Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Ki jutott el a második Giants szerződésig? 1. rész

2018. május 31. - Asbee

Minden sikeres csapat alapja a megfelelő draft, ez segíti elő a hosszú távú sikereket és az első éveikben bagóért játszhatnak ezek a fiatalok. Érdemes visszagondolni a legutóbbi Super Bowl győzelmekre, hiszen az utolsóból Hakeem Nicks és Jason Pierre-Paul is tevékeny szerepet vállalt, 2007-ben pedig számos újonc harcolt ki magának játékidőt. De mi történt velük az újoncszerződésük lejárta után? Vajon hány játékost láncoltunk magunkhoz ezután? Ezt fogom most kideríteni.

2014

Ez a class a tökéletes iskolapéldája annak, hogy egy jó rookie szezon (vagy néhány remek mérkőzés) után sem szabad az égbe emelni egy játékost (és persze ugyanúgy leírni sem illik), hiszen sokkal jobban nézett ki ez az évfolyam 2014 végén, mint most.

1/12: Odell Beckham Jr., WR (LSU)

Korszakos tehetség, aki pillanatok alatt a liga egyik legjobb elkapójává nőtte ki magát. Ennek ellenére a nagy pénzt még mindig nem kapta meg, pedig Sammy Watkins, Mike Evans, Davante Adams, Allen Robinson és Jarvis Landry is abszolválta ezt a lépcsőfokot, de OBJ-nek egyelőre az 5. éves opciójával kell beérnie. A viselkedése miatt a média célpontjává vált, de nagy hiba lenne egy ilyen kaliberű játékost futni hagyni.

2/43: Weston Richburg, C (Colorado State)

Alulértékelt centernek tartom, akinek eddig nem volt szerencséje a sérülésekkel. A 2017-es esztendőt is IR-en fejezte be és Brett Jones előretörése után várható volt, hogy nem fogjuk marasztalni, ő pedig egy 5 évre szóló, 47,5 millió dollár értékű szerződést írt alá a Niners-szel, amellyel a harmadik legnagyobb fizetésű center lett a ligában. Kissé nagynak tűnik ez a fizetés, de ha egészséges marad akkor nem fog benne csalódni a Niners.

3/74: Jay Bromley, DT (Syracuse)

Hármasával választotta ki Reese és Coughlin a Cuse játékosokat és ennek köszönhetően érkezett az eredetileg a harmadik nap végére várt Bromley is. Sajnos nem jött be a reach, nem tudott berobbanni a kezdőbe, nemrég pedig a Saints-hez írt alá, ahol a keretbe kerülésért küzdhet.

4/113: Andre Williams, RB (Boston College)

Korrektül mutatkozott be az NFL-ben, jól alkalmazta az erőteljes stílusát, de a második szezonjára teljesen hatástalanná vált. Nem is élte meg a következő keretszűkítést, utána pedig a Chargers-ben próbálkozott.

5/152: Nat Berhe, S (San Diego State)

Nem tudott kitörni a csere/special teamer szerepkörből és a Steelers-ben sem számíthat ennél többre.

5/174: Devon Kennard, LB (USC)

Az egyik legjobb középiskolai játékosként érkezett meg a USC-re, ahol nem tudott kibontakozni a sérülések miatt. Nálunk is ugyanez volt a problémája, hiába sokoldalú játékos, ha szinte minden évben kihagyott néhány összecsapást. Ennek ellenére nem lett volna rossz döntés a megtartása, de 3 évre, 17 millió dollárért cserébe a Lions-hoz írt alá. Kb. ekkora pénzzel kínáltuk meg Kareem Martint, nála pedig jobb játékosnak tartom Kennardot.

6/187: Bennett Jackson, CB (Notre Dame)

Rajta is kifogott a tartóssága, így idő előtt távozott.

2013

Gyenge minőségű játékosállomány érkezett az egyetemekről, számos bustot húztak az első kör elején. Mi sem lehettünk elégedettek, hiszen finoman szólva is felemásan váltak be Jerry Reese választásai.

1/19: Justin Pugh, G (Syracuse)

Offensive tackle-ként kezdte, ahol rögtön megállta a helyét, de később mint guard vált be igazán. Neki is számos mérkőzést ki kellett hagynia és az ötödik éves opciója után szóba sem került a megtartása. Azt nem tudjuk mi lehetett ennek az oka, de azt csiripelik a madarak, hogy a kocsmákat is előszeretettel látogatta. A Cardinals-nál kötött ki, ahol 5 éves, 45 millió dolláros kontraktust írt alá.

2/49: Johnathan Hankins, DT (Ohio State)

Bejött az ő kiválasztása, hiszen minden évben produktív tudott lenni és sokáig küzdöttünk tavaly a megtartásáért. Ő a pénz mellett döntött, nem tudtunk versenyezni a Colts ajánlatával. Annyira nem jött be ez a lépés, hiszen idén márciusban megváltak tőle és azóta is csapatot keres.

3/81: Damontre Moore, DE (Texas A&M)

A draft egyik legnagyobb csúszója volt, így nagy fogásnak tartották. Utólag jogosnak tűnt a csapatok szkepticizmusa, hiszen nem sokra vitte. A magatartásával is számos probléma akadt aminek köszönhetően 2015-ben megváltunk tőle, de máshol sem bírta sokáig, így valószínűleg ennyi volt neki az NFL.

4/110: Ryan Nassib, QB (Syracuse)

Manning mögött csak az előszezonokban kapott lehetőséget, ahol nem tudott kiemelkedni.

5/152: Cooper Taylor, S (Richmond)

Előzetesen draftolatlannak várták és nem is váltotta meg a világot.

7/225: Eric Herman, G (Ohio)

Korrekt értéket képviselt a draft ezen szakaszában, de a hetedik körben ritkán válnak kezdővé a fiatalok, így neki sem jött össze ez a bravúr.

7/253: Micheal Fox, RB (UMass)

Nem sokat mutatott, majd egy súlyos sérülés után már senki sem tartott rá igényt.

2012

Hozzá kell fűzni bármit is?

1/32: David Wilson, RB (Virginia Tech)

Alig ízlelte meg az NFL világát, egy nyaksérülés miatt hamar vissza kellett vonulnia.

2/63: Rueben Randle, WR (LSU)

Szóba sem került a hosszabbítása, máshol pedig nem tudott megragadni.

3/94: Jayron Hosley, CB (Virginia Tech)

Nem tudott megfelelni az elvárásoknak.

4/127: Adrien Robinson, TE (Cincinnati)

Az egyetemen is csak csere volt a tight endek JPP-je, a nyomát sem láttuk a felmérőjén mutatott fizikai képességeinek.

4/131: Brandon Mosley, OT (Auburn)

Nem volt esélye kibontakozni.

6/201: Matt McCants, OT (UAB)

Hamar máshová került.

2011

El voltunk ájulva a névsortól, a draft utáni napokban rendre az A betű jelent meg osztályzatként. Aztán mást dobott az élet.

1/19: Prince Amukamara, CB (Nebraska)

Patrick Peterson mellett ő volt a másik premier cornerback, de nem tudott teljes mértékben megfelelni az elvárásoknak. Ugyan az 5. éves opcióját megkapta, de utána a Jaguars játékosa lett, majd a Bears-hez került.

2/52: Marvin Austin, DT (North Carolina)

Egy eltiltás miatt kihagyta az utolsó egyetemi évét, újoncként pedig rögtön IR-re került, ez a két éves kihagyás pedig teljesen szétzilálta a pályafutását.

3/83: Jerrel Jernigan, WR (Troy)

Mindössze pár jó meccse volt.

4/117: James Brewer, OT (Indiana)

Nem sokat mutatott magából.

6/185: Greg Jones, LB (Michigan State)

Kuka.

6/198: Tyler Sash, S (Iowa)

Az ő sorsa a legtragikusabb. Mindössze két szezon jutott neki, de így is Super Bowl győztes lett. Többször is agyrázkódással bajlódott és nem találta a helyét a civil életben. 2015-ben 27 évesen gyógyszer túladagolás következtében elhunyt. A halála után az agyán elvégzett vizsgálatok megmutatták, hogy sok más korábbi játékoshoz hasonlóan, ő is CTE-ben szenvedett.

6/202: Jacquian Williams, LB (South Florida)

A többiekhez képest jóval több lehetőséget kapott, de 2014 után senki sem tartott igényt a szolgálataira.

7/221: Da'Rel Scott, RB (Maryland)

Kevés játékidőt kapott és végül Kanadában próbálkozott, ahol szintén nem járt túl nagy sikerrel.

Összegzés

Több oka is van annak, hogy a Super Bowl győzelmek ellenére sem tudtunk stabil rájátszásbeli csapat maradni. Az elmúlt időszakban egyértelműen a gyenge draft ennek a fő oka. Számos korábbi játékosunk kiöregedett vagy távozott, a helyükre pedig nem érkezett megfelelő pótlás. Ha nem vesszük figyelembe az első körösök 5. éves opcióját, akkor 2011 és 2014 között egyik draftolt játékosunk sem jutott el odáig, hogy kiharcolja a következő giants-es kontraktusát és hosszú ideig a franchise tagja legyen. Ha minden jól megy Beckham esetében csak néhány hónapot kell erre várni, de a mérleg így is elkeserítő és csak remélni tudjuk, hogy a következő években sikeresebben alakulnak a játékosbörzéink. A következő részben a 2007 és a 2010 közötti class-ok következnek.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr314007772

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása