Pozíciós harcok a defense-ben

2017. július 26. - Asbee

A támadók után most a védők következnek. Tavaly ők vitték a csapat szekerét, nagyon nagyot léptek előre 2015-höz képest. Sok poszton is elég sűrű a keretünk, így az offense-hez hasonlóan edzőinknek itt is kell majd néhány súlyos döntést hozniuk.

Tovább

Pozíciós harcok az offense-ben

A pénteki nap két dolog miatt lesz emlékezetes. Egyrészt akkor lesz a születésnapom ami senkit sem érdekel, másrészt csapatunk megkezdi a 2017-es edzőtáborát. Ugyan több klasszis helye is egyértelmű a keretben, de számos csatát fogunk látni a kezdőbe és a keretbe kerülésért is. Lássuk azokat a párharcokat amelyekre érdemes lesz odafigyelnünk!

Tovább

Roger Lewis - ejtették a vádat

Amint arról korábban beszámoltunk, elkapónkat letartóztatták marihuána hatása alatt való vezetés miatt.

A második éves WR jó híreket kapott ma, a vádat ejtették ellene. Így semmi akadálya, hogy küzdjön a No. 4. WR helyért Tavarres Kinggel, Dwayne Harrissel és néhány draftolatlan rookie-val, mint Travis Rudolph.

rogerlewis_td.png

Film room: JPP vs Cleveland Browns

Készen álltok egy újabb elemzésre? Akár igen akár nem most jön egy újabb epizód és Jason Pierre-Paul clevelandi teljesítményét fogom feleleveníteni. Defensive endünk nagy formába lendült a szezon második felére, hiszen a 11. fordulóban 2,5 sacket szerzett a Chicago Bears ellen, egy héttel később pedig a Browns ellen már 3 sacket, egy kierőszakolt és egy touchdownra visszahordott fumble-t hozott össze.

Tovább

Evan Engram - a "hihetetlen"

Mark Bavaro a rookie TE-ről

A Giants egykori nagyszerű TE-je őszinte híve a legújabb TE-nek. Ez nagyon nagy elismerés a franchise történetének valaha volt egyik legjobbjától.

A korábbi Giants TE, Mark Bavaro, a New York Post-nak nyilatkozott az Otis Anderson Alapítvány jótékonysági golf rendezvényén a legújabb Giants TE-ről, az első körös Evan Engram-ról.

"Hihetetlen!" - mondta Bavaro. "Nem tudom, milyen lesz védőfelszerelésben, játék közben, de tud mozogni. Tud futni és tud elkapni. Mély benyomást tett rám."

Engram atlétikus képessége, mozgékonysága olyan tulajdonságok, amik azonnal nyilvánvalóak, ha az Ole Miss-ről származó rookie-t nézzük. A hibrid vagy mozgékony TE, Engram nem is lehetne messzebb Bavaro-tól - aki a futball nyers erő által dominált korszakában volt aktív - stílusát tekintve. Bárhogy is, amint arra Shaun O'Hara (NFL Network) rámutatott, mialatt Engram egy hihetetlen képességű sportoló, nincsenek kétes ügyei.

Természetesen, lehet, hogy Bavaro Engram rajongója, de a régi iskolát képviselő TE nem híve annak a játékstílusnak, ami kialakult. 

"Nem szeretem, nekem ez nem futball. Ez "7-on-7" (többen csak egyfajta kosárlabda a füvönként említik ez a stílust - MyG), nagyon atlétikus. De ez nem futball, ahol mindent bevetsz, ahol a munkád 80 százaléka abból áll, hogy erős legyél, ütközz emberekkel és ahol a labda elkapása csak hab a tortán. Manapság az elkapás a minden."

Bavaro szintén ellentmondásosan nyilatkozott arról, a Giants miért vár olyan sokáig, hogy Eli Manningnek egy top tight-endet adjon. Azután, hogy 2002-ben az első körben draftolták Jeremy Shockeyt, szinte folyamatos áradat volt a vége felé draftolt vagy draftolatlan szabadügynök tight-endekből. 

Tovább

Melyik célpontnak lehet gyengébb éve?

A tavasz folyamán alaposan betáraztunk az elkapókból és a tight endekből, ami nem is csoda, hiszen az offense gyengélkedéséből ők is kivették a részüket. Egyedül Odell Beckham Jr. tudott váratlant húzni, Victor Cruzon meglátszott a kihagyás, Sterling Shepard pedig (egyelőre) nem olyan játékos aki mindig fel tud nőni Beckham mellé. Elsőként Brandon Marshallt igazoltuk le, majd a draft első körében érkezett Evan Engram. Négy olyan célpontja lesz tehát Eli Manningnek akikre alaposan számítani fog, de a mennyiség azt is jelentheti, hogy nem mindig lesznek fenn együtt a pályán és ez a számokban is megmutatkozhat.

Tovább

Pozíciós áttekintő: safety-k

Egy évvel ezelőtt komoly aggályaink voltak a safety poszt miatt. Landon Collins felemás újonc évet produkált, mellette pedig nem volt olyan tapasztalt játékos, aki komoly stabilitást jelentett volna a védelem utolsó vonalának. Collins olyan fejlődést mutatott be amelyet senki sem várt és a liga egyik legjobb védője volt 2016-ban. Mellette Andrew Adams kapta a legtöbb lehetőséget, aki draftolatlan játékosként került a csapatunkhoz és szép jövő állhat előtte. Darian Thompson sérülés miatt hamar kiesett, de vele kapcsolatban izgatottan várhatjuk a jövőt.

Tovább

Pozíciós áttekintő: cornerbackek

Közeledünk a végéhez, a secondary a soros, közülük pedig a cornerbackekre fogok most koncentrálni. Az elmúlt években alaposan felturbóztuk az egységet, hiszen Dominique Rodgers-Cromartie-t és Janoris Jenkins a szabadügynök piacról, Eli Apple-t pedig a tavalyi draft első körében szereztük meg. A befektetés meg is térült, 2016-ban a liga egyik legjobb CB hármasát tudtuk kiállítani. Vajon megismételhető az egy évvel ezelőtti teljesítmény?

Tovább

Pozíciós áttekintő: linebackerek

Nemcsak a játékosok, hanem mi is próbáljuk kiélvezni a nyarat, de most néhány napos pihenőt követően egy újabb áttekintőt olvashattok. A linebacker pozíció következik, amely általában a csapatunk egyik gyenge pontját jelenti. Antonio Pierce óta nem volt igazi klasszisunk ezen a poszton, de 2016-ban ez az egység is hozzátette a magáét a jó szerepléshez.

Tovább

Pozíciós áttekintő: védőfal

Csapatunk legendásan híres a bivalyerős védőfaláról, olyan passzsiettetők voltak Giants játékosok, mint Lawrence Taylor, Michael Strahan vagy Justin Tuck, de a jelenlegi keret sem szűkölködik klasszisokból, elég csak Damon Harrison-ra, Jason Pierre-Paulra vagy Olivier Vernonra gondolni. Ugyan 2016-ban tapasztaltunk némi hiányosságot, de a defensive line-nak is komoly szerepe volt abban, hogy ez a védelem némi túlzással a liga aljáról a liga tetejére küzdötte fel magát.

Tovább

Pozíciós áttekintő: támadófal

Elérkeztünk a leghúzósabb áttekintőhöz, a támadófal kerül nagyító alá. Ahogyan sok más csapat az NFL-ben, úgy együttesünk is szenved egy jól teljesítő ötös összeállításával, hiszen Ereck Flowers draftolása eddig nem vált be, Justin Pugh és Weston Richburg játékát pedig a sérülések akadályozták. A játékosbörze sem dúskált a jó képességű falemberekben, így a harmadik napra hagytuk annak a választását, a szabadügynök piacon pedig a legtöbb játékos áron felül kelt el és maradtunk az olcsóbb megoldást jelentő D.J. Flukernél. Vajon láthatunk pozitív dolgokat is 2017-ben?

1rec51.jpg

Tovább

Pozíciós áttekintő: elkapók

Az elmúlt években szinte mindig izgatottak lehettünk a passzjáték miatt, hiszen Odell Beckham Jr. személyében a liga egyik legjobb elkapóját sikerült draftolni, aki bármikor képes egy váratlan húzásra. Ennek az lett a hátránya, hogy túlságosan is tőle függött az offense, ezt a hiányt azonban megpróbáltuk orvosolni Brandon Marshall megszerzésével. Vajon meghozza ez a lépés a kívánt eredményt? Esetleg más is nagyobb szerepet kap idén?

Tovább