Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Hogyan oldjuk meg a running back posztot?

2018. február 26. - Asbee

Idén is számos alkalommal borzasztó futójátékkal rukkoltunk elő, de volt olyan mérkőzés, ahol kifejezetten élvezet volt nézni a "földi támadásainkat". Komoly segítséget jelentett D.J. Fluker jelenléte, aki egy szörnyeteggé válik ha a futásblokkolásról van szó és Orleans Darkwa is megmutatta mire képes. A támadófal játékosairól már esett szó, de Darkwa szerződése is a végéhez ért. Vajon eleget nyújtott ahhoz, hogy megtartsuk?

Még 2014-ben a Miami Dolphins gyakorlócsapatából csentük el a korábbi Tulane RB-t és láthattuk, hogy agilis és dinamikus játékra képes. Balszerencsés volt a sérülésekkel és többször is mintha mellőzték volna a többiekhez képest, 2017-ben azonban eljött az ő ideje, amit 751 yarddal és 5 touchdownnal hálált meg. Két kiemelkedő teljesítménye volt, a Broncs és a Redskins elleni győzelem során kápráztatta el igazán a közönséget. Vajon mire lehet ez elég?

A balszerencséje, hogy erős lesz a futók között a szabadügynök piac. Le'Veon Bell a legnagyobb név, aki rekordösszegű szerződést szeretne végre. Carlos Hyde és Dion Lewis is busás összeget kaphat, bár utóbbinál nagy kérdés lehet, hogy mennyit dobott rá a teljesítményére a Pats offense. Jerick McKinnont a csapatunkkal is összeboronálták már, Isaiah Crowell pedig még nála is jobb statokat hozott a gyengécske Browns-ban. Nem szabad leírni Jeremy Hillt, Terrance Westet, Alfred Blue-t vagy Doug Martint sem, akik egy új helyen, a megfelelő rendszerben éleszthetik újra a karrierjüket.

A nagy konkurencia akár előnyt is jelenthet Darkwa megtartásával kapcsolatban, hiszen kisebb az esély, hogy őt nézze ki magának valamelyik csapat és ha valóban van szándék a megtartására, akkor akár egy kisebb bid wart is sikerrel lehetne megvívni. Nehéz belőni az értékét, de úgy gondolom, hogy évi 3-4 milliónál nem fog többet kapni. Ezért az összegért, kis garantált tartalommal pedig hasznos munkát végezhet a következő években is.

Hogy ezt nálunk fogja megtenni? 50-50. Sokan beleszerelmesedtek Barkley-ba és inkább őt választanák ki, mint (remélhetőleg) a jövőbeli franchise irányítónkat. Ez esetben teljesen felesleges lehet Darkwa. Barkley mögött Wayne Gallman (és Paul Perkins) totálisan elegendőnek tűnik. A piacon is érdemes lesz szétnézni, hiszen van rá esély, hogy elérhető áron fejleszthetjük a running back pozícióját és Darkwanál is jobb játékosok lesznek elérhetőek.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr713701174

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása