Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Pozíciós áttekintő: támadófal

2018. május 23. - Asbee

Sokat szenvedtünk mostanában a támadófallal, amiről az előző rezsim egy ideig nem vett tudomást, majd nem úgy váltak be az erősítések ahogy azt vártuk. Márciusban azonban érkezett Nate Solder és Patrick Omameh, a draft második körében pedig Will Hernandez lett a választottunk, így három potenciális kezdővel erősödtünk. Vajon mire lehet ez elég?

Főleg a tackle pozícióval akadt probléma mostanában, hiszen a vakoldalon Ereck Flowers volt a kezdő. Érdekes döntésnek bizonyult, hogy tavaly még rivális sem érkezett mellé, két év gyengélkedés után indokolt lett volna némi konkurencia. A megváltás idén jött el Nate Solder személyében, aki rekordösszegű szerződést kapott. Kissé Olivier Vernon leigazolásához hasonlítható a megszerzése, hiszen egyikük sem ér annyit amekkora fizetéssel megkínáltuk őket, de óriási szükség van rájuk. Így a jobb oldalra kerülhet át Flowers, ami korábban nem tetszett neki, de végre megérkezett New Yorkba és ő is jelen volt az OTA kezdetén.

Chad Wheeler lehet a vetélytársa, aki tavaly draftolatlanként újoncként fogott rostert és némi játékidőt is kapott. Kb. azt hozta amit várhattunk tőle, néhol korrektül mozgott, de összességében látszott rajta, hogy sok időt kell még eltöltenie az edzőteremben ahhoz, hogy jó NFL tackle legyen. A képessége azonban véleményem szerint elegendő ahhoz, hogy korrekt csere legyen.

A guardok között is több potenciális kezdőt találunk. Ha nem jön közbe sérülés és valóban olyan képességű amilyennek gondoljuk, akkor az újonc Will Hernandez lehet a bal oldali guard, aki komoly segítség lehet a futójátéknak. Olyan játékost látok benne, aki az első naptól bevethető és szükség is lesz rá. A másik G az érkező Patrick Omameh vagy John Jerry lehet, bár azt is hozzá kell tenni, hogy egyikük sem számít klasszisnak. Omameh korábban LG volt, így ez némi előnyt jelenthet Jerry-nek, de ne lepődjünk meg azon hogyha mindketten számottevő játékidőt kapnak a szezon során.

A kezdő center szerepkörét Brett Jones harcolta ki és nála nyugodtan használhatjuk ezt a kifejezést. Alaposan túlteljesítette az elvárásokat, a CFL legjobb falembereként érkezett hozzánk és sokan szkeptikusak voltak vele kapcsolatban, de Weston Richburg kidőlése után ő lett a kezdő és nem lehetett rá különösebb panasz. Nem ő a legjobb center a ligában és van is némi kockázat a szerepeltetésében (amit viszont meg kell lépni), de rászolgált arra, hogy kezdő legyen. A cseréje a több poszton is bevethető John Greco lehet, aki nagy tapasztalattal rendelkezik, bár kérdés, hogy mennyi maradt a tankjában.

Egy hely lehet még kiadó, amelyre Jon Halapio az egyik pályázó. Hat meccsen kezdhetett tavaly, aminek a hasznát veheti az előszezon során. Két draftolatlan újoncot is megemlítenék. Az egyik Evan Brown, aki Jones cseréje lehet. Hasonlítsuk össze a mért adatait Weston Richburg és Justin Pugh számaival:

  • Richburg: 5.10 s 40 yard, 25 reps, 25.5" vertical, 106" broad jump, 7.93 s 3 cone drill, 4.63 s 20 yard shuffle
  • Pugh: 5.14 s 40 yd dash, 22 reps, 28.5" vertical, 103" broad jump, 7.45 s 3 cone drill, 4.63 20 yard shuffle
  • Brown 3: 5.03 s 40 yd dash, 36 reps, 36" vertical, 113" broad jump, 7.87 s 3 cone drill, 4.46 20 yard shuffle

Úgy gondolom, hogy fizikailag készen áll.

A másik Nick Gates, aki guardként van feltüntetve, de akár csere OT is lehet, amire komoly szükség lenne. Hullámzó volt az egyetemen, de ha konzisztensebbé tud válni, akkor a profik között is megragadhat.

A további játékosok inkább az edzőtáborra érkeztek, nagy meglepetés lenne ha a gyakorlócsapatnál tovább jutnának. A következő OL emberekről van szó: Nick Becton, Chris Scott, Malcolm Bunche, Ethan Cooper, Ty Howell.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr1613995098

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása