Magyar New York Giants Szurkolói Blog

5/139: R.J. McIntosh, DT (Miami FL.)

2018. április 28. - Asbee

A pick helyéhez mérten egy értékesnek tűnő játékost sikerült behúzni az 5. körben R.J. McIntosh személyében, aki a 3-4-es alap felállásban defensive end lehet.

Mint sok más játékos, a foci mellett ő is kosarazott a középiskolában, előbbiben defensive endet és néhány rövid yardos szituációban irányítót játszott. Magára szedett némi tömeget, így a Miaminál már defensive tackle-ként alkalmazták. Freshmanként nem sok lehetőséget kapott, a második évére küzdötte be magát a kezdőbe és onnantól fogva két produktív évet hozott, ami juniorként második csapatos All-ACC jelölést hozott. Ezután úgy döntött, hogy kihagyja a senior idényét és profinak áll.

Erősségek

Gyorsan operáló, nagy méretekkel rendelkező atletikus játékos. Képes ellépni a blokkok elől és a lyukakon átverekedni magát. A laterális gyorsasága miatt a stuntoknál is alkalmazni lehet. El tudja adni a spin move-ot. Aktív stílusa van, ami segíti a blokkok leküzdését. Akkor sem esik kétségbe ha nem ér oda az irányítóhoz, 7 leütött passza van, ráadásul két mezőnygólt is blokkolt. Fokozatosan fejlesztette a felépítését, a középiskolában 230 fontos tömegű játékos volt. 26-szor kezdett, amely alatt 22 szerelést gyűjtött be a line of scrimmage mögött.

Gyengeségek

Ugyan mélyen kezdi meg a támadóval való ütközést, de fokozatosan felemeli a vállait. Lehetne kreatívabb is a pass rush során, sokszor hiányzik belőle az elképzelés. Hiába kerül jó pozícióba nem mindig tudja befejezni a játékot. Ha egyszer megblokkolták, akkor könnyen irányítani tudják. Gyenge számokat hozott a pass rush-ban, egyik szezonban sem jutott 2,5 sack felé.

Combine eredmények

Twitter

Instagram

Abszolút az értékénél érkezett, ráadásul szükség is volt egy olyan játékosra, aki 3-4-es endet tud majd játszani, hiszen az érzésem szerint szűkek vagyunk ebben a pozícióban. A 3. nap elejére várták McIntosh-t aki ugyan 4-3-ban játszott az egyetemen, de meg tudjuk találni a helyét a védelemben és esélye lehet arra, hogy ahogy telik az idő, úgy egyre több lehetőséget kapjon.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr5713878324

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása