Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Draft prospectek: Saquon Barkley, RB (Penn State)

2018. február 25. - Asbee

Itt az ideje elindítani az idei draftismertetők sorát, amit a legjobbnak tartott játékossal kell kezdeni. Általában nincs reális esélyünk ezeknek a tehetségeknek a megszerzésére, de idén más a helyzet, hiszen Saquon Barkley lehet az egyik fő célpontunk. Lássuk kiről is van szó.

1997. február. 7-én született Bronxban. A White Hall High School tanulója volt és már a középiskola alatt felfigyeltek rá, a Rivals.com 4 csillagos prospectnek rangsorolta. Eredetileg a Rutgers-re commitolt, majd meggondolta magát és a Penn State-et választotta.

A három szezonja alatt összesen 3843 futott yardot és 43 touchdownt ért el. Nem túlzás kijelenteni róla, hogy az idei draft class legjobb játékosával van dolgunk és az egyéni elismerésekben sem szenvedett hiányt. 2015-ben a legjobb egyetemi újoncokat összegyűjtő Freshman All-American csapatba választották. ’16-ban és ’17-ben is ő volt a Big Ten Konferencia legjobb támadója. Freshmanként All-Big Ten második, majd kétszer első csapatba választották. Utolsó szezonjában All-Americannak is megszavazták és versenyben volt a Heismanért is, amelyben a negyedik helyen végzett.

Méretek és combine eredmények

6'0" magas és 233 lb
40 yard: 4,41 s
Fekvenyomás: 29
Súlypontemelkedés: 41 inch
20 yard shuttle: 4,24 inch

Erősségek

Erőteljes alsótesttel rendelkezik. Szinte páratlan a laterális irányú agilitása. Nagyon jól lát a pályán, főleg ha szabad terület nyílik meg előtte, de olyan kísérletből is nagy játékot tud csinálni, amelyet más futóknál a line of scrimmage-en megállítottak volna. Hosszú ideig alacsonyan tudja tartani a súlypontját, emiatt éles irányváltásokra képes. Nemcsak labdacipelőként állja meg a helyét, hiszen finom kezekkel rendelkezik. Jól bizonyítja ezt a statisztikája, hiszen évről évre javult az elkapásokban is. Gyakran probléma az egyetemről érkező running backek blokkolóképessége, de ő ebben a tekintetben sem vall szégyent. Ugyan akadnak kisebb technikai problémái, de már most hatékony munkát tud végezni a játék ezen elemében. Visszahordóként is be lehet vetni, volt két kick off utáni touchdownja idén. Nem találunk minden bokorban ilyen sokoldalú futót. Kiváló munkamorállal rendelkezik, jó példát mutat a csapattársainak is.

Gyengeségek

Minden egyes kísérletből nagy játékot akar szerezni, emiatt hajlamos akár 4-5 yardot is veszíteni ahelyett, hogy a line of scrimmage-en maradna. Szóba került, hogy javítania kell a blokkoláskor bemutatott technikáján, hajlamos rá, hogy lehajtsa a fejét, ezzel esélyt adva a védőnek. Volt olyan összecsapása, ahol egy-egy play segítségével turbózta fel a statisztikáit, azon kívül azonban megoldást találtak a hatástalanítására. A bírálói rendre abba kapaszkodnak, hogy a nagyobb játékerőt képviselő csapatok több alkalommal is (igaz nem minden esetben) megállították, minimális segítség nélkül ő sem fog boldogulni az NFL-ben.

 

Nem tudjuk mik az esélyek egy csere lehetőségére, de nem biztos, hogy az lenne a legjobb megoldás. Az szinte biztos, hogy az 1/2-es választási joggal két irányba lehet haladni, az egyik egy irányító kiválasztása, a másik pedig Barkley. Úgy gondolom, hogy szépen lassan elérkezett az idő, hogy Eli Manning utódjáról is gondolkodni kezdjünk és utoljára Lawrence Taylor kiválasztásakor voltunk ilyen jó pozícióban. Megvan rá az esélyünk, hogy egy QB-t húzzunk, aki a következő 15 évre megoldhatja a posztot. Egy futó önmagában nem nyer Super Bowlt és sokkal könnyebb klasszis running backet találni, mint egy valóban jó irányítót. Barkley mellett viszont az szól, hogy valóban ő lehet az idei draft class legjobb játékosa és korszakos klasszis válhat belőle.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr7113696756

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása