Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Az eddigi GM interjúk

2017. december 22. - Asbee

Gőzerővel folyik Jerry Reese utódjának a megtalálásra, több jelöltet is sikerült meghallgatni az elmúlt napokban. Valóban az a terv, hogy először egy general managert fogunk kinevezni, aki segít a következő vezetőedző megtalálásában. Lássuk hogy állunk eddig.

Elsőként Marc Ross-nak volt jelenése a tulajdonosok előtt. Ross jelenleg is a csapatunk tagja, a scoutingot vezeti és ő szokta levezényelni a draftot is. 2007-ben érkezett és ezalatt az egy évtized alatt kellő respektet szerzett a ligában. Többször volt már GM interjún, de egyszer sem őt nevezték ki. Ez akár intő jel is lehet, hiszen ha ennyi alkalommal nem kell valaki akkor nem biztos, hogy ő a legmegfelelőbb ember a posztra. Persze az is lehet, hogy több alkalommal a Rooney rule miatt hívták csak be. Számos klasszist draftoltunk a munkássága alatt, gondoljunk csak Hakeem Nicks-re, JPP-re, Odell Beckham Jr-ra vagy akár Landon Collins-ra, de abban ő is benne van, hogy a draft hátsó köreit sikerült rendre elszúrni.

A második meghallgatott Dave Gettleman volt, aki szintén hosszú éveket töltött a Giants front office tagjaként. 1998-tól 2012-ig volt a csapatunk tagja, utána kirúgásáig a Carolina Panthers general managereként tevékenykedett. Jó csapatot épített fel, hiszen a munkássága alatt Super Bowlt is játszhattak Cam Newtonék. Ugyan vele sem lehettek maradéktalanul elégedettek a szurkolók, de első ránézésre jobban draftolt, mint Reese. Ami még mellette szólhat, hogy egy már ismert környezetbe kellene visszatérnie, számos stábtaggal dolgozott is korábban. Ez ugyanakkor hátrány is lehet, hiszen nem biztos, hogy az eddigi irányt szeretné folytatni a tulajdonosi kör. Szintén negatívum, hogy nem a legszebben vált el a Panthers-től és számos játékos nem éppen szép dolgokat tweetelt róla. Fontos lehet, hogy Ernie Accorsi is segít a folyamatban, akinél jó eséllyel Gettleman lehet a befutó.

A harmadik pofavizitre Louis Riddick érkezett, aki 2013 óta az ESPN elemzője. Kiváló játékospályafutása után 2001-től 2004-ig a Redskins játékosmegfigyelője volt, majd a director of pro pesronnel poszt lett az övé 2007-ig. Ezután az Eagles-be távozott, ahol 2010-től ugyanezt a feladatot látta el. Nyitott lenne a váltásra, az elmondása alapján szívesen lenne general manager. Tavaly lett volna rá esélye, azonban végül John Lynch lett a 49ers GM-e. Azt csiripelik a madarak, hogy vele érkezhet Josh McDaniels is, aki az egyik legkelendőbb név lehet a rájátszás után. Érdekes döntés lenne Riddick kinevezése. Lehet benne potenciál, ugyanakkor kérdéses, hogy mekkora sikerrel tudna visszatérni a médiából. High risk, high reward?

Szerintetek ki lesz a következő general managerünk? Valaki az eddigi listából, vagy újabb nevek is bekerülnek a kalapba?

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr2113518461

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása