérülésével pedig esélyes, hogy szintén így jár majd. Bármi is legyen az ok, amiért a legutóbbi 2 összecsapást Apple kihagyta, most már vissza kell térnie, hogy bizonyítsa, jövőre is helye van a rosteren.

apple.jpg

Evan Engram teljesítménye

 

Az idei első körösünk ígéretes és profi játékosnak tűnik már most. Habár az utóbbi 2 meccsen megszenvedett: 13-szor vette célba Manning, ebből 4-et kapott el mindössze 27 yardért. Sok labda ezek közül különösebb gond nélkül elkapható lett volna. Ugyan egy rookie TE-ről beszélünk, de már most fontos szerepet játszik abban a Giants-offenseben, ami sajnos ezer sebből vérzik - de Engram még jobban kitűnhet, ha jól fejezi be első profi szezonját.

engram.jpg

Fősulis irányítók

 

Az Óriások számára szinte egyre biztosabb, hogy a top5-ben húzhatnak a 2018-as drafton. Ha kap lehetőséget bizonyítani az idei rookie QB, Davis Webb, ha nem, akkor is érdemes lesz elgondolkozni az irányító felhozatalon - pláne egy igencsak korai pick-kel, meg egy 36 éves kezdő irányítóval a tarsolyban.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr2213399099

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása