Az offseason értékelése

2018. június 16. - Asbee

Mozgalmas offseasont élünk meg, hiszen a tavalyi idény közben elbocsátottuk a head coach Ben McAdoo-t, illetve a GM Jerry Reese is lapátra került, így nemcsak a játékoskeretben történtek változások. Ugyan nem volt akkora hely a fizetési plafon alatt, mint két éve, de így is akadt némi mozgástér a változtatásra. A draftot is izgatottan várhattuk, hiszen ritkán választunk ilyen jó pozícióban.

Tovább

Hírszerkesztőt és fordítót keresünk!

Itt az alkalom, hogy íróként is csatlakozz a bloghoz és megjelenjenek az bejegyzéseid! Ahogy a címben is benne van hírszerkesztőket és fordítókat keresek.

Amit elvárok:

  • Megfelelő szinten ismerd az NFL-t és a a csapat napi történéseit
  • Jó barátságban legyél a magyar nyelvtannal
  • Ha fordítani szeretnél, akkor az angollal is
  • Konzisztensen tudsz teljesíteni, nem veszik el a lelkesedésed 2 hét után

Nem kötelező napi szinten írni, de amit elvállalsz azt teljesíted is.

Amennyiben úgy érzed, hogy megvan benned az affinitás ahhoz, hogy hírszerkesztő legyél, akkor dobj egy mailt a giantsbloghun@gmail.com címre vagy FB-on írj egy privát üzenetet és megbeszéljük a részleteket! Amennyiben közbelép a technika ördöge és nem kapsz 24 órán belül választ, akkor ezt mindenképp jelezd!

Beckham is jelen van a minicampen

Amíg a Patriots-nál Tom Brady és Rob Gronkowski nincs jelen, a Falcons-os Julio Jones pedig az új szerződésért tüntet, addig a fekete báránynak kikiáltott Odell Beckham Jr. jelen volt New Jersey-ben.

Ugyan limitált munkát végzett, csak egyedül készült, de a lényeg, hogy ott volt a pályán. Sokat nem lehet még elmondani róla, hiszen a mozgása nem nézett ki rosszul, de az edzők próbálták minél jobban óvni. A leendő szerződéséről nincs új infónk, az viszont jó előjel, hogy részt vesz ezeken a gyakorlásokon is és a játékra koncentrál.

Szerencsére nincs túl sok hír a mai edzésről, ami azt jelenti, hogy mindenki egészséges és nem történt sérülés. Maradjon is így.

Mennyire igaz O'Hara állítása?

A következőket nyilatkozta a korábbi centerünk: "Elpazarolták Manning pályafutásának az elmúlt néhány szezonját, azt az időt amikor a csúcson volt. Nehéz ezt csendben tűrni és nézni. Örülök, hogy találtak ebből egy kiutat, mert még mindig jól tud játszani Eli." Vajon igaz amit mondott O'Hara? Ha igen, akkor kik a felelősek érte?

Tovább

DRC visszatérőben?

"Úgy néz ki újra látni fogtok" -ez a mondat hagyta el Dominique Rodgers-Cromartie száját a Landon Collins által rendezett jótékonyság softball mérkőzésen. Vajon tényleg igazak a szavai, vagy csak a médiával játszik?

Akárhogy is van szükségünk lehet egy új cornerbackre. Janoris Jenkins a legjobb CB a keretben, őt pedig Eli Apple követi, aki igen komoly kérdőjelnek számít. A slotban újra megtalálhatja a helyét DRC, ahol vélhetően William Gay lesz a kezdő. Esetleg safety-ként is bevethető lesz, amennyiben úgy látjuk, hogy Darian Thompson nem megfelelően játszik. Azt sem zárhatjuk ki, hogy egy másik NFC East csapatnál köt ki. Ti szívesen látnátok őt újra a csapatban?

Napi WTF stat

Egy érdekes számra bukkantam:

Evan Engramet használták a második legkevesebb alkalommal a slotban a kezdő TE-k közül. Azt hiszem mindenki tisztában van a tavalyi első körösünk képességeivel, csak az előző edzői stáb nem. Remélhetőleg megszűnik ez a fajta fafejűség és jobban kihasználják a játékosaink képességeit, mert a névsor alapján ennek az offense-nek szignifikánsan javulnia kell.

Dave Gettleman

General Managerünk, Dave Gettleman kedden bejelentette, hogy limfómát állapítottak meg nála.

Dave 67 éves, betegségét az éves orvosi ellenőrzés során fedezték fel.

"Részt vettem az éves vizsgálaton, ahol megállapították, hogy limfómám van." - mondta Gettleman. "A múlt hét során több tesztet is végeztek, hogy meghatározzák a kezelés menetét, ami a nagyon közeli jövőben el is kezdődik."

"Az orvosok elmondták, mit várhatok a kezeléstől és ők pozitívak. Így én is az vagyok".

"Folytatom a munkát, amennyire csak a kezelések engedik. Amikor nem vagyok az irodában, folyamatosan kapcsolatban leszek Pat-tal (Pat Shurmur) és Kevin-nel (Kevin Abrams GM helyettes) és a többiekkel."

"Előre is köszönöm, hogy tiszteletben tartják az én és a családom magánszféráját a betegséggel vívott harcom során. Remélem, hogy mielőbb erősen térek vissza és teljes energiámmal azon dolgozhatok, hogy segítsem ezt a 2018-as New York Giants-et olyan naggyá tenni, amilyenné csak lehetséges."

Mielőbbi gyógyulást, sok erőt és kitartást, Dave Gettleman!

gettleman1.jpg

Pozíciós áttekintő: a védőfal és a passzsiettetők

Végignyálaztuk az offense helyzetét, most a védelem van terítéken. A D-k legfontosabb része a védőfal, amiben komoly átalakulás előtt állunk, hiszen James Bettcher érkezésével egy 3-4-re hajazó hibrid védelmet kapunk, amelyben változhat egyes játékosok szerepköre. Lássuk, hogy nézhet ki a transzformáció.

 

Tovább

Megnyitotta a kapuit a First Down fórum!

Egy új, már most az induláskor magas színvonalon működő fórum nyitotta meg a kapuit, ami nem más mint a First Down (katt a linkre)!

Biztosan többekben felmerül a kérdés, hogy mi a létrejöttének az oka és elsőként ki kell emelnem, hogy a lépésnek nincs köze a mostani Bowl.hu mizériának, a fórum mindenképp létrejött volna. A cél egy olyan csevegőoldal létrehozása, ahol számos magas szintű hozzászólást olvashattok majd, amelyek kiemelt figyelmet fognak kapni. Ha nemrég követed a sportot akkor sem kell félned, a kérdéseidre biztosan választ kapsz és te is olyan infókkal gazdagodhatsz, amelyekhez máshol nem biztos, hogy hozzájutsz!

Nem is rabolnám az időtöket, futás regisztrálni! :)

Még egyszer a fórum elérhetősége: https://forum.first-down.hu/index.php

Ki jutott el a második Giants szerződésig? 1. rész

Minden sikeres csapat alapja a megfelelő draft, ez segíti elő a hosszú távú sikereket és az első éveikben bagóért játszhatnak ezek a fiatalok. Érdemes visszagondolni a legutóbbi Super Bowl győzelmekre, hiszen az utolsóból Hakeem Nicks és Jason Pierre-Paul is tevékeny szerepet vállalt, 2007-ben pedig számos újonc harcolt ki magának játékidőt. De mi történt velük az újoncszerződésük lejárta után? Vajon hány játékost láncoltunk magunkhoz ezután? Ezt fogom most kideríteni.

Tovább

Kik a leendő szabadügynökeink?

Egyre jobban közelítünk a „valódi” uborkaszezonhoz, lassan eljönnek azok a hetek amikor az edzőtábort fogjuk várni és legfeljebb egy-egy letartóztatás lesz a valódi történés a ligában. Következzen egy kis előretekintés, lássuk kik azok a játékosok, akiknek a kegyeiért meg kell küzdenünk egy év múlva.

Tovább

Barkley - Eli Manningről, Jonathan Stewardról, az apaságról

A Giants kockáztatott, de nagyon sokat nyerhet azzal, hogy a No. 2 helyen egy RB-t, Saquon Barkleyt draftolt. Hétfőn, az OTA-k első napján, Barkley nyilatkozatott adott.

- Milyen volt a veteránokkal hétfőn?

"Igazán jól ment." - mondta Barkley. "Klassz volt. Természetesen először szétnéztünk, de aztán a védelem elleni gyakorlás volt. Úgy érzem, igazán jól ment. Úgy érzem, ez az offense közel áll hozzám. De igen, így a nap végén, ez futball, élveztem."

- A RB társról, Jonathan Steward-ról.

"Ó, igen. Ő egy fantasztikus pasi." - mondta Barkley. "Kétségtelenül nagyszerű veterán. Itt vagyok, próbálom nézni, próbálok tanulni tőle minden egyes nap. Az összes "öreg", az összes RB tárt karokkal fogadott és ez nagyszerű. Az "öregek" nagyszerű vezetők, a tőlük való tanulást egész pályafutásom során folytatom."

- Eli Manningről, a közöttük működő "kémiáról".

"Nyilvánvalóan nagyszerű ember, nagyszerű QB." (I love Shaquon Barkley. :-) - MyG)  "Nagyon sokat tud a játékról. Ismer minden egyes játékot, amiben benne lehetsz, minden egyes játékot, amiben bárki benne lehet. Szó szerint szinte előre látja, ha valaki rossz route-ot fut. Minden egyes nap tanulok tőle és rengeteget kérdezek. Gondolom, talán bosszantom a kérdéseimmel egy kicsit, de továbbra is folyamatosan kérdezni fogok. Növelni szeretném a játéktudásomat, mert így lehetek jobb játékos és ha jobb játékos leszek, akkor segíthetek a csapatnak."

- Hogyan egyensúlyoz a karrier és a családi élet között?

Tovább