Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Draft prospectek: Connor Williams, OT (Texas)

2018. március 17. - Asbee

Az új igazolások mellett a draftra is további figyelmet kell fordítanunk, így most egy olyan játékos következik, aki a 2. körben kelhet gazdára. Ugyan érkezett Nate Solder, de így is szükség van egy újabb offensive tackle-re, hiszen Ereck Flowers a fal jobb oldalán is csak részmegoldás lesz. Érdekes név lehet tehát Connor Williams.

1997. május. 12-én született Texas-ban Coppell városában. Kemény zaklatásokat kellett átélnie gyerekként a túlsúlya és a beszédhibája miatt. A szülei sikerrel segítették át ezen a nehéz időszakon, akikkel emiatt (is) remek kapcsolatot ápol. A focin kívül kosarazott is a középiskolában. A csapattársa volt a tavalyi 1/3-as pick, Solomon Thomas. 3 csillagos tehetségnek rangsorolták és a Texas egyetemén kötött ki.

Ott rögtön kezdő lett és az iskolapadban is helytállt, hiszen a tanulmányai során 3,67-es GPA-t produkált. 2015-ben Freshman All-American csapatba választották, majd egy évvel később konszenzus All-American és természetesen All-Big 12 első csapatos lett. A junior szezonja egy sérülés miatt rövidre sikeredett, de utána is pályára tudott lépni és 2017 novemberében döntött úgy, hogy nem tér vissza a senior évére.

Erősségek

Remek egyensúlyérzékkel és rugalmas csípővel rendelkezik. A futó- és a passzjátékoknál is remekelt. Jó szögeket választ és tudja hová kell helyezkednie. Nem kíméli az ellenfeleket, megpróbálja elpusztítani őket. Sípszótól sípszóig harcol. Kellőképp be tudja hajlítani a térdeit a passzblokkoláshoz. Elég erős karjai vannak ahhoz, hogy ne engedjen szabad utat a passzsiettetőknek. Nagyon nehezen lehet hátranyomni, le tud horgonyozni a védő előtt. Kellően türelmes a passzjátékoknál. Megvan a gyorsasága ahhoz, hogy a második vonalban is hasznos munkát végezzen. Intelligens játékos, aki az iskolapadban is helytállt, ez alapján pedig könnyen elsajátíthatja az NFL-ben alkalmazott blokkolási sémákat. A sérülése ellenére is komoly tapasztalattal bír, három évig volt kezdő.

Gyengeségek

Rögtön a sérülése ugrik be róla az embereknek, hét mérkőzést hagyott ki 2017-ben MCL és PCL húzódás, valamint porcleválás miatt. Túlzottan agresszívvá tud válni futásblokkolásnál. Néha nagyobb erőt is kifejthetne ezeknél a játékoknál. Nincs meg ahhoz a sebessége, hogy húzó játékosként átérjen a fal túloldalára. Passzblokkoláskor inkább átöleli az ellenfelét az ütés helyett.

Combine eredmények

Méretek: 6'5" magas és 298 lb
40 yard: 5,05 s
Fekvenyomás: 26
Súlypontemelkedés: 34 inch
Helyből távolugrás: 112 inch
3 cone drill: 7,83 s
20 yadt shuttle: 4,63 s

Top tehetségnek tartották, de az utolsó szezonban elszenvedett sérülése a draftpozícióján is látszódni fog. Ennek ellenére jó választás lehet, mert a képességei megvannak ahhoz, hogy akár a bal akár a jobboldalon kezdő legyen a profik között is. Az első kör végére vagy a második kör elejére várják, így a második választásunknál biztosan fel fog merülni a neve hogyha elérhető lesz még.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr1113748730

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása