Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Draft prospectek: Kerryon Johnson, RB (Auburn)

2018. április 10. - Asbee

Több ismertetőt is írtam idén a Bowl.hu-ra, amelyeket sorra itt is elolvashattok. Mindenképp szükségünk lesz egy running backre, akik közül számos jelentkező akad és Kerryon Johnson is az egyik jelölt lehet.

Erősségek

Agilis és erős, amelyek mellé megfelelő az egyensúlyérzéke is. Szívós játékos, a kisebb sérülések sem akadályozzák meg abban, hogy a pályán maradjon. A rövid yardos és a goal line szituációknál is számítani lehet rá. Jól lát a pályán és tudja merre kell indulnia a snap után. Hihetetlen türelmes, jól alkalmazható a cutback és a counter játékoknál. A sűrű tömegben sem vész el, a semmiből is nagy játékot tud csinálni. Az ereje miatt nagyon nehéz földre vinni akkor, ha a védő ezt csak a karjaival próbálja végrehajtani. A kontakt után sem adja fel, végig dolgozik a lábaival és előre tud dőlni, amellyel extra yardokat hoz. Nemcsak az agilitását tudja kihasználni, hanem a stiff armja is hatékony. Nem a testével, hanem a kezeivel kapja el a labdát. Jó technikát alkalmaz passzblokkoláskor és le tud horgonyozni a védő előtt.

Gyengeségek

A legjobb esetben is csak átlagos a végsebessége, a DB-k és az LB-k is utol tudják érni. Képes feladni a játékot a nagyobb testalkatú védők ellen. Szinte minden meccsen megpróbálkozik azzal, hogy átugorja a szerelni kívánó ellenfelet, ami komoly sérülésekhez is vezethet. Időnként túl magasan fut és távol tartja a testétől a labdát, ami fumble veszélyt hordoz magában. Ugyan alkalmazható elkapóként is, de csak és kizárólag screen, illetve swing útvonalaknál vetették be. Nem mindig van kedve a blokkoláshoz. Számos kisebb sérülése volt, többször szenvedett a combhajlító izmával is, ami jó eséllyel visszatérő probléma lesz a profik között is.

Megjegyzések

Már középiskolában, a Madison (AL) Academy tanulójaként remekelt, 2014-ben USA Today All-American elismerésben részesült. Az Auburn egyetemén freshmanként limitált lehetőséget kapott és 208 yardig valamint 3 TD-ig jutott. 2016-ban már hat alkalommal kezdhetett, amit 11 touchdownnal hálált meg. Az igazi áttörés a junior szezonjában következett be, mikor 1391 yardot és 18 TD-t szerzett. Ennek köszönhetően All-SEC első csapatba választották és ő lett a konferencia legjobb játékosa is.

Combine eredmények

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr9213824904

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása