Amiért utálom a (New yorki) médiát

2017. május 27. - Asbee

A csapatoknál megkezdődtek a tavaszi felkészülések, amelyek egyelőre nem kötelező jellegűek és rendre van egy-egy hiányzó is. Ez természetesen most is így van, Odell Beckham Jr, Olivier Vernon és Owa Odighizuwa nem volt jelen. Igaz utóbbi kettő hiányáról nem nagyon olvashattunk, inkább szokás szerint Beckham került előtérbe, ami kezd már nagyon fárasztó lenni.

Tovább

Cruz új otthona

Victor Cruz és a Chicago Bears megállapodtak egy egyéves szerződésben, amit a napokban alá is írnak majd. Így Cruznak ismét van csapata és - némi meglepetésre - nem a Jaguars. Gratulálunk Victor Cruz, sok sikert!

Cruz többször is kijelentette, hogy mindenképpen játszani szeretne, így ennek a fejleménynek örülni kell.

 

Sajnos itt nincs vége a cikknek. Victor Cruz egy rádióműsorban a következőket mondta:

"Az idény első felében kaptam labdákat, az idény második felében nem. Elgondolkoztam: mi folyik itt? Ok, nézzük, mi fog történni. Szerintem ezek nem akarnak engem itt többet. Sok ember valószínűleg nem tudja ezt... Ha jól játszok - 1.000 yardos elkapó lettem volna, akkor sokkal nehezebb lett volna a szurkolóknak megmagyarázni, miért bocsátanak el."

Hozzátette azt is, hogy olyan ösztönzők voltak a szerződésében, amik szerint egy jó idény után sok pénzt kaphatott volna 2017-ben.

Rákérdeztek, hogy ebben a tervben Eli Manning is benne volt-e? Erre a következőket válaszolta:

"Nehéz elhinni. Valaki odamegy az irányítóhoz és azt mondja neki, hogy hey, ne dobd oda vagy ne add oda annak a srácnak. Mérhetetlenül nehéz ezt gondolni. Én sem hittem, kétségeim voltak. De amikor néztem a filmet és láttam, hogy mennek a dolgok, ez az egyetlen magyarázat."

Tovább

OBJ & Rashad

avagy mire ébred egy Giants fan...

OBJ és a Nike megkötötte minden idők legnagyobb értékű sportcipő szerződését (már ami az NFL-t illeti). Ötéves, 29 millió dolláros szerződésről van szó, ami kiterjeszthető 8 évre és 48 millió dollárra. A hírek szerint az Adidas is tett ajánlatot, de inkább a Nike ajánlatát fogadta el - akivel egyébként korábban is szerződése volt, ami május 1-én lejárt.

Örülök és gratulálok (alig várom az Air-Beckham cipőket :-) ). Megjegyezném, újonc szerződésének utolsó évében van és elég hátul áll a hivatalos fizetési rangsorban. 

A mai reggel másik híre: Rashad Jennings megnyerte a "Dancing with the stars" idei versenyét, ez a Szombat esti láz amerikai megfelelője. Bevallom, nem kedvelem a hasonló műsorokat, de ezt Jennings miatt követtem. Ó, ha így futott volna!!! Valószínűleg nem fog unatkozni akkor sem, ha nem talál csapatot. A legjobbakat Rashad Jennings!

rashad_emma2_jpg.png

Film room: Landon Collins sackjei

Nem férhet hozzá kétség, hogy 2016-ban Landon Collins volt a legjobb safety az NFL-ben, ráadásul az év védője címért is versenyben volt. Nincs ebben semmi meglepő, hiszen a szerelések, a labdaszerzések és a sackek számában is kimagaslót nyújtott. Most az utóbbi kerül terítékre, lássuk Steve Spagnuolo hogyan használta ki játékosa ezen képességeit.

Tovább

Merész jóslat?

A legjobb passz offense 2017-ben

Ennél szebb képpel nem is kívánhatnék jó éjszakát! :-)

Az ESPN NFL Live műsorában van egy műsor blokk, az Overreaction Monday. Itt merész témákat dobnak fel, amit aztán megvitatnak a szakértők.

Egy ilyen: a Giants-nek lesz a legjobb passz offense 2017-ben. Nos, miért ne? Ha az O-line összeáll.... Így legyen!

2017-05-22_22_27_56.jpg

40 yardos felmérő sisakban

Peyton Manningnek az a véleménye, hogy a sebesség egy irányító esetében túlértékelt tulajdonság. Tény és való, sem ő, sem Eli nem tartozik a leggyorsabb irányítók közé (és akkor még finom voltam :-) ), viszont mindketten eredményesek.

Évekkel ezelőtt a Manning Passing Academyn elmesélt egy történetet Eli sebességéről, hogy okuljanak belőle a fiatalok.

"Emlékszem, Eli hetedikes volt (12-13 éves), a legfiatalabb srác a táborban. Ő volt az egyetlen, aki a 40 yardos (36,6 m) felmérőt sisakban teljesítette. Nem tudom, miért volt a fején a sisak. Emlékszem, 6,2-t futott, ez elég "megalázó" pillanat volt Eli számára."

"Az volt a véleményem, hogy nem számít, ha lassú vagy és nem vagy olyan erős, mint a nyolcadikosok vagy a kilencedikesek. Ha nem születtél gyorsnak, sokat kell ugrókötelezni és jó lábad lesz."

Rendkívül bizarr, hogy valaki egy gyorsasági felmérőt sisakban fut. Amióta Eli az NFL-ben játszik, még egyetlen szezonban sem futott 80 yardnál többet. Viszont nyert két Super Bowl trófeát és begyűjtött két Super Bowl MVP címet.

(Tegnap kipróbáltam a sisakos sprintet. A pokoli enyhe kifejezés. :D - MyG )

eli-peyton-71315.jpg

All-in Paul Perkins-nek?

Csapatunkkal is hírbe hozták LeGarrette Blountot aki végül az Eagles-ben kötött ki. Csoportriválisunk 2,8 millió dollárt adott neki a 2017-es esztendőre, mi viszont csak egy minimális összegű kontraktust adtunk volna neki. Ez akár azt is jelentheti, hogy megbízunk a jelenlegi játékosainkban, főleg Paul Perkins-ben, aki a nyilatkozatok alapján megkapja a kezdő pozíciót.

Tovább

Victor Cruz - Jacksonville Jaguars?

Cruz talán közel van ahhoz, hogy új csapatot találjon.

Eredetileg mára volt beütemezve a Cruz és a Jacksonville találkozója, de a látogatás végül május 23-24-én lesz. Ekkor váhatóan közös gyakorlásra is sor kerül majd, alaposan megnézik, hogyan illik bele a csapatba, mit várhatnak tőle.

A Carolina Panthers-t kivéve más csapattal még nem találkozott. A Jaguars-sal természetesen Tom Coughlin jelenti a kapcsolatot, akivel hosszan és gyümölcsözően dolgoztak együtt. Coughlin minden bizonnyal tudja, hogyan használhatná a Jaguars Cruzt a legjobban.

Sok sikert Victor Cruz!

cruz_20170511.jpg

 

Herzlich a tight endek között?

Mezszámot váltott Mark Herzlich, ezúttal a 44-es lesz az övé. Nem lenne ebből hír, ha tudnánk mennyire közel áll a 94-es számhoz, a váltásnak pedig oka van. 2017-ben a támadók között is lehetőséget kaphat mint tight end. Elsőre elég meredek ötletnek hangzik az elgondolás, de ez a váltás lehet az ami továbbra is a csapatban tartja.

Évek óta izgulhat Herzlich a keretszűkítés napjánál, de eddig mindig sikerrel járt. Special teamerként hasznos játékot nyújtott, igaz azt is hozzá kell tenni, hogy 2016-ban alaposan visszaesett és egy szerelést sem gyűjtött be ezeknél a snapeknél, pedig majdnem mindig a pályán volt. Ezen kívül csereként középső és erős oldali linebackerként is bevethető, ráadásul Zak DeOssie esetleges kidőlése esetén ő lenne a tartalék long snapper. A sokoldalúsága és a mentalitása tehát eddig mindig kisegítette a meleg helyzetekből.

Idén pedig az lehet a kulcs ha a goal line helyzeteknél az offense-ben is szerepet tudjon vállalni. Láttunk már ilyet a ligában például J.J. Wattól vagy Dontari Poe-tól, így az elgondolás nem lenne teljesen új és talán a képességei is lehetővé tennék, hogy bizonyos helyzetekben a támadók hasznára váljon. Ti hogy látjátok, idén is a csapatban marad vagy ez az év már sok lesz neki?

53-as roster tipp

Ugyan még nagyon korai, de érdemes eljátszani azzal a gondolattal, hogy vajon kikből fog állni csapatunk jövő évi kerete. A szezon kezdetéig érkezhetnek és távozhatnak még, de sajnos sérülések is vannak mindig, amiket jelenleg nem tudunk belekalkulálni. Lássuk hát, hogy kiket tartok a legesélyesebbnek az aktív roster elcsípésére.

Tovább

Sir Eli

Eli Manning és Davis Webb beszélgetéséből újabb részlet került napvilágra.

Manning:

"Csak üdvözölni akartam a csapatnál, biztosítani arról, hogy ha bármilyen kérdése van, valamire szüksége van a következő néhány napban, akkor én itt vagyok. Ő így válaszolt: Igen, uram!"

"Mondtam neki, tekintsünk el a szerencsétlen kezdéstől. Ne hívjon engem uramnak. Értékelem a gesztust, de csapattársak vagyunk." :-)

davis-webb.jpg