Érdekességek és statisztikák a Detroit Lions elleni meccsről

2017. szeptember 20. - strider23

A 2017-es alapszakasz 2. fordulójának hétfő esti összecsapását New Yorkban rendezték meg. A Giants látta vendégül a detroit-i csapatot, akik köszönték szépen a lehetőséget, és győzelemmel távoztak a MetLife Stadium-ból. Íme néhány említésre méltó statisztika a mérkőzésről.

lions_obj.jpg

Tovább

Regular season week 2: Lions 24 Giants 10

Egy újabb gyenge játékkal a szezon második mérkőzésén a második vereségünket sikerült elszenvednünk. Szinte a teljes támadóegység benne volt a gyenge játékban, amihez most asszisztált a special team is, a védelem pedig hiába játszott jól, érezhető volt B.J. Goodson és Janoris Jenkins hiánya.

Tovább

Nagyító alatt a Detroit Lions

Csalódást keltően indult a 2017-es szezonunk, de itt az idő a javításra, hiszen ma hajnalban a Detroit Lions csapata látogat New Yorkba. Remek alkalom a játékosoknak a bizonyításra, főleg, hogy a mérkőzés szünetében a 10 évvel ezelőtti Super Bowl győztes csapatot is megünneplik a szurkolók. Lássuk kikkel néznek farkasszemet Manningék.

Tovább

Eli Manning vállalja a felelősséget,

de a katasztrófális támadófal a bűnös a csapat szenvedéséért

Nagyon jó, hogy a Giants nem egy Broadway darabban játszik. A színházhoz vezető ajtót valószínűleg bezárnák és bedeszkáznák, a darabot azonnal levennék a műsorról a borzalmas előadás után. A támadóegység, amiből hiányzott a meccseket is eldönteni képes sztár, Odell Beckham Jr., soha többet nem kapna munkát.

Eli Manningnek nem volt jó éjszakája, amikor a labdát dobálta a Cowboys elleni 19-3-as vereséggel végződő meccsen. Sackkelték a sok third down közül mindjárt az elsőnél - a RT Bobby Hart megcsinálta azt a bűvésztrükköt, ami Demarcus Lawrence-t  egy éjszaka alatt All-Pro játékossá tette - és a dolgok még rosszabbra fordultak. A GM, Jerry Reese rossz szolgálatot tett Manningnek, amikor arra kényszerítette, hogy a mögött a támadófal mögött játsszon, ami tavaly is kínozta.

A meccs után Manning kiállt a pódiumra és vállalta a felelősséget. Ez az, amit egy vezérnek csinálnia kell, akkor is, ha nem minden az ő hibája. Megtanulta ezt a nagy testvér Peytontól, aki kint volt az AT&T Stadiumban, hogy megnézze Elit. De a kistestvérnek soha nem volt ideje eldobni a labdát. Beckham hiányzott neki. Brandon Marshall elveszettnek tűnt a támadóegységben.

"Azt gondolom, az egész támadóegységnek fejlődnie kell." - mondta Manning. "Velem kezdve. Jobb munkát kell végeznem, felkészültebbnek kell lennem, jobban kell vezetnem a csapatot. Magammal fogom kezdeni, elmozdulok innen. Csak jobban kell játszanom. Meg kell csinálni a játékokat."

Manning egész éjszaka rövid passzokat dobált (dinking and dunking), pedig ez nem az ő világa. Ben McAdoo vagy tervezetten vagy pusztán szükségszerűségből, nem engedte őt hosszú passzokat dobni, egészen a harmadik negyed végéig, amikor a Brandon Marshallnak szánt 40 yardos átadás nem ért célba. A támadóegység nem tudott first downt se elérni egészen a második negyed elejéig.

Tovább

Mit kezdjünk a támadókkal?

A Texans-Jaguars mérkőzés után megtudtuk, hogy Doug Marrone legszebb álmaiban a felesége és nem a csapata nagyarányú győzelme szerepel, a Giants szimpatizánsok rémálma azonban nagy valószínűség szerint a gyenge támadóegység. Nehéz ezt leírni, hiszen egy teljes offseason volt az egység feltámasztására, de a korábbi hibák továbbra is jelen vannak és hétfő hajnalban könyörtelenül előjöttek a gyengeségek. A csapat neve mellett azonban továbbra is csak egy vereség áll és egy hét után nem lehet eltemetni a szezont. Következzen Giants szemszögből néhány olyan elem, amelyekkel legalább a tavalyi színvonalat hozni tudják Manningék.

Tovább

Regular season week 1: Giants 3 Cowboys 19

A lehető legrosszabbul alakult csapatunk számára a szezonnyitó mérkőzés, továbbra is él a legnagyobb gyengeségünk, Odell Beckham Jr. nélkül képtelen értékelhetőt nyújtani az offense. Persze ennél nagyobb és mélyebb a problémák forrása, de egy félidő hátrányból indulva nem lehetett csodát várni. A bejegyzés megírásával sem kellett megvárnom az összecsapás végét, a negyedik negyed második felére eldőlt a győzelem sorsa.

Tovább

Csütörtöki edzésriport

Gőzerővel zajlik a felkészülés a Dallas Cowboys elleni szezonnyitóra és az edzések mellett szó esik ilyenkor a sérültekről is, amelyek közül mindenki OBJ állapotára kíváncsi.

Sem szerdán sem a mai napon nem készült a többiekkel, az oldalvonal mellett egyedül edzett. Csak egyenes irányban futott, nem végzett másfajta mozgást. A vasárnapi játékot magam Beckham nem zárta ki, de kérdés, hogy szerepelhet-e. Ben McAdoo nem mondott semmi meglepőt, csak annyit nyilatkozott hogyha egészséges lesz játszik, ha nem akkor nem.

Keenan Robinson hasonlóan készült az agyrázkódása után. A többi játékosunkról jó hírünk van, Eli Apple, Tavarres King, Michael Hunter, Shane Smith és Jay Bromley is teljes értékű munkát végezhetett.

Vélemények az 53-as keretről

53 főre csökkentették a csapatok a kereteiket és a practice squadok is kialakulóban vannak, így érdemes egy pillantást vetnünk arra, hogy mely játékosoknak sikerült átvészelniük a keretszűkítést. Nagy jelentősége van ennek a lépésnek, de többen még mindig nem érezhetik magukat biztonságban, hiszen a következő hetekben is csapat nélküliként találhatják magukat akkor, ha elérhetővé válik helyettük egy jobb alternatíva, vagy ha nem úgy teljesítenek ahogyan várják.

Tovább

53-as roster tipp final edition

Ma este 22 órakor minden NFL csapatnak 53 főre kell csökkenteni a keretét. Izgatott nap ez, a szurkolók kíváncsiak, hogy kikkel vágnak neki az alapszakasz elejének, míg számos játékosnak szomorú órák következnek, hiszen sokaknak ez az utolsó lehetőségük, hogy profi játékosok legyenek. Lássuk az én tippemet.

Tovább

Hány hely kiadó az 53-as keretben?

Közeledik a negyedik és egyben az utolsó előszezon mérkőzés, amely a kezdők legnagyobb ellensége. A legtöbben csak nagyon keveset, vagy egyáltalán nem lesznek a pályán, de így is lesz mit nézni a Patriots elleni összecsapáson. Többen is a csapatban maradásért küzdenek és számos kérdés van még az egyes pozíciókkal kapcsolatban. Lássuk mi a helyzet.

Tovább