Magyar New York Giants Szurkolói Blog

A piac első napjainak értékelése

2018. március 16. - Asbee

Végre valahára megnyitott az idei szabadügynök piac, ahol idén is számos őrült igazolást láthattunk. Dave Gettleman sem maradt tétlen, és ugyan a nyitás utáni órákban senkit sem sikerült megszerezni, de végül beindult a gépezet.

Az első bejelentett játékos Jonathan Stewart volt, aki 2 évre érkezett 6,9 millió dollárért. 31 éves lesz, ami komoly kornak számít egy running backnél, azonban a 2019-es szezon előtt szívfájdalom nélkül kirakható lesz ha nem úgy teljesít ahogy azt várnánk. Elmarad a jótól az RB állományunk, hiába láttunk szép dolgokat Wayne Gallmantól, kell a veterán segítség. Erre a szerepkörre megfelelő lehet Stewart, aki a red zone-ban is óriási segítséget nyújthat. 21 futott touchdownja volt az elmúlt 3 évben, míg a csapatunk 17-t tudott bemutatni ebben a tekintetben... Sokaknak csalódást keltett a megszerzése, de annyira nem kapott rossz szerződést, mint azt sokan gondolják és valóban sokat érhet a tapasztalata.

Kareem Martin volt a következő igazolásunk, aki Jason Pierre-Paul és Olivier Vernon mögött adhat némi mélységet a pass rushereknek. Ő 3 évre szóló 15 millió dollár értékű kontraktust kapott és neki is csipkednie kell magát, hiszen ha nem teljesít jól, akkor jövőre újra a szabadügynökök között találhatja magát. Többet vártak tőle a draftolásakor, de korábban is James Bettcher keze alatt játszott és talán jobb minőséget tud nyújtani Kerry Wynnhez képest.

Ezután sikerült robbantatni és feledtetni a fanbase-zel Andrew Norwellt, aki a Jaguars-ban kötött ki. Nate Solder lett az új baloldali tackle, aki az eddigi legnagyobb OL szerződést kapta, hiszen 4 évre 62 millió dollárért írt alá, amiből 34,8 millió biztosan az övé lesz. Ennyit talán nem ér, azonban szükség volt egy új offensive tackle-re és prémium pozícióba érkezett, így ki kellett nyitni érte a bukszát. A megszerzésével Ereck Flowers átkerül a jobb oldalra, aki ezzel kap egy utolsó utáni esélyt.

A cornerbackeknek és elsősorban a special teamnek adhat némi mélységet Teddy Williams, aki szerepelt már Gettleman csapatában, így tudta a GM, hogy kit igazol le. Sokat ne várjunk tőle, de valóban ST játékosnak érkezett.

Ellenben Patrick Omameh a kezdőcsapatot erősítheti, legalábbis a szerződése ezt mutatja. Martinhoz hasonlóan ő is 3 évre, 15 millió dollárért írt alá és ezzel gyakorlatilag az is biztossá vált, hogy nem tartjuk meg D.J. Flukert. Azért Omameh-től se várjunk all-pro teljesítményt, de upgrade lehet a jelenlegi állományhoz képest.

Jött még az ismeretlen Curtis Riley, akinek a csapatban maradása is siker lenne már.

Limitáltak idén a lehetőségeink, de a körülményekhez képest korrekten sikerült erősíteni. Ide vehető Alec Ogletree is, aki a Rams-től érkezett egy csere keretében és a személyében végre lehet egy jó linebackerünk. A támadófal is megkapta a várt javulást, Solder fontosabb posztra érkezett ahhoz képest, ahová Norwell jött volna. Persze a draftról várható még újabb játékos. A passzsiettetőink is némi mélységgel bővültek Kareem Martin személyében, így talán több pihenőidőt kaphat JPP és Norwell. Weston Richburg és Devon Kennard távozása ellenére is sikerült javulnunk, hiszen a támadófal egyértelműen erősödött és ha a védelemben sikerült motiváltan tartani a cornerbackeket, akkor tőlük is olyan teljesítményt várhatunk, mint 2016-ban.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr7613744374

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása