Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Elkerülni az "irányító-kényszert"

2018. március 01. - strider23

A 2018-as draft közeledtével mindenkit az érdekel a legjobban a Giantsel kapcsolatban, hogy most akkor New York kékebbik felén irányítót húznak-e vagy sem? Ki lesz Eli Manning utódja? Ha nem QB-t választanak, akkor ugyan kit fognak? Vagy egy valag pickért cserébe túladnak a 2. számú választás jogán? A franchisehoz közelálló, és azt irányító emberek nyilatkoztak ez ügyben.

Bill Parcells:

"Ez az a pozíció, amin a legtöbben buktak már... Ha a történelmet nézzük, vagy a statisztikákat, látható, hogy az első körben draftolt irányítók mennyire vitték, és hogy milyen sokan sültek be. Nehéz dolog, mert néhányan rendelkeznek olyan tulajdonságokkal, amik sikerre vezetik majd őket, de ezt nem lehet egyértelműen látni még. A többiek pedig olyan tulajdonságokkal rendelkeznek, amik megakadályozzák őket a sikerhez vezető úton, de ezt sem látni. Ha valakinek mégis sikerülne ezekre fényt deríteni, akkor a legjobb úton jár a játékosok kiválasztásában. De egyszerűen nem tudunk belenézni a játékosok szívébe, és kijelenteni azt, hogy az illető hogyan fog majd a hatalmas nyomás alatt teljesíteni, totálisan új körülmények között."

gettleman.jpg

Dave Gettleman:

"Ha csak azért választasz ki egy srácot, hogy kiválassz egy srácot - főleg ha irányító - és elbukik, akkor visszaveted a saját csapatodat 5 évvel. Ezek a csapatok élő példák, irányító-kényszerben szenvednek. Van egy minőségi védelmük, egy korrekt spreciális egységük, és évről évre úgy haladnak, hogy: 7-9, 8-8, 9-7. És most, hogy találtak egy ideális jelöltet a QB posztra, el kell adniuk a fél csapatot, hogy fel tudjanak tradelni és megkaparinthassák a kiszemeltet."

Pat Shurmur:

"Mindannyian azokat a megfoghatatlan tulajdonságokat figyeljük, keressük, amik egy irányítót jellemeznek. Próbáljuk meghatározni, hogy most ő vajon jó döntéshozó e, vagy tud-e jól időzíteni? A felvételek megmondják, hogy pontosan passzol e, vagy sem. Mi csak azt az érzést keressük, hogy: Hé, nem ez az a srác, akire rábíznánk a csapatunk vezetését? A játékosok megítélésének egy része szubjektív, de vannak dolgok, amiket csak akkor tudhatsz meg, ha megismered őt. Nekünk van egy jó elképzelésünk, hogy milyen is egy minőségi irányító, így azokat a tulajdonságokat keressük az összes jelöltben."

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr7413708202

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása