Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Szükségünk van új elkapókra?

2018. február 28. - Asbee

Úgy mentünk neki a 2017-es szezonnak, hogy a liga egyik legjobb elkapóállományával rendelkeztünk. A tündérmeséből azonban hamar rémálom lett, hiszen Odell Beckham Jr. már az előszezonban megsérült, majd hamar véget ért neki a szezon, Brandon Marshallt pedig nem sikerült bevonni a játékba és ő is kidőlt. Ehhez hozzájött Sterling Shepard balszerencséje is, aki szintén fontos összecsapásokat hagyott ki és ne feledjük, hogy Dwayne Harris-t is elveszítettük, így a cserék cseréinek kellett bizonyítania. Igen ám, de mi lesz a helyzet idén?

OBJ keményen készül a visszatérésre, tavasszal már ott lehet a többiek között - ha úgy dönt, hogy tiszteletét teszi a nem kötelező OTA-ken, erre azonban ne vegyünk mérget. Nem karrierveszélyeztető a sérülése, száz százalékosan fel lehet belőle épülni és továbbra is a korábban megismert meccsnyerő játékos marad. A slot továbbra is Shepardé lesz, aki megmutatta, hogy a nagy játékokra is képes és idén teljesen összeállhat a játéka. Hiába szerepel a tight endek között Evan Engram, az atletikus képességei egy (nem is akármilyen) elkapóét idézik és a gyengébb blokkolásaiért cserébe számos védelmet szétzilált már a gyorsaságával. Csak a labdát tanulja meg végre elkapni... Elérkeztünk Brandon Marshallhoz, akitől valószínűleg búcsút kell vennünk. Bőven elmúlt már 30, ráadásul balul sült ez az elmúlt két szezonja és a csapaton belüli változások sem az ő malmára hajthatják a vizet. Valószínűleg a fizetéscsökkentést sem fogják felajánlani neki, hanem egyből megköszönjük a munkáját.

Felvetődik tehát a kérdés, hogy elég lehet-e az OBJ-Shepard-Engram hármas. Részben igen. Olyan számokat tudnak hozni, amelyeket elvárna az ember a legveszélyesebb célpontoktól, de ne lepődjünk meg ha a sérülések miatt érkezne valaki biztosítékként. A szabadügynök piacon dögivel találunk 3-500 yardos elkapókat akik megfelelőek lehetnek a szerepre és nem is biztos, hogy ennél nagyobb erőfeszítéseket kell tenni a poszt megerősítéséért. Esetleg még egy középső vagy hátsó körös WR jöhet szóba, aki Roger Lewis-szal kiegészülve töltheti fel a sort.

Egy dologban biztos vagyok: papíron jól néz ki ez a névsor. Remélhetőleg sikerül hamar letudni Beckham szerződésének az ügyét és Engram sem torpan meg a fejlődésben. A sérüléseket ilyen mélységben nem lehet belekalkulálni. Nincs olyan csapat a ligában, amely minőségvesztés nélkül túlélné azt, ha valamelyik posztján egy mérkőzés alatt kidőlnének a kezdői. Pláne úgy, ha abban a morális helyzetben vannak amiben mi voltunk. Jótékony hatással lehet Pat Shurmur érkezése az offense-re, vélhetően jobban ki fogja használni a WR-ek képességeit mint McAdoo. Ebben az esetben pedig olyan játékokat is láthatunk majd, amelyeket nagyon hiányoltunk tavaly. Erre a posztra is elfér az erősítés, azonban sokkal nagyobb feladatai is lesznek Gettlemannek, így nem féltem ezt a pozíciót.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr5013705276

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása