Szavazás

Twitter

Facebook Like

Partnerek

Cruz a vezérré válás útján

2014.09.18. 13:31 :: Asbee

Csapatunk egyik kapitányának Victor Cruzt választották meg a játékostársai, aki nagyon örült a lehetőségnek. Noha nem messze nőtt fel a stadiontól, hiszen Patersonból származik, mégis hosszú utat tett meg idáig. Sztárelkapónk örül annak, hogy az egyik vezér lehet, de egyelőre tanulja is a szerepkört.

"Nagy alkalmazkodóképességet és mentális erőt igényel, hogy visszatartsd a gondolataid és négyszemközt máshogy viselkedj, mint a nyilvánosság előtt. Meg kell tanulni hogyan beszéljek az öltözőben a többiekkel. Ha megőrülök, akkor azt hiszem ők is meg fognak. Ha negatív dolgokról beszélnék, akkor ugyanez lenne a reakció. Tartanom kell magam és pozitív energiát közvetíteni." -nyilatkozta játékosunk.

Már csak az a kérdés vajon a pályán is viszontláthatjuk-e régi formáját, hiszen a Lions és a Cardinals ellen is több elejtett labdája volt. Vajon mikor tér vissza a régi kerékvágásba? A következőképp folytatta elkapónk a mondandóját:

"Kapitánynak lenni még új nekem. Meg kell tanulnom milyen felelősséggel jár ez a szerep és azt is, hogy mit tehetek meg és mit nem. Felelősséggel kell lenned azért amit teszel és ez is a pozícióm része. Nemcsak a többieket kell biztatni, hogy jobban játszanak, hanem saját magammal is ezt kell tennem. Mindig is ilyen típus voltam."

Tom Coughlin korábban elmondta, hogy le fog ülni és beszélni elkapójával, ami meg is történt. A beszélgetés természetesen privát körben zajlott, azonban néhány információt megtudhattunk vezetőedzőnktől:

"Victor kapitány lett és nemcsak a saját csoportjáért felel már, de azt hiszem ők is sokat fognak fejlődni. Nem szerzünk elég pontot, játékosainknak a megfelelő pozícióban kell lenniük és ezzel ő is egyetértett."

Szólj hozzá!

Na de akkor hogyan is néz ki az offense?

2014.09.17. 19:15 :: Asbee

Két hét után sok okos dolgot nem lehet még mondani, de a semminél azért többet lehet megállapítani csapatunkról. Támadó egységünk alapos átalakulások előtt áll, az új rendszer mellett a fal is megújul, ráadásul a futók és az elkapók között is számos új arcot találunk. Sajnos a sérülések sem kedveznek játékosainknak, így érdemes egy pillantást vetni a csapatrészre.

Szólj hozzá!

Coughlin és játékosai a Cardinals elleni mérkőzésről

2014.09.16. 11:13 :: Asbee

Tom Coughlin sem elégedett csapatunk első két mérkőzésén mutatott teljesítményével, aminek már hangot is adott, azonban továbbra is bízik abban, hogy játékosai képesek megtalálni a győzelem felé vezető utat. Szurkolóitól is várja, hogy kiálljanak a csapat mellett és a vasárnapi aktív jelenlétüket újra és újra megismételjék.

Vezetőedzőnk hétfői napja abból állt, hogy helyrerázza játékosait. Elbeszélgetett Rueben Randle-vel és Victor Cruzzal is, akiknek összesen öt darab elejtett labdájuk volt. A védelemhez is volt néhány szava, hiányolta a turnovereket. Üzenetével azonban nem félelmet akart kelteni, hanem figyelmeztetni a csapatot arra, hogy javítsák ki a hibáikat, de egyelőre még csak két hét telt el, így minden adott a rájátszás kiharcolására is.

"A feladatunk és a célunk az, hogy keményebbek legyünk. Fel kell ébredni és nem megverni magunkat. Ez profi foci. Meg kell csinálni azokat a játékokat, amelyek lehetővé teszik a mérkőzés megnyerését és konzisztenssé kell válni. Nem szabad megismételni azokat a bizarr jeleneteket, amelyek kitépik az ember szívét a helyéről." -nyilatkozta Coughlin.

"A mai nap üzenete az volt, hogy egy csapatot sem tudsz legyőzni hogyha kulcsszituációban 10 büntetést összeszedsz és el is adod a labdát. Ki kell tisztítani az elménket, az egyéni hibákat meg kell szüntetni. Ha ez összejön, akkor valódi Giants futballt fogunk tudni játszani. Ha nem lesznek mentális kihagyásaink jók leszünk. Ha megnézed a mérkőzés felvételeit, tudod mi a hibád és ki is tudod őket javítani, akkor nem lesz problémád. A jó irányba haladunk" -értékelt Rashad Jennings.

Mint kiderült Walter Thurmondot elveszítettük a szezon hátralévő részére és sajnos jó esély van Jon Beason pihenőjére is. Előbbi helyettese Trumaine McBride lehet a kezdőcsapatban, Beasont pedig Jameel McClain vagy Mark Herzlich helyettesítheti. Antrel Rolle sem volt elragadtatva a kiesésüktől:

"Jon és Walter komoly szerepet játszik ebben a védelemben, azonban ha kidől valaki, akkor meg kell találnod a helyettesét, aki képes legalább ilyen teljesítményre. Meg kell találnunk a megoldást, ehhez pedig mélyre kell ásnunk, azonban nem várok semmiféle visszaesést."

Szólj hozzá!

Thurmond mellizomszakadást szenvedett

2014.09.15. 19:37 :: Asbee

Sajnos nem elég a bosszantó vereség, újabb negatív híreket kaptunk a vasárnapi mérkőzés után. Walter Thurmond idő előtt kiállni kényszerült és mint kiderült mellizomszakadást szenvedett, ami miatt egészen biztosan nem játszhat már idén és sérültlistára kerül.

Sorra esnek ki védőink, Devon Kennard a Lions ellen szenvedett combhajlító izomhúzódást, Thurmond mellett pedig Jon Beason sem tudta befejezni a tegnapi mérkőzést. Ezzel négy cornerbackünk maradt, egyre mindenképp szükség lesz. Adná magát Jayron Hosley, aki viszont jelen állás szerint csak az ötödik héten térhet vissza. A gyakorlócsapatban találjuk Bennett Jacksont és Chandler Fennert is, ők szintén esélyesek lehetne a megüresedett pozícióra. Érdemes megemlíteni Charles James nevét is, aki valószínűleg nem kap már lehetőséget, hiszen a preseasonban már az első cut hullám áldozatává vált.

8 komment

Regular season week 2: Cardinals 25 Giants 14

2014.09.15. 00:00 :: Asbee

Második mérkőzésünkön sem sikerült győzedelmeskednie csapatunknak, ezúttal az Arizona Cardinals bizonyult nehéz falatnak. Az összecsapáshoz hozzátartozik, hogy könnyen összejöhetett volna a W, azonban több egyéni hibának köszönhetően a második vereségünket is sikerült begyűjteni.

1 komment

Nagyító alatt az Arizona Cardinals

2014.09.13. 19:43 :: Asbee

Gyorsan eltelt ez a hét, nyakunkon az NFL második fordulója. E heti ellenfelünk az Arizona Cardinals lesz, akik vasárnap 19 órakor látogatnak New Yorkba, ezért most ők kerülnek bemutatásra.

2 komment

Giants-Cardinals injury report

2014.09.13. 11:31 :: Asbee

Giants

Odell Beckham Jr, WR OUT
James Brewer, OT OUT
Markus Kuhn, DT OUT
Devon Kennard, LB OUT
Steve Weatherford, P Questionable
Jon Beason, LB Probable
Cullen Jenkins, DT Probable
Charles Brown, OT Probable
Jason Pierre-Paul, DE Probable

Cardinals

Alex Okafor, LB OUT
Frostee Rucker, DT OUT
Andre Ellington, RB Questionable
Carson Palmer, QB Questionable
Dave Zastudil, P Questionable
Paul Fanaika, G Probable
Rashad Johnson, S Probable

1 komment

McAdoo szerint Eli tökéletesen illeszkedik a rendszerébe

2014.09.12. 18:32 :: Asbee

Számos kérdés van csapatunk offense-ével kapcsolatban, többen is találgatnak többfélét. Ben McAdoo érkezésével egy kissé másféle felfogású támadó egységet láthatunk idén és vannak akik szerint ez nem fekszik Manningnek. Offensive coordinatorunk nem tartozik ezek közé.

"Tökéletesen beleillik az offense-be. Nagyon okos játékos. Ha valami biztatót szeretnénk keresni az összecsapásban, akkor az a lábmunkája és az alapokban mutatott fejlődése volt. Sok dolgot észrevesz, igaz nem tökéletes, de ki az? E mellett fokozatosan fejlődik, én száz százalékig megbízom Manningben." -nyilatkozta McAdoo.

Egyesek szerint Eli kevés hajlandóságot mutat az új rendszer elsajátítására, de az OC szerint ez nem így van.

"Meglepően hallom ezt, ez nem így van. Fontos neki, nagyon keményen dolgozik érte és minden tőle telhetőt megtesz."

Számomra is meglepően hat, hogy Eli-t veszik elő. A támadófal nem nyújt neki kellő védelmet, minden második játéknál az életéért menekül. Elkapóink sem segítették, Randle teljesen észrevehetetlen volt, Cruz pedig többször is elejtette a felé repülő átadást. Persze Manninget sem szabad teljes mértékben felmenteni, ha rohanni kell az eredmény után képes rossz döntéseket hozni. Két Super Bowl győzelemből is alaposan kivette a részét, mindent megtapasztalt amit meg lehet. Ha megkapja a kellő feltételeket, akkor ismét úgy fog játszani, mint néhány évvel korábban.

6 komment

Közös meccsnézés a Cardinals ellen

2014.09.11. 21:16 :: Asbee

Az elmúlt években néhányszor volt már közös meccsnézés, most újra lesz egy az Arizona Cardinals ellen.

Időpont: vasárnap 18:45-től
Helyszín: 1072 Budapest, Klauzál tér 14.
Facebook esemény

Mindenkit szeretettel várunk!

Szólj hozzá!

Coughlin véleményei a mérkőzésről

2014.09.10. 10:58 :: Asbee

Természetesen Tom Coughlinnak is nyilatkoznia kellett a Monday Night Football után és egyszerűen csak rémálomnak titulálta a mérkőzést. Kedden a sajtótájékoztatón hosszabban is kifejtette a véleményét.

"Nagyon sokat kell dolgoznunk. Reménykedem benne, hogy a játékosok a rövidebb hét ellenére képesek lesznek rögtön belevetni magukat a munkába."

Vezetőedzőnk célzást tett arra is, hogy még alaposan formálódik a csapat.

"A valóság az, hogy egyelőre még csak most vágtunk neki a dolgoknak. A fejlődés folytatódni fog, belevisszük az alapokat és megpróbálunk jobbak lenni."

És vajon újra egy 0-6-os kezdést fogunk látni?

"Ha őszinték vagyunk magunkkal, akkor láthatjuk, hogy ez egy teljesen új év, egy teljesen új csapat. Az első mérkőzésen látott események egy része abból következett, hogy sok helyen új arcok érkeztek. Olyan dolgok is észrevehetőek voltak, amiket előtte nem lehetett látni az edzőpályán és a mérkőzéseken, ezzel pedig néhány új játékosnak problémája volt és időnként nem találták a helyüket. Ez a része ennek, de nem emiatt nyújtottunk rossz teljesítményt. Nem szabad, hogy ez kifogás legyen. Sajnos ez a realitás, de sokkal jobban kell teljesítettünk az új játékosoktól függetlenül is."

Természetesen a támadófalról is kérdezték Coughlint, akik rendszeresen nagy nyomást helyeztek Manningre.

"Volt némi jó, némi rossz. Senki nem akarja ezt hallani, de ez az igazság. Voltak jó és rossz játékok is. Játékosaink néhány pillanatot biztosan el szeretnének felejteni. Sokkal konzisztensebben kellett volna játszani. Az ember azt várná tőlük, hogy úgy játszanak mint egy veterán sor, akik ismerik egymást és tudják a feladatukat, de ezt nem sikerült megvalósítani. Játszanunk kell tovább és előfordulhatnak majd változások, mindent meg fogunk tenni, hogy konzisztenssé tegyük a csapatrészt."

Szólj hozzá!

Regular season week 1: Giants 14 Lions 35

2014.09.09. 12:29 :: Asbee

A tavalyihoz hasonlóan a 2014-es év is rosszul indult csapatunk számára, hiszen 21 pontos vereséget szenvedtünk a Detroit Lions otthonában. Ellenfelünk már az első negyedben 14 pontos előnyt szerzett, amit később csak kozmetikázni sikerült, amikor pedig felcsillant egy halvány remény, akkor jött egy-egy bosszantó hiba, amelyeknek következtében nem volt esély a győzelemre.

6 komment

Nagyító alatt a Detroit Lions

2014.09.08. 12:40 :: Asbee

Végre csapatunk számára is eljött a 2014-es alapszakasz kezdete, hajnali 1 órakor a Detroit Lions otthonában lépünk pályára. Most ennek alkalmából jön aktuális ellenfelünk bemutatása.

Szólj hozzá!

JPP garantálja az NFC East megnyerését

2014.09.06. 11:20 :: Asbee

Jason Pierre-Paul továbbra sem tudja befogni a száját és ahelyett, hogy a pályán tenné oda magát továbbra is a nyilatkozatokkal tűnik ki társai közül.

Stephen A Smith-nek nyilatkozott tegnap, mikor is nagyon magabiztosan beszélt az előttünk álló szezonról. Elmondta, hogy vezetni fogják a divíziót, majd pedig megnyerik. Az offense gyengélkedésétől sem tart, biztos benne, hogy Manningék jól fogják végezni a dolgukat. Az NFC Eastben senkitől sem fél, csak a Giants-től.

Vajon túlzott JPP önbizalma vagy tényleg igaza lesz?

6 komment

A Detroit elleni mérkőzés kulcskérdései

2014.09.05. 17:48 :: Asbee

Már csak hármat kell aludnunk hétfő "estig" és csapatunk is megkezdi a 2014-es szereplését. A Lions-hoz látogatunk, akiknél a tavalyi év végén már jártunk, akkor szoros csatában sikerült győzedelmeskedni. Most is hasonló esélyekről beszélhetünk (a Detroit győzelmére talán kicsivel nagyobb sansz van), de a mérleg bármelyik fél irányába elbillenhet. Lássuk melyek azok a tényezők, amelyek Giants győzelmet hozhatnak.

Szólj hozzá!

És kik zúzzák le az ellenfél irányítóját?

2014.09.03. 21:23 :: Asbee

Merül fel sokakban a kérdés. Igaz a védelem csapatunk erősségének tűnik, hiszen a secondary bombaerős, Beason visszatérésével pedig az elmúlt időszak legjobb linebacker sorával tudunk felállni. A probléma azonban az, hogy Umenyiora és Tuck távozása után vajon milyen hatékony lesz a pass rush?

Szólj hozzá!