Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Draft prospectek: Bradley Chubb, DE (NC State)

2018. április 24. - Asbee

Ugyan az irányító picket preferálnám, de érdemes egy pillantást vetni Bradley Chubbra is, aki Saquon Barkley-t is "legyűrheti" és neki is lehet esélye arra, hogy az 1/2-es választott legyen.

1996. június. 24-én született Georgia államban, Marietta városában. 3 csillagos tehetségnek rangsorolták, de térdsérülés miatt a végzős szezonja nagy részét kihagyta, ami sok csapatot elriasztott. Sokáig úgy volt, hogy a Michigan State játékosa lesz, de a North Carolina State képbe kerülése után úgy döntött, hogy inkább közelebb marad az otthonához.

Az első évében csere linebackerként és special teamerként kapott lehetőséget, majd 2015-ben lett belőle defensive end, ami 69 szerelésben és 5,5 sackben mutatkozott meg. Juniorként csapatkapitány lett és a Mario Williams iránti tiszteletből a 9-es mezszámra váltott. Még tovább tudta javítani a statisztikáit, hiszen 10,5 sacket szerzett, valamint 22 szerelést a line of scrimamge mögött hajtott végre, amivel a negyedik lett az FBS-ben. Második körös draft értékelést kapott, de úgy döntött, hogy visszatér még egy évre az egyetemre és tovább javítja az értékét. Ez sikerült neki, a 10 sack és a 26 TFL azt jelentette, hogy ő lett az ACC Konferencia legjobb védője. Természetesen az első csapatos All-American jelölés is összejött neki, valamint a legjobb védőnek járó Bronko Nagurski Trophy és a Ted Hendricks Award is az ő ölében landolt.

Erősségek

NFL testalkattal rendelkezik, hasonló kinézetet várunk el egy defensive endtől. Rugalmas csípővel és jó lábmunkával rendelkezik, aminek köszönhetően könnyen el tud fordulni a támadófal szélén. Kiváló kézhasználat, irányítani tudja a támadófal játékosait és számos offensive holding büntetést tud kierőszakolni. Az O line belső részére is be tud vágni és a szűk folyosókon is feltalálja magát. Jól lát a pályán, tudja merre van a játékszer és a futókat sem engedi el a széleken. Fizikálisan szerel, megpróbálja elpusztítani az ellenfeleket úgy, hogy közben a technikája se romoljon. 9 fumble-t erőszakolt ki, képes kiütni az irányító kezéből a labdát. Soha nem áll meg a pályán, végig teljes intenzitással játszik. A mentális hadviselésből is kiveszi a részét, rendre beférkőzik az ellenfelek bőre alá. Jó vérvonal, az édesapja a Georgia játékosa volt és az unokatesója Nick Chubb is ott játszott.

Gyengeségek

Képes felemelni a vállait a snap után és túl magasan támadni a tackle-t. Lehetne kirobbanóbb játékos is, kevés az atletikussága ahhoz, hogy csak erre támaszkodva betörjön a széleken. Képes túl mélyen betörni a backfieldre, amellyel kivonja magát a játékból. Viszonylag sokat rotálták, így pihenten tartották. Néha elviszik az érzelmei, ami büntetéseket von maga után.

Combine eredmények

Az egyik idei top játékosról beszélünk, akiben megvan az a potenciál, hogy a liga egyik legjobb defensive endje legyen. Olyat is olvastunk róla, hogy jobbnak tartják, mint Myles Garrettet. Nem akkora szörny mint ő, nem tudja olyan fizikálisan elpusztítani az ellenfeleit, mint a Browns játékosa, de remek technikával dolgozik és sokat segíthet még a kézhasználata. Jason Pierre-Paul távozásával szükségünk lett egy újabb defensive endre, így rögtön képbe került a Chubb pick. Ha nem irányítót húznék, akkor talán ő lenne a választásom, hiszen sokkal fontosabb poszton játszik mint Saquon Barkley és továbbvihetné a remek Giants pass rusherek hagyományát.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr5113859010

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása