Néhány PFF érdekesség

2017. november 21. - Asbee

Érdekes mérkőzést láthattunk, hiszen a forduló egyik legnagyobb meglepetése volt a Kansas City Chiefs elleni hosszabbítás utáni győzelmünk. Az eddig motiválatlanul játszó védelem a tavalyi évet idézte, a támadók pedig hiába gyengélkedtek majdnem végig, amikor szükség volt a nagy játékra akkor abszolválták is. Jöjjön néhány adat.

Tovább

Engram és a blokkok

Az idei első körös választásunk elsősorban az elkapásairól híres, de ha úgy van, akkor a futójátékot is támogatni tudja. Jobban mint azt várnánk...

A tulajdonosok közleménye

John Mara és Steve Tisch, csapatunk tulajdonosai, az alábbi közleményt adták ki, válaszul a médiában az 1-8-as rekorddal, az elmúlt két heti verséggel a Rams és a 49ers ellen, valamint a vezetőedző, Ben McAdoo státuszával kapcsolatban felmerült kérdésekre:

"Ben McAdoo a vezetőedzőnk és mi támogatjuk őt. Egy különösen csalódáskeltő szezon közepén vagyunk. Szereplésünk a szezonban, főleg az elmúlt két hétben, megbocsáthatatlan és csalódást keltő. Megértjük, hogy szurkolóink elégedetlenek azzal, ami történik, de senki nem elégedetlenebb nálunk."

"Tervünk az, amit mindig is tettünk. Nem magyarázunk amíg a szezon tart. A mi felelősségünk, hogy meghatározzuk az okokat, amik a gyenge szerepléshez vezettek és az idény végén, annak teljességében értékeljük a 2017-es szezont. Akkor hozunk döntéseket arról, hogyan tudunk előre lépni."

Hát... Egy valaki biztos van, aki elégedetlenebb, Mr. Mara és Mr. Tisch....

john-mara-steve-tisch.jpg

A 49ers elleni sérültjeink

Számos játékosunk bajlódik sérüléssel, a Los Angeles Rams ellen többen is az oldalvonal mellől nézték végig a mérkőzést. Ugyan javult némileg a helyzetünk, de a linebacker sor így is foghíjas lesz.

B.J. Goodson, Devon Kennard és Keenan Robinson sem lehet ott San Francisco-ban, így nem csoda, hogy a héten visszahoztuk a tavaly nálunk járt Kelvin Sheppardot. Calvin Munson és Jonathan Casillas játéka kérdéses, így van rá esély, hogy számottevő időt töltsön a pályán Sheppard.

Optimistább hírek vannak a védőfallal kapcsolatban, hiszen ha limitáltan is, de visszatudott térni az edzésekbe Olivier Vernon és Kerry Wynn is, a játékuk egyelőre kérdéses. Nagy szükség lenne rájuk, hiszen Jason Pierre-Paul egyedül kevés, az újonc Avery Moss-nak pedig minden segítség jól jön (igaz eddig teljesen elégedettek lehetünk vele).

Az eltiltása után visszatért Janoris Jenkins, Donte Deayon azonban szinte biztosan hiányozni fog. JPP is kihagyott egy napot, igaz az ő hiányzása nem a sérülések miatt volt és nem is szerepel már a sérültlistán. Szerencsére Justin Pugh sem, újra játszani tud a legjobb falemberünk.

Itt a Reese éra vége?

A franchise történetének egyik legrosszabb szezonját éljük meg. A gyenge szereplésért elsősorban az edzői stáb a felelős, de majdnem akkora részben hibásak a játékosok is, elvégre ők lépnek pályára. Persze mások is kapják az ívet, a szakmai stáb többi tagjának is benne van a keze a kialakult helyzetben. Két éve felmerült már Jerry Reese menesztése, akkor azonban kapott egy újabb esélyt, de ebbe a szezonba már jó eséllyel belebukhat ő is.

Tovább

Vajon tényleg az edzők ellen tüntetnek a játékosok?

Nincs olyan ember a földön aki ennyire rossz szereplést várt volna a csapatunktól, senki sem várta az öt legrosszabb alakulat közé az együttesünket. Mindenkinek van egy véleménye a jelenleg kialakult helyzetről, azzal azonban mindenki egyetért, hogy elsősorban az edzői stábot lehet hibáztatni a borzasztó játékért és Jerry Reese tevékenysége sem volt olyan sikeres, mint egy évvel korábban. Az állomány azonban még így is minőségi és vannak akik úgy gondolják, hogy néhány hete már csak a minél előbbi edzőváltásért küzdenek a játékosok. Vajon tényleg így van?

Tovább

Továbbra is sok a sérültünk

Számos problémával küzdünk idén és ugyan nem a sérülések az elsődleges ok a sikertelenségnek, de számos kulcsjátékosunk kimaradása sem segít a mérleg javításán. Arról már olvashattatok, hogy Janoris Jenkins eltiltás miatt nem lehet ott vasárnap, Weston Richburg pedig IR-re került az agyrázkódása után.

Elsősorban a védelmet érte komoly csapás, hiszen továbbra sem jött helyre Olivier Vernon bokája, így az oldalvonal mellől fogja végignézni a mérkőzést. A linebacker sornak is lesz két hiányzója, Jonathan Casillas mellé feliratkozott B.J. Goodson is. Kerry Wynn sem lesz ott, vissza is tért Devin Taylor, valamint a gyakorlócsapatból aktivált Jordan Williams is kaphat némi lehetőséget. Kérdéses Donte Deayon játéka, így Williams-hez hasonlóan Tim Scott is a pályán találhatja magát.

A támadófalon is újra változtatni kell, hiszen Justin Pugh sem lesz ott a Rams ellen. A helyére valószínűleg Bobby Hart tér vissza, a két csere pedig Chad Wheeler és Jon Halapio lesz.