Magyar New York Giants Szurkolói Blog

And the New York Giants select...

2018. április 26. - Asbee

Végre eljött a nap amire hónapok óta várunk, az éjszaka folyamán megkezdődik a 2018-as NFL Draft! Minden évben írok arról, hogy kit várok az első körös pickünknek és idén sem szakítom meg ezt a hagyományt. A tegnapi bejegyzésben a lehetséges kimeneteleket vázoltam fel és ott a saját véleményemet írtam le, most pedig következik az amit várok.

Nem vagyunk könnyű helyzetben, hiszen még az 1/1-es választásra is csak tippelni tudunk és szinte ahány mock annyi véleményt olvashattunk. Gyakorlatilag bedobták mind a négy top irányító nevét, de népszerű volt a Barkley-Chubb-Nelson hármas is. Az elmúlt hetek írásaiból és Gettleman viselkedéséből kiindulva úgy gondolom, hogy az 1/2-es választottunk Saquon Barkley lesz.

Világossá tettem, hogy én egy irányítót szeretnék látni, de most úgy érzem, hogy ezzel a döntéssel kell együtt élnünk. Már az első sajtótájékoztatóján lenyilatkozta Gettleman, hogy a támadóknál az O line rendbehozatala mellett a futójáték feltámasztása lesz a és rendre hozzátette, hogy továbbra is bízik Manningben. Ő is itt volt amikor 2004-ben érkezett Eli, a stáb tagja volt mindkét Super Bowl győzelemnél és most úgy érzem, hogy ugyan ez nem feltétlenül jellemző rá, de kissé elromantikázza ezt a döntést a GM-ünk.

Nincs baj Barkley képességeivel, valóban az egyik legjobb játékos idén és jó eséllyel már újoncként is 1000 futott yard felett zárhat. Ért az elkapásokhoz és a passzblokkolásból is próbálja kivenni a részét. Megvan rá a lehetősége, hogy az évtized egyik korszakos running backje legyen, de ha valaki azt gondolja, hogy nincs kockázat az ő húzásában az téved. Rendre szenvedett az erős ellenfelek ellen, mikor jó stratégiával állt ki a másik csapat védelme és a játékosanyag is erős volt, akkor többször is levették a pályáról Barkley-t, és az NFL-ben is lehetnek olyan összecsapásai amikor megismétlődik ez a tendencia. Jóval kevesebbet keresnek a futók az irányítókhoz képest, így azonnal top fizetésű játékos lenne a posztján úgy, hogy egy percet sem volt a pályán. Az RB-k karrierje a legrövidebb és ha visszamegyünk kicsit az időben azt látjuk, hogy sem Adrian Peterson sem LaDainian Tomlinson nem nyert Super Bowlt a csapatainak. Ebben a ligában pedig csak a végső győzelem számít és az, hogy megtaláld az ehhez vezető utat. A történelem pedig azt mutatja, hogy ehhez nincs szükség egy top futóra.

A Barkley pick után sem dőlnék a kardomba, mert kiváló játékossal gazdagodhatunk, viszont közeledik Manning pályafutásának a vége és nem érzem, hogy újabb Super Bowlt tudna hozni. Utoljára 1981-ben választhattunk a második helyen, így a papírforma szerint nem fogunk mostanában ilyen magasan választani, szóval lenne hiányérzetem az irányítók elmulasztása miatt.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr2113871610

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása