Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Mi van veled Ereck Flowers?

2018. május 03. - Asbee

Számos olyan ember van a földön, akinek az életében csak egy nagy esély adódik arra, hogy kibontakozzon (vagy még egy sem) és mindent megtesz azért, hogy éljen is vele. Sajnos azonban nem mindenki ilyen, számos olyan egyént ismerünk, akiknek a világ összes lehetősége sem lenne elég, mindent elrontanak. Valószínűleg Ereck Flowers is ilyen, aki 3 gyenge szezon után egy posztváltással továbbra is a kezdőben tarthatná magát, de ehelyett inkább mintha azért küzdene, hogy kegyvesztetté váljon. Megpróbálom megvizsgálni mivel is állunk szembe.

Flowers szemszögéből

Adott egy korábbi 1. körös játékos, aki remek alapanyagként, de gyenge technikai képességekkel érkezett az NFL-be. Emiatt jobb oldali tackle-ként kezdett volna, de Will Beatty sérülése miatt azonnal a vakoldalon kellett helytállnia, ahol nem meglepő módon szenvedett is. Ezt betudhattuk a rutintalanságának, de a következő két éve sem volt sokkal jobb és egy 5-6 meccses sorozat kivételével az átlagos színvonalat sem tudta hozni. A csapatnak azonban számos hiányposztja volt (és valamennyi van is), így Pat Shurmur arról értesítette Flowers-t, hogy továbbra is számítanak rá, mint jobb oldali tackle. Így kapásból nem tudnék mondani még egy olyan játékost, aki ennyi bukdácsolás után is újabb lehetőséget kapott. Ehhez képest érkezett a hír, hogy az első tavaszi edzésen egyedül ő nem jelent meg, minden sztárjátékosunk, még Odell Beckham Jr. is jelen volt. Persze nem kötelezőek ezek a gyakorlások és vannak olyan csapattagok akik akár meg is tehették volna, hogy skipelik az eseményt, de egy ilyen játékos mint Flowers ezt nem engedheti meg magának.

Mint kiderült, korábban is eléggé magának valóan viselkedett, az öltözőben leginkább csak Bobby Harttal kommunikált és a Manning által a támadófalnak rendezett vacsorán sem jelent meg. Ne csodálkozzunk, hogy gyakorlatilag semmit sem tudott fejlődni, ilyen magatartással ez gyakorlatilag képtelenség. Vajon mi lehet a játékosunk célja? Így szeretné kiharcolni a távozását? Lehetséges, hiszen a napokban Drew Rosenhaus lett az ügynöke, aki az egyik leghírhedtebb személyiség a szakmájában. Könnyen lehet, hogy más csapatban szeretné folytatni, de nem valószínű, hogy az eddigi mentalitásával egy új környezetben is sikeres tudna lenni.

A csapat szemszögéből

Számottevő erősítést kapott a támadófal, hiszen tendereztük Brett Jones-t, a piacról megszereztük Nate Soldert és Patrick Omameh-t, a draft második köréből pedig Will Hernandezt hoztuk el. Szinte képtelenség ennél nagyobb erőfeszítéseket eszközölni úgy, hogy más hiányposztok is akadtak. Emiatt vélhetően számottevő játékidőt fog kapni John Jerry is (amit nem feltétlenül tartok rossz ötletnek) és Ereck Flowers-re számítunk/számítottunk mint jobb oldali tackle. Ugyan sok víz lefolyhat a Dunán szeptemberig, de nincs más választásunk, jelen pillanatban jobb opciót jelent Chad Wheelernél és Adam Bisnowaty-nál is. Számottevő fizetéssel rendelkezik, a csapat 8-dik legjobban kereső játékosa, kb. 4,5 millió dollárral gazdagodhat idén.

Nem hívtuk le az 5. éves opcióját és ezzel az összeggel nem valószínű, hogy bármelyik másik csapat megfizeti a kért árat, amely a legjobb tudomásom szerint egy középső körös pick. Greg Robinsonért egy 6. kört adott a Lions, ennyi reális lehet, de sokkal többet ne várjunk érte. Egy kérőre pedig nem biztos, hogy várni fog a csapatunk, könnyen előfordulhat, hogy megköszönik Flowers eddigi szolgálatát. A logika ezt diktálná, viszont az a harci helyzet, hogy a hiányával még rosszabb helyzetbe kerülhetnénk. Gyakorlatilag a 31 éves Austin Howard az egyedüli szabadügynök akit megérné leigazolni, de közel sem biztos, hogy a várt eredményt hozná ez a lépés.

Úgy gondolom, hogy nem szabad megvárni a patthelyzet kialakulását, el kell távolítani Flowers-t. Pozitív légkör uralkodik az öltözőben (persze ennek a megtartásához szükség lesz egy jó szezonkezdetre is) és gyakorlatilag ő az utolsó bajkeverő egyén, még a secondary is összekapta magát fejben. Nincs mese, el kell hívni egy próbajátékra Howardot, vagy megpróbálkozni Wheelerrel, esetleg Jerry-t kitolni a fal szélére, de azt nem szabad hagyni, hogy bármiféle kihúzás legyen, mert ez szétzilálhatja a teljes O-line játékát.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr1813886032

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása