Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Draft prospectek: Royce Freeman, RB (Oregon)

2018. április 19. - Asbee

Igen produktív egyetemi karrieren van túl az Oregon futója, Royce Freeman, de vajon mennyi maradt még a tankban?

Erősségek

A zömökebb, masszívabb futók közé tartozik. Kellően jó a laterális agilitása ahhoz, hogy megtalálja a lyukat a line of scrimmage-en. Jó irányváltásokra képes. A türelme és az egyensúlyérzéke segít neki, hogy megakadályozza a túlzottan agresszív ellenfelek szerelési kísérletét. Képes arra, hogy a nagy tömegen is átverekedje magát. Az ereje miatt a rövid yardos szituációknál is hatékonyan alkalmazható, jól használja a stiff armot is. Sok egyetemi futóval ellentétben a passzblokkolásnál is hatékony munkára képes. Igazi workhorse RB volt az egyetemen, az 5621 futott yardjával az Oregon legeredményesebb runing backjeként állt profinak.

Gyengeségek

Nem tud „második fokozatba” kapcsolni. Ha egyszer lelassít, akkor utána lassan tudja visszanyerni a korábbi sebességét. Mindössze három 30 yard feletti futása volt 2017-ben. Kilenc fumble-t is vétett, jobban kell vigyáznia a labdára. Nem mindig ütközik kellően erősen. 947 alkalommal futhatott a labdával, könnyen elhasználódhatott már. Több kisebb sérüléssel is bajlódott az elmúlt két évben.

Megjegyzések

4 csillagos tehetségként érkezett meg az egyetemre, ő pedig az Oregont választotta többek között a USC-vel és a Stanforddal szemben. Jól mutatkozott be az NCAA-ben, ő volt a Pac-12 legjobb freshman támadója és második csapatos All-Pac-12 választott is lett. Egy évvel később a konferencia első csapatába is beválasztották, csapatával pedig megnyerte a Rose Bowlt. Mindenkit meglepett, hogy nem állt profinak 2016-ban, hiszen már akkor is produktív pályafutás állt mögötte. A Senior Bowlon sérülés miatt nem tudott részt venni.

Combine eredmények

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr913849042

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása