Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Quenton Nelson az 1/2-ért? Not so fast!

2018. március 05. - Asbee

Alaposan felpörögtek az események a Scouting Combine alatt, hiszen számos teljesítmény láttán eldobta az ember az agyát és ahogy minden évben, úgy idén is komoly befolyással lesz ez a néhány nap a draftra. Ennek köszönhetően kezdték el Saquon Barkley-t összeboronálni a Browns-szal, velünk kapcsolatban pedig a Notre Dame guardját, Quenton Nelsont említették meg. Vajon mennyi realitása van a dolognak?

Már a belépő sajtótájékoztatóján egyértelművé tette Dave Gettleman, hogy top prioritást kap a támadófal az offseasonban. Nem csoda, hiszen az elmúlt években nem jöttek be az erősítések, a fiatalok pedig végleg eljátszották a bizalmukat. Nem véletlenül emlegették Andrew Norwellt, ugyanakkor szinte biztosra vehetjük Weston Richburg távozását és valószínűleg követi őt Justin Pugh is. Ráfér tehát az erősítés az offensive line-ra, de megéri ilyen korán guardot húzni? Brandon Scherff az ötödik választással került a Redskins-hez és ugyan kezdetben tackle-ként próbálkoztak vele, de elég rövid idő alatt guard lett belőle. Talán még nála is legendásabb a 2013-as Draft, ahol Nelsonhoz hasonló reményekkel vágott neki a profi életnek Jonathan Cooper és Chance Warmack (majd ezzel a lendülettel váltak busttá) is.

A vakoldali tackle posztját tartják a legfontosabbnak a támadófalban és ezek azok a játékosok akiknek a megszerzéséért a legnagyobb áldozatot hozzák. Azt mondják, hogy a többi pozícióba nem feltétlenül kell ilyen magas draft pickkel erősíteni, bár ha beválik a játékos akkor ezt senki sem fogja szóvá tenni. Viszont ha félresikerül a húzás, akkor... Nem most élik az aranykort a fiatal OL emberek, nagyon nagy kockázatot jelent a kiválasztásuk, de Nelson biztos választásnak tűnik. Többen már most a Hall of Fame-et emlegetik vele kapcsolatban, ennyire azonban ne szaladjunk még előre.

Mik a lehetőségeink? Elsőként szinte mindenkinek Saquon Barkley neve jut az eszébe, aki felé mi is óriási hype-ot nyomunk, az egyik játékosmegfigyelőnk le is pacsizott vele. Persze ez az elterelés művelete is lehet, igaz azt sem nehéz elképzelni, hogy valóban ő a célpontunk. Azt már régen megtanultuk, hogy "az a gyanús ami nem gyanús". Ha nem Barkley lesz az 1/1, akkor nagyon komoly sansz van arra, hogy őt választjuk ki, a pozíciója miatt jóval nagyobb értéket képvisel Nelsonnál.

Mi van akkor hogyha 1995 után újra egy RB lesz az 1/1? Akkor szabadon választhatunk az irányítók közül! Jelen pillanatban kb. akkora esélyt látok egy QB érkezésére, amekkorát Barkley-ra, ha pedig mindegyik játékos elérhető lesz a poszton, akkor nagyon kicsi sansz van arra, hogy inkább Nelson mellett döntsünk. Nincsenek akkora tehetségek, mint Andrew Luck volt, de én személy szerint Josh Rosenben, Baker Mayfieldben és talán Sam Darnoldban is látok akkora potenciált, hogy Manning utódja legyen. Gyakorlatilag elképzelhetetlen, hogy az összes irányítót ennél alacsonyabban rangsoroljuk. Csak könyörgöm Josh Allent ne...

A játékosbörze ezen szakaszában általában kevesebb opciók vannak, mint mondjuk az első kör közepén, de így is lesz okunk az izgatottságra. Ott van Barkley és az irányítók is, valamint Nelson nevét is bedobták és akkor nem beszéltünk egy esetleges cseréről sem. Vajon hány ősz hajszálunk lesz április végéig?

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr8313718080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása