Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Draft prospectek: Mike McGlinchey, OT (Notre Dame)

2018. március 31. - Asbee

Ugyan aranyáron érkezett a Patriots-tól Nate Solder, de így is érdemes figyelni a falembereket, hiszen az OL jobb oldalára Ereck Flowers került át. Ugyan Mike McGlinchey legfeljebb egy trade útján lehetne a miénk, de korábban írtam már róla máshova egy ismertetőt, így ezt most megteszem itt is.

1994-ben született Philadelphiában. A középiskolában a foci mellett kosarazott is. Végül az előbbi mellett döntött és a Notre Dame-et választotta egyeteméül.

Redshirted freshmanként egy meccsen kezdhetett, 2015-ben pedig ő lett a jobb oldali tackle. A harmadik szezonjára a vakoldalra került át és ekkor már nyugodtan jelentkezhetett volna a draftra, de ő még egy évig az egyetemen maradt. Olyan szempontból mindenképp megérte neki, hogy All-American csapatba választották.

Erősségek

Gyakorlatilag tökéletes méretei vannak a pozícióhoz. Kellően magas és hosszú karokkal rendelkezik, a védők nehezen tudnak közel kerülni hozzá. Ahogyan általában a Notre Dame falemberei, úgy ő is remek technikával rendelkezik. Jól kapja el a snap pillanatát és gyorsan felveszi a pozícióját a passzblokkoláshoz. Ügyesen használja a kezeit és lábon sem vall szégyent. Remekül osztja el a súlyát, emiatt nagyon nehéz megverni a bull rush-sal, csak kevés alkalommal sikerült ez az ellenfeleinek. Agresszív játékstílusa van és a sípszóig űzi a védőt. Sokat javult a futójáték segítésében és ugyan a szabad területeken nem ő a legjobb offensive tackle, de a második vonalban is blokkolni tudja az embereit. Remek karakterű játékos, aki az évek során a Fighting Irish támadófalának a vezérévé nőtte ki magát.

Gyengeségek

Átlagos atletikus képességei vannak, ami miatt inkább jobb oldali tackle-ként lehet jövője az NFL-ben és ez a draftját is befolyásolhatja. Mint már említésre került sokat kell fejlődnie az üres területeken, emiatt főleg a power blocking sémáknál jöhet szóba a szerepeltetése. Időnként túl magasan játszik. Kérdés, hogy hogyan fog bírni a speed rusherekkel, a Georgia elleni mérkőzés csúnya színben tünteti fel a játék ezen elemében.

Combine eredmények

Méretek: 6'8" és 309 lb
Fekvenyomás: 24
Súlypontemelkedés: 28,5 inch
Helyből távolugrás: 105 inch

Kissé hullámvasútszerű a megítélése, de ő az idei legjobb tackle. Vannak hiányossági, amelyek gondot jelenthetnek neki az NFL-ben és a fal jobb oldalára kényszeríthetik a profik között, de ott akár az első mérkőzéstől kezdő lehet. A papírforma alapján az első kör közepén találhat gazdára.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr2913796438

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása