John Mara megvédi Ereck Flowers-t...

Mara interjú

2017. március 27. - MyG

John Mara hallja a panaszaidat és érzi a fájdalmadat Ereck Flowers-sel kapcsolatban (Ezt őszintén szólva kétlem. - MyG), de a Giants társtulajdonosa teljes mértékben kezdő left tackle-ként tekint az eddig csalódást keltő offensive lineman-re 2017-ben is.

"Még nem adtam fel Ereck Flowers-sel kapcsolatban." - mondta Mara vasárnap este, az éves NFL értekezleten, a tulajdonosok gyűlésén. "Tudom, hogy ez nagyon népszerű lenne, de ő egy fiatal gyerek, aki a szezon vége óta is minden nap az edzőtermünkben van - jobb akar lenni. A legjobb left tackle szeretne lenni a ligában. Elég nagy figyelem irányul rá csapatunkban. Remélhetőleg left tackle-ként fogja folytatni, de még nem mondtam le róla és nem gondolom, hogy bárki más a csapatból ezt tette volna."

A Giants több poszt megerősítésével is foglalkozott a szezon vége óta eddig, de a 11-5-ös mérleggel a rájátszásba bejutott csapat talán legégbekiáltóbb hiányosságával, a left tackle poszttal nem. Flowers, a 2015-ös draft abszolút kilencedik pick-je, visszafejlődött a se ilyen, se olyan újonc év után. A szezon után Jerry Reese GM kijelentette: "Itt az idő, hogy beváltsa az első fordulós draftoltként hozzá fűzött reményeket!" Ezzel mintegy beismerve, nem biztos, hogy a left tackle poszt a legmegfelelőbb számára.

Tovább

Van esély Hankins maradására?

Meglepően alakult a piac Johnathan Hankins számára, szinte mindenki azt várta, hogy szép fizetésért más csapathoz szerződik, azonban még mindig a kivárásra vár és a szabadügynökök táborát gyarapítja. A mai napon felröppent a hír, hogy csapatunk ajánlata még mindig él az irányába, de Reese-ék türelme alaposan fogyóban van. Vajon van még esély a defensive tackle visszatérésére?

Elsőként az vetődik fel az emberben, hogy mégis hogy a viharban lehet keret az ő fizetésére? Úgy, hogy JPP kontraktusa az első évben csak 7,5 millió dollárt foglal el a salary capből és ha minden igaz kb. 11-12 millió dollárt tudunk még elkölteni. Az tisztán látható, hogy az óhajtott évi 10 milliós deal már nem jön össze Hankins-nek, így lassan ideje lesz lejjebb vennie az igényeiből. Nem tudjuk csapatunk milyen ajánlattal állt elő, de az évi 5-6 millió dollár reális lehet. Biztosan olyan rosszul járna a játékos a szabadügynök piac ezen szakaszában? Nem hinném.

Az is érthető, hogy a csapat részéről is egyre türelmetlenebbek, hiszen New Yorkban nem szokás a játékosok után rohangálni és a védelmet is sikerült egyben tartani. Ez egyben megmagyarázza azt is, hogy még nem igazoltunk le más DT-t a csapatba.

Az opciókból nincs is túl nagy merítési lehetőség, egyértelműen Big Hank a legnagyobb név a piacon. Persze helyette biztos érkezne valaki más olcsóbban, gyengébb képességekkel. A draftról is jó eséllyel lenne érkező, nem zárnám ki, hogy a második napon erre a posztra erősítsünk.

És hogy mik az esélyek? Abszolút 50-50. A csapat és a játékos érdeke is a hosszabbítás lenne, de most már valóban egy banánhéjon is elcsúszhat a deal. Ha 1-2 napon belül nem jelentik be Hankins újraigazolását, akkor szinte biztosra vehetjük a távozását, de remélhetőleg ez nem fog bekövetkezni, hiszen a csapat egyik fontos játékosától kellene elbúcsúzni.

Draft prospectek: Christian McCaffrey RB, Stanford

A védelmet sikerült egyben tartani és ugyan elkélne még egy defensive tackle vagy egy linebacker, de az offense jobban kiált egy új emberért. Jerry Reese szereti minél több playmakerrel feltölteni a keretet, Christian McCaffrey pedig egy rendkívül sokoldalú futó, aki nemcsak running backként, hanem elkapóként és visszahordóként is hatásos tud lenni.

Tovább

J.P.P. - Giant egy életre

Jason Pierre-Paul olyan volt, mint egy gyerek a cukorkásboltban, miután aláírta a hosszútávú szerződést a csapattal.

"Ez az, amit akartam. Nem tudtam volna elképzelni magam sehol máshol."

"Ez sokat jelent nekem, természetesen majd itt szeretném befejezni. Sok srácot láttam jönni-menni, így azokat is, akikkel együtt draftoltak. Én vagyok az egyetlen közülük, aki még itt van. Ez sokat jelent. Superbowlt nyertünk, allig várom, hogy az ötödik trófeát is betegyük a vitrinbe."

A Giants a 2010-es draft első fordulójában választotta Jason Pierre-Pault és ő azóta is itt van velünk, karrierje eddigi hét évét velünk töltötte. A tragikus tüzijáték incidens gyakorlatilag tönkretette a 2015-ös szezonját, de 2016-ban megmutatta, mire képes, félelmetes teljesítménnyel tért vissza. Jerry Reese kifejtette, mit is jelent J.P.P. a csapat számára.

