Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Pozíciós áttekintő: irányítók

2018. május 07. - Asbee

A draft után összeállt a keret lényegi része, így eljött az idő, hogy végigmenjünk a pozíciókon és értékeljük az egyes csapatrészek erősségét. Természetesen az irányítókkal kezdődik a sor.

Az elmúlt években nem volt kérdés, hiszen egyértelmű volt Eli Manning pozíciója. Ez megváltozott, hiszen a jó draftpozíció miatt egy első körös QB kiválasztása jelentette volna a leglogikusabb megoldást, de végül Saquon Barkley lett a választottunk ami azt jelenti, hogy jó eséllyel kitölti Manning a jelenlegi szerződését. Még mindig tud meccset nyerni, de véleményem szerint az már kérdéses, hogy újra hozni tudná-e azt a játékát, amellyel Super Bowlokat nyert. Akárhogy is alakul, ezerrel szurkolnunk kell azért, hogy jól fejezze be a pályafutását!

Az első számú helyettese vélhetően Davis Webb lesz, aki tavaly pincsiként követte Eli-t és minél több dolgot próbált ellesni tőle. Eddig hibátlanul végzi a dolgát, készül arra, hogy egyszer majd kezdő legyen. Hogy ez valóban bekövetkezik-e azt nem tudhatjuk, de mindenképpen dicséretet érdemel az az alázat amit Webb mutat. Igaz már a draftolásakor is tudtuk, hogy ezzel nem lesz problémája, de a pályán több dologban is javulnia kell. És hát az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy számos alkalommal csak addig biztató egy csere QB, amíg a pályára nem kerül.

Úgy néz ki egy vetélytárssal mindenképp meg kell küzdenie, hiszen Kyle Lauletta lett a 4. körös választottunk, akit sokan már egy, vagy akár két körrel korábban is kihúztak volna. Az első körös irányítókon kívül csak őt tudtam volna elképzelni a csapatunkban, bár voltak/vannak kételyeim azzal kapcsolatban, hogy kell-e egy újabb projekt Webb mellé. A draft ezen szakaszában azonban már nem a tuti kezdőket húzza az ember, így bőven elfér a Lauletta pick. És az is biztos, hogy jelen pillanatban ígéretesebb, mint az ex-Cal QB.

Az edzőtáborra érkezett Alex Tanney, akinek a 30 éves kora ellenére mindössze két "érvényes" szezonja van a ligában és 14 passzkísérlete volt eddig, amely alatt háromszor is sackelték, de dobott egy TD-t is. Adott a három irányítónk, Tanney valóban csak a TC-re érkezett.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr9113898700

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása