A cornerback sor: a védelem erősségéből a csapat segglyuka?

2018. február 21. - Asbee

Szinte mindig is nagy hangsúlyt fektetett Jerry Reese a secondary és elsősorban a cornerback sor felturbózására. Több első körös választottja is volt erre a posztra (Aaron Ross, Prince Amukamara, Eli Apple), a szabadügynököket sem fizette alul (részben idevehető Antrel Rolle, valamint DRC és Janoris Jenkins) és volt, hogy a saját játékosainak adott nagy fizetést (Corey Webster, Terrell Thomas). Hol bejött a ráfordítás, hol nem, 2016-ban azonban nagyon fényesen láttuk a CB egységünket. Sajnos az ő teljesítményük is visszaesett és eljutottunk oda, hogy többen is hiányposztként tekintenek a védelem hátsó vonalára. Vajon igazuk van?

Tovább

Andrew Norwell a kiszemeltünk?

Egyre közeledik a szabadügynök piac nyitánya és beindultak már a pletykák is. Már az első sajtótájékoztatón bejelentette Dave Gettleman, hogy javításra szorul a támadófal, így komoly erősítést várhatunk. Az egyik legnagyobb név Andrew Norwell lehet, aki közel sem biztos, hogy marad a Panthers-nél. Gettlemannel megvan a kapocs, így mindenképp egy izgalmas névről beszélünk.

Tovább

Dirty Dancing - Giants módra

Még nem hevertem ki teljesen a galambok első gyűrűjét (a Pats győzelmen sem lennék még túl), de meg kell osztanom veletek minden idők legfantasztikusabb Superbowl hirdetését... 

Hiába, ha Eli megjelenik a Superbowl-on, Bradynak vége, mondhatni ő Brady kriptonitja.

A történelmien pocsék szezon végén sem volt ez másképp, Eli jött, látott és győzött. :-) Brady-val tudjuk mi lett. 

Elsőre, bevallom, sokkolt, most már egyre jobban tetszik: "TO ALL THE TOUCHDOWNS TO COME"

 

Melyik Vikings játékos köthet ki nálunk?

Pat Shurmur érkezésének köszönhetően előbb-utóbb megindulnak a pletykák a lejáró szerződésű Vikings játékosokkal kapcsolatban. Néhány hírmorzsát már olvashattunk, hogy csomagban érkezhet a leendő csapatához egy vagy több játékos is, de ezeket kellő fenntartással kell kezelni. Így, hogy már a csapatnál van és egyre közeledünk a tavaszhoz, érdemes szétnézni, hogy kik költözhetnek New Yorkba.

Tovább

Szavazás végeredmény

Eltelt egy hét a szavazás döntő fordulójának a kezdete óta, amely a podcast nevét hivatott eldönteni. Íme a végeredmény:

1. Bluehuddle 47%

2. Big Blue Podcast 27%

3. Giants Voice 26%

A győztes tehát a Bluehuddle lett! Ha szeretnétek bekapcsolódni a logó megtervezésébe is és haladó szinten álltok képkészítésben, akkor jelezzetek, és ha kellő számú vállalkozókedvű akad, akkor erről is indítunk egy szavazást!

A következő Kareem Hunt?

Számos tehetséges leendő újoncot találunk a futók között, akik közül egyértelműen kiemelkedik Saquon Barkley, de igen magasan rangsorolják a Derius Guice-Ronald Jones II párost is. Rajtuk kívül ott van még a döntőbe jutó Georgia Bulldogs tandeme, Sony Michel és Nick Chubb, de most másról lesz szó. A Senior Bowl legjobb running backje egyértelműen Rashaad Penny volt, akire érdemes egy pillantást vetni.

Tovább

Új special team edző - Thomas McGaughey

Az nj.com szerint az utolsó simításokat végzik Thomas McGaughey szerződésén, aki a special team edzője lesz.

McGaughey assistant special team edzőként dolgozott a csapatnál 2007-2010 között, Tom Quinn alatt. Ezt követően special team edző volt az LSU csapatánál, majd az NFL-ben a Jets, a 49ers és a Panters special team egységét vezette, így tér vissza hozzánk.

Az elmúlt 11 évben a már említett Tom Quinn volt a speciális egység vezetője, a múlt évben olyan teljesítményt nyújtott ez az egység, amit nem igazán lehet alul teljesíteni, sajnos mondhatjuk, az NFL legrosszabb speciális egysége volt a miénk. Szóval bőven van hely a fejlődésre.

Sok sikert, Thomas McGaughey!

thomas-mcgaughey-7526861ece6db2e1jpg-9edc42c402f65b69.jpg

 

A Senior Bowl első két napja az irányítók szemszögéből

A héten zajlik a Senior Bowl amely a legrangosabb egyetemi Bowl mérkőzés, hiszen számos nagy reménységű tehetség vesz részt rajta. Ahogy a nevében is benne van, az idő előtt profinak álló játékosok nincsenek jelen, de így is számos látnivaló akad a scoutoknak és az érdeklődőknek. Az edzések szinte nagyobb jelentőséggel bírnak mint maga a mérkőzés, hiszen a legtöbben először készülnek NFL stábbal és hivatalosan a csapatok képviselői is itt találkozhatnak elsőként a reménységeikkel. Josh Allen és Baker Mayfield személyében két top irányító is jelen van, így koncentráljunk erre a posztra. Nehéz a képernyő mögül megítélni a teljesítményeket, ezért érdemes a megfigyelők értékelésére hagyatkozni. Ezt továbbítom most nektek.

Tovább

Itt a 3-4-es védelem?

Mint értesültetek róla Ian Rapoport szerint James Bettcher lesz a defensive coordinatorunk, akinek a kinevezése számos változást hozhat. Az Arizona Cardinals defensive coordinatora volt, akik 3-4-es rendszerben játszottak, ez pedig azt jelentheti, hogy mi is erre a sémára állunk át. Vajon mennyire alkalmasak erre a játékosaink? Ezt próbálom most kideríteni.

Tovább

Mely problémákat kell orvosolnia Shurmurnak?

A Minnesota Vikings kiesésével hivatalossá vált, hogy Pat Shurmur lesz a következő vezetőedzőnk. Öt évre írt alá és számos kihívással kell szembenéznie, hiszen a legutóbbi szezon minden képzeletet alulmúlt. Azonnal repült is Ben McAdoo és Jerry Reese, Dave Gettleman pedig tett már utalásokat, hogy milyen irányba szeretné elmozdítani a csapatot. Mi lehet az elképzelése Shurmurnak? Erre próbálok most válaszokat találni.

Tovább

Szavazás döntő: mi legyen a podcast neve?

Szerencsére nincs baj a kreativitásotokkal, amit jól bizonyítottatok, hogy egy rakat ötlettel álltatok elő a podcast nevét illetően. Ennek, valamint a szoros eredmény következtében most indítok egy újabb, döntő fordulót, amelyben a három legnépszerűbb lehetőség közül választhattok.

A "játék" itt még nem ért véget, a későbbiekben is kamatoztathatjátok a tehetségetek! A podcastnek kell egy logó is, amit szintén ti készíthettek el, így készüljenek a photoshop mesterek, mert a végeredmény kihirdetése után nekiláthatnak a nagy műnek is :)

 

A csapat újjáépítése 4. rész: lehetséges draft stratégia

Elérkeztünk az utolsó részhez, ezúttal a draft kerül előtérbe. Az első kör kivételével felesleges nevekben gondolkodni és a csapatok szabadügynök piaci tevékenysége is át fogja még néhányszor írni a forgatókönyvet. Mindig élvezetes megjósolni a jövőt, így most is tegyünk egy pillantást arra, hogy milyen 3 nap várható április végén.

Tovább