"Boldogok vagyunk, hogy hosszú távú szerződést kötöttünk Jason-nel!" - mondta Jerry Reese. "Nem csak az egyik legjobb játékosunk, de egyike a vezetőinknek."

Pierre-Paul visszaemlékezett a csapattal eddig eltöltött időre, hogy jutott el oda, ahol most van.

"Amikor ide jöttem, tanultam (Justin) Tuck-tól, Osi (Umenyiora)-tól, Eli (Manning)-tól, Mathias Kiwanuka-tól. Ezek a srácok mind nagyon sokat adtak nekem, sokat tanultam tőlük." mondta Jason Pierre-Paul. "Megpróbáltam a legjobb lenni, megpróbáltam megfejteni magam - és megcsináltam. Jobb lettem, profi vagyok."

Most, hogy a szerződésre megköttetett, Pierre-Paul a legfontosabb dolgokra koncentrálhat, csak azok miatt kell aggódnia.

"Történelmet írunk!" - mondta J.P.P. "Bejutottunk a play-off-ba, sajnos én nem voltam ott, nem tudtam játszani. De ebben az évben ismét ott leszünk majd, a nagyszerű defense csapattal, a nagyszerű védelemmel, akiket Spags (Steve Spagnuolo) edz."

Tovább

A 25 legjobban fizetett Giant

Nézzük, 2017-ben melyik 25 játékos keresi a legtöbbet:

25. Zak DeOssie, long snapper: 1,3 millió $ (1 millió $ alapfizetés, 300 ezer $ bónusz);

24. Sterling Shepard WR: 1,35 millió $ (720 ezer $ alapfizetés, 631 ezer $ bónusz);

23. Weston Richburg, center: 1,56 millió $ (1,09 millió $ alapfizetés, a többit elbocsátás esetén - ami nem túl valószínű - megkapja). Utolsó év az újonc szerződésből.;

22. Landon Collins, safety: 1,7 millió $. (Az alapfizetése 1 millió $ alatt van.) A harmadik év a négyéves újonc szerződésből.;

21. John Jerry, OG: 1,75 millió $ (Alapfizetése 925 ezer $ 2017-ben, a többi bónusz.);

20. Kerry Wynn, DE: 1,79 millió $;

19. Brad Wing, punter: 1,8 millió $;

18. Devon Kennard, LB: 1,83 millió $. A negyedik, utolsó éve az újonc szerződésből.;

17. Rhett Ellison, TE: 2,25 millió $. Négy éves, 18 millió dolláros szerződést írt alá, amiből 4 millió a garantált pénz.;

16. D.J. Flucker, OG/OT: 3 millió $ (1,5 millió $ alapfizetés, 1,5 millió $ bónusz);

15. Odell Beckham Jr., WR: 3,31 millió $. Negyedik év az újonc szerződésből. A Giantsnek lehetősége lesz az 5. éves újonc opció lehívására a 2018-as szezonban. Más szavakkal: még két évre még jutányos áron megtartható. Utána viszont nagyon a zsebünkbe kell majd nyúlnunk...;

Tovább

A második számú

Brandon Marshall

Brandon Marshall nem csak egyszerűen elfogadja, hogy második számú elkapó lesz Odell Beckham Jr. mögött, egyenesen örül ennek a helyzetnek.

"Tudom, hogy legfontosabb feladatom csökkenteni a többi elkapóra nehezedő nyomást azzal, hogy végzem a dolgom és jó elkapó leszek. Azt gondolom, az öltözőben én leszek az idősebb, tapasztaltabb, akitől a többiek tanulhatnak. Tanulhatnak a pályafutásomból, tapasztalataimból. Nagyon sok minden van, amiből profitálhatnak. Remélhetőleg sokat tanulunk majd egymástól."

"Nagyon-nagyon izgatott vagyok, hogy együtt játszhatok egy olyan gyakorlott és fantasztikus QB-vel mint Eli Manning és együtt játszhatok az NFL legnagyobb szupersztárjával, Odellel." - mondta Marshall. "Alig várom, hogy csökkenthessem a rá nehezedő nyomást. Folyamatosan nagyon kemény védekezéssel néz szembe, több csapat is mindent bevet, hogy kikapcsolják a játékból."

Beckham folyamatosan ilyen helyzetben volt karrierje első három szezonjában a Giants-nél. A védelmek folyamatosan alkalmazták a hagyományos two-man coverage-t ellene, a linebackerek rátapadtak a gyors irányváltással járó routoknál és safetyket is ráállították a mély routoknál. Természetesen ez megtehetik 2017-ben is, de sokkal nehezebb lesz, mint 2016-ban volt.

Marshall nem a 2016-os Victor Cruz. 2016-ban szenvedett a sérülésektől és az erőltetett játéktól Bryce Petty QB-vel, de 2015-ben nagyszerű éve volt. 14 TD-s karrier csúcs, 1.502 elkapott yard és 109 elkapás. Abszolút követhetetlen volt emberfogással, annak ellenére, hogy az ellenfél elsőszámú cornerback-je csatlakozott a double coverage-hoz.

Marshall hiszi, hogy a fiatal elkapók, Beckham és Shepard, tanulhatnak tőle.

Tovább

A támadófal jelenlegi helyzete

D.J. Fluker meg- és John Jerry "visszaszerzésével" hasznos lépéseket tettünk a támadófal stabilizálása érdekében. A folyamat még nem ért a végéhez, de látom a koncepciót. Arról fogok most írni, hogy hol tartunk az építkezésben (de fura 3-4 éve folyamatosan ezt írni) és melyik játékosnak milyen szerepkör juthat idén.

Tovább