Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Ki lehet a jövő évi irányítónk?

2017. december 01. - Asbee

Fura egy hetet élünk meg, hiszen a gyenge szereplés a legszélsőségesebb reakciókat váltotta ki és azt hiszem Eli Manning padoztatásánál érte el az idiotizmus a csúcspontot. Azt olvastam ki a lépésből, hogy Ben McAdoo (és John Mara?) elégedetlensége az elsődleges kiváltó ok, persze Davis Webb jelenléte is befolyásoló tényező a történetben. Idén tehát a papírforma alapján nem látjuk már Eli-t, de mi lesz jövőre?

A szerződése 2019 végéig szól, viszont a szezon végeztével már financiálisan is kivitelezhető lenne a Manning cut. 22 millió dollárt kereshet jövőre és 10 millió dollárnyi helyet lehetne felszabadítani a fizetési plafon alatt. Persze 12 millió még mindig bennragadna dead money-ként, így a megtartása sem ördögtől való gondolat. Ha pedig megtartjuk, akkor miért ne játszatnánk? Szinte biztosra vehetjük Ben McAdoo menesztését, így egy új vezetőedző akár még egy esélyt adhat Eli-nak. Érvényes szerződése van, liga szerte tisztelik és ha ő is nyitott arra, hogy ha egy évre is, de elsajátítson egy újabb playbookot, akkor logikus lenne a maradása. Ugyan valóban láttunk tőle olyan játékokat, ahol pontatlanabb volt mint egy éve és talán olyan erős bombákat sem tud már elereszteni mint korábban, de legalább a csapatok fele így is elfogadná őt az irányítójának. Ettől függetlenül azonban erősen valószínűsíthető egy top QB érkezése a draftról és ugyan nem szeretem mikor azt mondják, hogy egy idősebb játékos tanítsa a fiatalabbat, hiszen nem az a feladata, de tény, hogy egy újonc általánosságban is nagyon sokat tanulhatna Manningtől. Gondoljunk csak arra, hogy Smith és Webb hogyan nyilatkozott róla, mindketten számos elemet lestek el tőle. És melyik leendő újonc köthet ki New Yorkban?

Ugyan még nem tudjuk, hogy ki melyik helyen draftol, de a legvalószínűbbnek az 1/3-as pick tűnik. A Browns-tól valószínűleg már nem lehet elvenni a liga legrosszabb csapatának járó választási jogot, de a San Francisco-val még komoly csata folyhat a második helyért. Persze ezzel ellenkező irányba is történhet változás (a Colts, a Bears és a Broncos is 3-8-cal áll), de az szinte biztos, hogy a legjobb ötben választhatunk 2018-ban. A tehetséges irányítók pedig csak úgy hemzsegnek. Jelen pillanatban Sam Darnold és Josh Rosen áll a rangsorok elején, de nagyra taksálják Baker Mayfield, Lamar Jackson, Josh Allen vagy akár Mason Rudolph értékét is. A hírek szerint a korábbi évekhez képest még részletesebben figyeljük az irányítókat és a várható remek draftpozíció is a quarterback húzását diktálná. Sokat fog még változni a játékosok rangsora és cserék is lesznek, de kijelenthető, hogy erős QB class-szal van dolgunk.

Mi a helyzet a szabadügynökökkel? Drew Brees kiléphet a szerződéséből idén, de őt nyugodtan felejtsük el. Kirk Cousins már érdekesebb kérdés, hiszen a Redskins eddig nem mutatott arra hajlandóságot, hogy hosszútávon is megfizesse és harmadszor nem fog franchise tag alatt játszani. Még csak 29 éves, így ha kedveli őt a következő head coach, akkor tehet egy esélyt a megszerzésére. Ebben az esetben viszont el kell köszönni Manningtől. Még jobban nehezíti a helyzetet, hogy a kivágásával jelentkező dead money még mindig ott lenne (persze a június utáni elszámolással valamelyest enyhíthető a helyzet), így nem biztos, hogy minden szempontból megérné ez a lépés. Jimmy Garoppolo-t nem véletlenül igazolta le a Niners, nem fogják kiengedni a piacra. Case Keenum csúcsformába lendült, így továbbra is Vikings játékos maradhat. Úgy gondolom, hogy bárkinek a megszerzése csak részmegoldás lenne. Jelen pillanatban nem érné meg évi 20 millió dollár feletti pénzt adni egy top szabadügynöknek, mások pedig csere szintet képviselnek.

És a végére pedig itt egy szavazás:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr5513406405

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása