Magyar New York Giants Szurkolói Blog

A csapat újjáépítése 3. rész: Milyen posztokra igazoljunk szabadügynököt?

2018. január 17. - Asbee

Az 1. részben a GM és a HC kérdésről esett szó, amelyet úgy néz ki megoldottunk, a 2. részben azokról a játékosainkról írtam, akik továbbra is a csapatunk segítségére lehetnek, most pedig a szabadügynök piaci tevékenységet fogom prognosztizálni. Nincs egyszerű dolgom, hiszen tart még a szezon, de egy elképzelés összeállt már a fejemben, hogy mely posztokat lehet majd megerősíteni.

Irányítóra nem lesz szükségünk. Érzésem szerint legalább egy évig Eli Manning marad a QB, aki mellé vélhetően érkezik az 1/2-es választással egy top tehetség. Davis Webb maradhat a jelenlegi szerepében, az edzőtáborra pedig csatlakozhat még egy játékos.

Futót a draftról érdemes hozni, hiszen ezen a poszton az átlagosnál jobban elhasználódnak a játékosok. Ehhez képest az elmúlt időszakban Rashad Jennings és Shane Vereen is érkezett, míg olyan játékosokat draftoltunk mint Andre Williams és Paul Perkins. Van rá esély, hogy jövőre Perkins sem lesz a keretben, aki Williams-hez hasonló lejtmenetet mutatott be. Úgy érzem, hogy óvatosabbak leszünk vele. Vereenhez hasonlóan Orleans Darkwa szerződése is lejárt, aki korrekt minőséget képvisel, bár egyedül ő sem fog mérkőzést nyerni. Ha nem tudjuk megtartani, akkor egy hozzá hasonló RB-t próbálnék megszerezni, a draftról pedig az első három kör valamelyikéből lehetne stabilizálni a posztot.

Az elkapóinkra nem lehet panasz, persze ehhez az is kell, hogy szerencsésebbek legyünk a sérülésekkel. Korszakos tehetség Odell Beckham Jr., akinek egyedül a túlzott győzni akarást követő hisztijeit kell leküzdenie. Sterling Shepard a liga egyik legveszélyesebb slot elkapója, aki ugyan nem képes olyan gyakori nagy játékokra, mint OBJ, de megmutatta, hogy ő is tud 50-60 yardot haladni a labdával. Ugyan jó gyerek Tavarres King és Roger Lewis is, de ez a szezon mindenkit rádöbbenthetett arra, hogy nem alkalmasak kezdő WR-nek. Mint korábban leírtam nagyon nagy esélyt látok Brandon Marshall elküldésére, így itt is egy olcsóbb, de használható játékos lehet a megoldás.

Szerencsére nem vagyunk nagy gázban, hiszen Evan Engram már most olyan számokat hozott, amit egy második-harmadik számú elkapótól várnánk. Ha limitálja a dropjainak a számát, akkor a liga egyik legveszélyesebb TE-je válhat belőle. Jó kombinációt alkot Rhett Ellisonnal, aki a blokkolásban jeleskedik, így végre nem kell nagy befektetésekben gondolkodni.

És akkor elérkeztünk a legfontosabb ponthoz, a támadófalhoz. Dave Gettleman már az első sajtótájékoztatón bejelentette, hogy megoldást kell találni a csapatrészre. Persze az NFL-ben sem mindenki hülye, a legjobb OL játékosokat rendre megtartják a csapatok, főleg manapság. A vakoldali tackle-k közül jelenleg magasan Nate Solder a legnagyobb név, de fogadni mernék, hogy a Patriots mindent megtesz azért, hogy megtartsák. 29 éves, tehát van még benne 4-5 év, egyértelműen ő lenne az álomigazolás a posztra. Hozzá képest csupa noname-eket találunk a többi lejáró szerződésű játékosok között, akikért azért nem adnám oda a fél karomat. Gyakorlatilag biztosak lehetünk abban, hogy Bobby Hart nem tér már vissza és Ereck Flowers-nek is kifelé áll a szénája, tehát várható két új tackle érkezése. Azt is tutira veszem, hogy sem lesz Chad Wheeler, sem Adam Bisnowaty nem lesz a kezdőcsapat tagja. Esetleg megoldás lehet Justin Pugh újraigazolása, de ő bebizonyította már, hogy guardként jóval jobb játékra képes. Ott egyébként jobban állunk, hiszen John Jerry-nek élő szerződése van és ugyan ő is messze áll a tökéletes játékostól, de a jelen körülmények között nem tűnik butaságnak a kezdőben tartása. Ugyan D.J. Fluker csak egy évre érkezett, de elmondta, hogy szívesen maradna még és úgy gondolom, hogy Gettleman a hozzá hasonló falembereket preferálja. Szó se róla, a kevés pozitív meglepetés közé tartozott Fluker játéka, hiszen óriási segítséget jelentett a futójátéknak, ráadásul valóban egy keményen küzdő játékosról beszélünk. Weston Richburg szerződése lejárt és meglepődnék, ha maradna. Egy sima agyrázkódással IR-re került és ugyan egy másik stábbal kellene már megegyeznie, de ilyen körülmények között nem hinném, hogy New Yorkban képzeli el a jövőjét. Őt némileg helyettesítheti Brett Jones, aki a szerényebb képességű kiadásának tűnik.

A támadófalnál tehát egyértelműen nem jöttek be a befektetések és ez részben igaz a védőfalra is. Ugyan a statisztikái nem voltak rosszak Jason Pierre-Paulnak, de azokat néhány meccsen turbózta fel és összességében csak az árnyéka volt önmagának. Olivier Vernon a bokájával is megküzdött, a cserék pedig nem tudtak felnőni a helyére. Szükségünk van  egy pass rusher specialistára, egy olyan játékosra, mint amilyen Osi Umenyiora volt. A két DT-re nem lehet panasz, Damon Harrison a liga egyik legjobb run stoppere, Dalvin Tomlinson pedig korrektül teszi mellette a dolgát, igaz a jövőben javulást várok tőle a passzsiettetésben. Itt is a mélységgel lehet gondunk, hiszen Jay Bromley összességében nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, Robert Thomas pedig kevés lehetőséget kapott. Mélyítenünk kell ezt a posztot is.

Totális megújulás lesz a linebacker sorban és várok ide egy nagyobb igazolást vagy egy korai körös draft picket. Nem is nagyon tudnék senkit sem marasztalni, egyedül Devon Kennard az akinek meghatározó szerepet adnék a jövőben. Kelvin Shepard is rászolgált arra, hogy esélyt kapjon a nyár folyamán a keretbe kerülésre, de ő csak csere szintet képvisel. Félmegoldásként ott van B.J. Goodson, aki remek a futás ellen, de a coverage-ban abszolút elveszett. Csonka szezonja volt, keveset tudott egészséges maradni. Legfőképp egy passzjáték ellen is hatásos gyenge oldali LB érkezését érzem szükségesnek. Keenan Robinson évét tönkretették a sérülések, de előtte nem játszott rosszul. Esetleg egy másik washingtoni LB Zach Brown személyében?

Nehéz megjósolni, hogy mi a célunk a cornerbackekkel, először meg kell várnunk, hogy nálunk folytatja-e Eli Apple és Dominique Rodgers-Cromartie. Ross Cockrellnek adnék még egy évet, neki voltak jó meccsei, bár azért nem képvisel akkora szintet, hogy egyértelműen kezdőnek nyilvánítsuk ki. Igazán nagy gondok a slotban lehetnek, oda kell egy új játékos és azt sem bánnám, ha egy veterán érkezne. Számos offense-ben a három elkapós formáció számít alapfelállásnak, amit a védelmeknek is követnie kell.

A safety-k között Landon Collins remélhetőleg minél előbb szerződéshosszabbítást kap, de mellette senkinek sincs biztos helye. Darian Thompson egyelőre nem nyűgözött le, Andrew Adams pedig bántóan kevés lehetőséget kapott. Persze azt is hozzá kell tenni, hogy mindössze két profi év van a hátuk mögött, amelyből Thompson az elsőt az IR-en töltötte, így lehet még bennük fejlődési potenciál. Nagy pénzt senkinek sem adnék, de hasznos lehet egy tapasztalattal rendelkező safety érkezése.

Botrányosan szerepelt a special team, így Aldrick Rosas és Brad Wing jövője is veszélybe került. Sokan azonnal lapátra tennék őket, én azonban még várnék. Mindkettejüknek hoznék egy riválist, akikkel versenyezhetnének, persze Graham Gano érkezését sem bánnám.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr613566563

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása