Magyar New York Giants Szurkolói Blog

A következő Kareem Hunt?

2018. január 29. - Asbee

Számos tehetséges leendő újoncot találunk a futók között, akik közül egyértelműen kiemelkedik Saquon Barkley, de igen magasan rangsorolják a Derius Guice-Ronald Jones II párost is. Rajtuk kívül ott van még a döntőbe jutó Georgia Bulldogs tandeme, Sony Michel és Nick Chubb, de most másról lesz szó. A Senior Bowl legjobb running backje egyértelműen Rashaad Penny volt, akire érdemes egy pillantást vetni.

Már csak a statisztikái miatt is, hiszen 2200 yard és 20 TD felett zárt a San Diego State-en. Nem újdonság ez arrafelé, előtte Donnel Pumphrey termelte hasonló ütemben a yardokat, akit a kis testalkata ellenére a 4. körben vitt el a Philadelphia Eagles. Penny-nél ezzel nem lehet gond, az 5'11"-es magassághoz 220 lb tömeg párosul, tehát gyakorlatilag prototípus méretekkel rendelkezik. Képes az erőfutásokra is, de a tehetsége elsősorban nem ebben rejlik. A testalkatához képest rendkívül agilis és remekül lát a pályán, rendre megtalálja a támadófal által nyitott folyosókat. Sokoldalú RB, hiszen az elkapásokhoz is ért, azt jósolják neki, hogy a profik között mindhárom downnál bevethető lesz. A special teamet se hagyjuk ki, 6 kick off és 1 punt utáni touchdownja volt, ami kiemelkedőnek számít.

A Senior Bowlon is megmutatta a playmaker képességeit. Már az edzéseken is jól mozgott, bár akkor még nem emelték ki külön, de azt rendre megállapították a megfigyelők, hogy ő volt a legjobb futó Mobile-ban. A mérkőzésen aztán eljött az ő ideje. A futásoknál megmutatta a már leírt képességeit, de az igazán nagy játéka a 73 yardos elkapott TD-je volt. Ugyan az erre a hétre a csapattársává vált Kyle Lauletta elvitte a show-t (és az MVP címet), de a déli csapat utána következő legjobb játékosának Penny-t és DJ Charkot választották meg. Hasonló pályát járt be Kareem Hunt is, aki alaposan felduzzasztott statisztikával érkezett meg az NFL-be, ahol a sérülések után ő következett a rangsorban és élt is a lehetőséggel.

Mindig bedobják a közhelyet, hogy futót a hátsóbb körökben is lehet találni, de ha ki kell húznod valakit akkor ki kell húznod valakit. Nem feltétlenül vagyok a Barkley pick híve, hiszen remek esélyünk van Eli utódjának a megtalálására és bőven akad 2-3. körös jelölt is. Közülük Penny lehet az egyik célpont, hiszen égető szükségünk lenne egy hasonló testalkatú running backre. Majd a Combine után kiderül, hogy hova fogják rangsorolni, de nem lenne meglepő, ha a legjobb öt futó között tartanák számon.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr10013612673

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása