Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Mi a helyzet Landon Collins-szal?

2018. február 12. - Asbee

Az előző bejegyzésben szó volt Odell Beckham Jr. következő szerződéséről, de Landon Collins-ról sem szabad elfeledkezni, aki szintén "contract year"-hez érkezett és ő is esélyes arra, hogy aláírja az új kontraktusát. Vajon mennyi az annyi?

Felemásan mutatkozott be a ligában, hiszen nem volt egyszerű dolga a gyengélkedő safety poszt kulcsembereként, de látszott rajta, hogy elsősorban a tapasztalat hiányzik a játékából. Így is lett, a tanulópénz megfizetése után 2016-ban a liga egyik legjobb védőjátékosaként játszotta végig az évet és amellett, hogy halálos fegyver volt a futás ellen, a passzjáték semlegesítéséből is kivette a részét és sorra gyűjtötte az interceptionöket. Várható volt, hogy statisztikailag nem lehet még egy ilyen erős évet hozni, így hiába estek kicsit vissza a számai, továbbra is top safety-ként szerepelt. A jó teljesítménynek viszont ára van és legkésőbb jövő márciusig neki is nagy pénzt kell adni.

A spotrac szerint a következőképp néz ki jelenleg a top 10 safety fizetés:

safety.jpg

A legnagyobb nevű szabadügynök Lamarcus Joyner, Morgan Burnett, Kenny Vaccaro és Eric Reid lehet a poszton. Nagy nevek, de talán nem értékelik őket olyan magasan, hogy akkora fizetést kapjanak mint pl. Berry vagy Mathieu. Ez befolyásolhatja Collins szerződését is. Bevett szokás, hogy évről évre nőnek az összegek (pláne mióta rendszeresen emelkedik a fizetési plafon) és ebben az esetben Berry szerződése lehet az irányadó.

Collins is hasonló pénzre számíthat, az évi 13-14 millió dollár reális lehet. A rossz hír, hogy Beckham is rekordösszegű fizetésre pályázik, a jó viszont az, hogy úgy tűnik nem lesz más olyan klasszisunk akit a '18-as szezon után alaposan meg kell fizetnünk. Ez azt jelenti, hogy a legvégső esetben az egyiküknek franchise taget lehetne adni, viszont mindkettejüket olyan kaliberű játékosnak tartok, akiket már korábban meg lehetne tartani. Ez a legfőbb prioritás, hogy az OBJ-Collins páros 2018 után is New Yorkban maradjon. Hogy kivel hosszabbítunk először az számomra nem fontos, de valóban nehéz ekkora klasszisokat megszerezni, így óriási vétek lenne bármelyikük elengedése is.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr6713657292

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása