Draft: milyen élet van az irányítókon túl?

2018. április 18. - Asbee

Néhány napja arról írtam, hogy mi a véleményem az idei top irányítókról és kiket draftolnék közülük, most pedig a többi pozíció kerül terítékre. Ugyan a QB pick tűnik a legcélszerűbbnek, de rajtuk kívül is van élet és több top tehetséget is találunk.

Tovább

Draft: melyik irányítót választanám és miért?

A nyakunkon van az idei draft, ahol a második választás a miénk. Nagyon régen, utoljára 1981-ben volt ez a pick a birtokunkban, így az elmúlt évekhez képest fokozottabb érdeklődéssel várhatjuk az idei játékosbörzét. A franchise közeljövőjét is meghatározhatja ez a néhány nap, hiszen Eli Manning sem lesz már fiatalabb és a papírforma alapján nem leszünk mostanában ilyen remek pozícióban ahhoz, hogy kiválasszuk a következő nagy irányítónkat. Most maradok is a QB-k mellett és leírom (a többi posztról majd egy másik bejegyzésben esik szó), hogy én melyik játékost választanám és miért.

Tovább

ESPN: ott lesz Beckham a felkészülés elején

A holnapi nappal megkezdődik csapatunk számára a következő szezonra való felkészülés és az egyik nagy kérdés, hogy jelen lesz-e Odell Beckham Jr. Az ESPN-es Josina Anderson szerint igen, akinek az információja szerint a mai nap során New Yorkba repül az elkapónk, ahol holnap ott lesz az edzőközpontban.

Ez mindenképp pozitív infó, hiszen elkezdheti az ismerkedést az új edzői stábbal, illetve arról is infót kaphatunk, hogy hogyan halad a felépülése. Tavaly egyénileg készült a tavasz folyamán, ami nem számít egyedinek a ligában, de mindenképp üdvözlendő az idei mentalitás, hiszen számos pletyka jelent meg vele kapcsolatban, amikre csattanós választ adhat. Arról ne is beszéljünk, hogy az újságírók a képzeletükben már számos helyre eltrade-elték, de jelen állás szerint ennek minimális az esélye.

Manning minicamp 2.

Akkor az ígért írás a mini táborról...

A Manning mini camp hagyományos esemény már 2011 óta, amikor Manning testvérek egy nem hivatalos gyakorlást szerveztek a csapattársaknak. Az első években más helyszíneken tartották, de 2013 óta rendszeresen a Duke egyetemen gyakorolnak. Itt a Blue Devils edzője, David Cutcliffe irányításával zajlanak az edzések, így nem sértik meg a vonatkozó NFL szabályokat. David Cutcliffe Eli edzője volt az Ole Miss-en, illetve Peyton Manning támadó koordinátora a Tennessee-n.

Eli Peyton visszavonulása után is folytatta a hagyományt, így idén is gyakorolni hívta néhány csapattársát. Kik voltak a résztvevők? A különböző Instagram posztok szerint Sterling Shepard, Roger Lewis, Even Engram, Rhett Ellison és Wayne Gallman biztosan.

Igen, Odell Beckham Jr. sajnos nem, de ez várható volt. Ő Kaliforniában folytatja a sérülés utáni regenerálódást, fejlődéséről rendszeresen küld videókat a csapatnak. Tavaly sem csatlakozott a többi elkapóhoz, amint arról mi is beszámoltunk. Bár magam sem számítottam arra, hogy idén jelen lesz, azért hiányzott. :-(

A 2017-es tábortól eltérően ezúttal Peyton is a résztvevők között volt, gyakorolt is játékosainkkal.

Néhány fotó és úgy mellékesen: még 18 nap a draftig.

 

manningminicamp2018.jpg

Draft prospectek: Sam Darnold, QB (USC)

Vissza a top tehetségekhez, az 1/1-re talán legesélyesebb játékos kerül most bemutatásra. Ő nem más mint Sam Darnold, akinek a pályán mutatott játéka hagy kívánnivalót maga után, de a játékosmegfigyelők komoly fejlődési potenciált látnak benne és őt tartják a leginkább vezéralkatnak az irányítók között. Derítsük ki igazuk van-e.

Tovább

Az off-szezon programja

Ismertté vált az NFL csapatok off-szezon menetrendje, így a miénk is. Előbb lássuk, miről is van szó.

Ezek az önkéntes programok a tanulás, gyakorlás, fizikai formába hozás lehetőségét biztosítják a játékosok számára. Három fázist különböztetünk meg:

Az első fázis a program első két hete. Ezek a gyakorlatok elsősorban erőnléti edzések, a fizikai formába hozást szolgáló erősítő gyakorlatok.

A második fázis a program következő három hete. Ezek már a pályán végzett speciális egyéni és csapat gyakorlatok, a direct kontakt és az offense-defense gyakorlatok nem engedélyezettek.

A harmadik fázis a következő négy hét: a live kontakt továbbra sem engedélyezett, de a 7-7, 9-7, 11-11 csapat gyakorlatok már igen. Ez lehet akár egyben 10 napos csapat-gyakorlás vagy különböző OTA-k, (Organized Team Activity). Ilyen csapat gyakorlat lehet a veterán játékosok részére szervezett önkéntes minicamp, amit ebben a harmadik fázisban lehet szervezni, a draftot (április 26-28) megelőzően. Május 14-től kezdődően az újonc játékosok beilleszkedését segítendő mini táborok szervezhetők.

Akkor lássuk a Giants időpontjait:

Első nap: április 9.

Önkéntes mini tábor: április 24-26.

OTA gyakorlások: május 21-22, május 24, május 29-31, június 4-7.

Kötelező minitábor június 12-14.

Ezek az időpontok, főleg ami a későbbi fázisokat illeti, még változhatnak.

Biztos vagyok benne, hogy a következő napokban sokat fogjuk hallani az OTA kifejezést, főleg a ki van jelen, ki nincs, miért, mit jelent ez találgatások keretében. Még hogy holt szezon... :-)

Ha a csapat pontosítja az időpontokat, illetve újabb információkat tesz közzé, jelezzük.

giants_ota.jpg

 

Draft prospectek: Mike McGlinchey, OT (Notre Dame)

Ugyan aranyáron érkezett a Patriots-tól Nate Solder, de így is érdemes figyelni a falembereket, hiszen az OL jobb oldalára Ereck Flowers került át. Ugyan Mike McGlinchey legfeljebb egy trade útján lehetne a miénk, de korábban írtam már róla máshova egy ismertetőt, így ezt most megteszem itt is.

Tovább

Draft prospectek: Sam Hubbard, EDGE (Ohio State)

A JPP-trade alaposan felrázta a csapattal kapcsolatos mockokat, hiszen egyrészt a sémaváltás, másrészt pedig a csere miatt a 3-4 OLB hiánypozíció lett a csapatnál. A következőkben Sam Hubbardot, az Ohio State védőjátékosát vizsgáljuk, aki potenciális jelölt lehet a poszt betöltésére.

sam-hubbard-ohio-state-tulsa.jpg

Tovább