Magyar New York Giants Szurkolói Blog

A csapat újjáépítése 1. rész: az új GM és a HC

2017. december 27. - Asbee

Egy forduló van hátra minden idők egyik legrosszabb szezonjából és fogadnék rá, hogy sokan nem a képernyő előtt fognak ülni szilveszter estéjén. Jerry Reese és Ben McAdoo eltávolításával két fontos pozíció is nyitottá vált. Egyelőre csak tippelni tudunk a jelöltekkel kapcsolatban, de úgy érzem, hogy érdemes belemenni a fantáziálgatásba, lássuk milyen tulajdonságokkal bíró szakembereket ültetnék én és a tulajdonosi kör a székbe.

Nem egyszer házon belül oldottuk meg a general manager kérdését, így elsőként ezt a lehetőséget érdemes megvizsgálni. Jelen pillanatban két alkalmazott, Marc Ross és a jelenlegi ideiglenes GM, Kevin Abrams kapott lehetőséget arra, hogy interjún is bizonyíthassa a rátermettségét. Nem ez a kinevezés lenne a legszexibb húzás, hiszen Ross számos alkalommal próbálkozott már más csapat háza táján és rendszeresen sikertelenül járt, ráadásul a scoutinggal is akadnak kérdőjelek. Abrams elsősorban a fizetések menedzseléséért volt eddig a felelős és ott sem lehettünk mindig teljesen elégedettek.

A második interjúalany Dave Gettleman volt, aki legutóbb a Panthers general managereként tevékenykedett és ugyan meglehetősen furcsa módon távozott, de beszélgetve néhány hazai Carolina szurkolóval nekem az jött le, hogy rendkívül pozitív az ő megítélése és ha tehetnék visszacsinálnák a kirúgását. Korábban hosszú évekig volt már Giants alkalmazott, így ismeri a légkört. Dolgozott együtt Ernie Accorsival is, ami érzésem szerint őt teszi favorittá.

Érdemes házon kívül is szétnézni, hiszen Louis Riddick is New Yorkban járt. Korábban az Eagles-nél és a Redskins-nél dolgozott, majd az ESPN elemzője lett. A legnagyobb kétely vele kapcsolatban, hogy milyen sikerrel tudna visszatérni a médiából, de azt is hozzá kell tenni, hogy mindkét csapatnál korrekt munkát végzett. Az ő kinevezése lenne a legmeglepőbb húzás, de közel sem biztos, hogy rosszul járnánk vele. A hírek szerint tovább folytatódnak az interjúk és csak jövőre nevezzük ki az új general managerünket. Természetesen több név is van még a kalapban, igaz egyelőre minden csak pletyka. Nick Caserio-t már az elején bedobták, aki a Patriots-nál dolgozik. Ugyanúgy népszerű a médiában a Packers-ös Eliot Wolf, vagy a Falcons-os Scott Pioli is.

Úgy gondolom, hogy Dave Gettleman lesz a general managerünk. Bizonyított már és az ő kinevezése beleillene Maráék munkásságába. A Panthers-t Super Bowlba vitte, ráadásul ismerős a tulajdonosi kör számára is, így azt gondolom, hogy ő a legesélyesebb befutó. Ennek ellenére nem vagyok benne biztos, hogy ő kellene nekünk. Már 66 éves, egy fiatalabb GM-nek jobban örülnék. Akár Riddick, akár a többi bedobott név is izgalmas megoldást jelenthet, azonban velük kapcsolatban is akad kérdőjel. Például véleményem szerint a Patriots-nál főleg Bill Bellichick, a Packers-nél pedig Mike McCarthy és Aaron Rodgers viszi a show-t, a sikerek pedig a többiek munkáját is jobb színben tüntetik fel. Persze nem írom le őket sem, sőt úgy gondolom, hogy eljött az az idő az állóvíz felkavarására.

A vezetőedzőkről még nem esett sok szó, hiszen az új GM is tevékeny részt fog vállalni a következő HC kinevezéséből. Állítólag Gettleman elcsábítaná a Panthers védőkoordinátorát, Steve Wilks-et. Számos helyen dolgozott az NCAA-ben és az NFL-ben is megfordult már a Bears-nél és a Chargers-nél mielőtt kikötött volna Carolinában. Az idei szezon előtt utoljára 2002-ben töltött be koordinátori feladatot, így nem vagyok benne biztos, hogy ő kellene nekünk head coach-nak.

Persze azzal nem lenne bajom ha ismét olyan HC-t neveznénk ki akinek ez lenne az első ilyen megbízatása a profik között. Könnyen lehet, hogy egy ilyen jelölt sokkal nagyobb motivációval tudná belevetni magát a munkába egy olyan kollégájához képest, aki több helyen is számos ősz hajszálat szerzett már.

Egy olyan head coach-ot szeretnék, aki McAdoo-val ellentétben mindhárom csapatrészbe beleszól és nemcsak az általa preferált egységet próbálja sikeressé tenni. Ennek ellenére nem bánnám ha egy offense-ben jártas szakembert neveznénk ki. Ugyan a védelem is gyengélkedik idén, de úgy gondolom, hogy a támadók felvirágoztatása sokkal nagyobb feladat. Azt se feledjük, hogy nagyon nagy esély van egy első körös irányító érkezésére is, akinek a beépítése nem lesz egyszerű feladat.

Edzőfronton tényleg nem szeretnék neveket bedobni. Egyelőre csak pletykákat hallottunk, de mindenképp meg kell várnunk a Black Monday-t, sőt van egy olyan érzésem, hogy számos csapat rájátszásból való búcsúzásán is túl kell lennünk ahhoz, hogy kinevezzük az új HC-t. Egy olyan nevet emelnék ki aki nekem az álomjelöltem lenne, de semmi esélyt nem látok a megszerzésére, ő pedig nem más, mint Jim Harbaugh. Jó fizetést kap a Michigannél, ráadásul nincs is rajta akkora nyomás és a hírek szerint jól is érzi magát. Persze az is lehet, hogy elege lesz a bonyolult toborzási folyamatból és szimpatikus lesz neki a lehetőség (már ha felkérik), mert a Giants edzői széke még az idei gyengélkedés ellenére is kelendő lehet. Azért 1%-nál nagyobb esélyt nem adnék az ő kinevezésére.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr4213525923

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása