Josh Norman újra jártatta a száját

2016. augusztus 24. - Asbee

Senkinek sem kell bemutatni OBJ és Norman tavaly decemberi párharcát, mikor többször is összecsapott elkapónk a cornerbackkel. Inkább játékosunk volt az aki a snapek után kezdeményezte a kontaktot, azonban azt se feledjük, hogy a Panthers játékosok baseballütővel fenyegetőztek a bemelegítéskor. A Redskins-hez távozott CB most újra a saját igazát próbálja magyarázni:

"Mindenki látta milyen volt. Több játékossal is beszéltem ezután és azt mondták róla (Beckhamről), hogy 'állandóan ezt csinálja'. Sok tiszteletet veszített nagyon rövid idő alatt. Többen is jelezték, hogy vadászni fognak rá. Kemény évre számíthat és ezt csak magának köszönheti."

Beckham csattanós választ adott:

"Csak a New York Giants érdekel. A csapattársaimról szívesen beszélek, például Rashad Jennings vagy Mark Herzlich jótékonysági kezdeményezéseiről, de ezen kívül csak a foci jöhet szóba."

Norman korábban nyilatkozott már róla, hogy nem akar Beckhammel és az esettel foglalkozni, ehhez képest úgy tűnik minden alkalmat megragad, hogy tovább fokozza az ellentétet. Szerencsére elkapónk jól reagált a kérdésre és remélhetőleg a fegyelmezettsége a pályán is kitart majd. Viszont a kialakult helyzetet lassan a ligának is figyelemmel kellene kísérnie, mert Norman szavai igencsak fenyegetően hatnak.

Egyébként érdekes dolgokra bukkantam a Redskins játékossal kapcsolatban. A draft előtt főképp a playmaker képességei domináltak, de a scoutok igencsak megkérdőjelezték a korábbi Coastal Carolina játékos viselkedését is, éretlennek tartották. Csapatunk játékosmegfigyelői ezt alaposan le is tesztelték, többször is erre kérdeztek rá, ez pedig nem tetszett Normannek. Az interjút nem is fejezte be, felállt és kirohant, majd szinte bőgve hívta fel az ügynökét, hogy soha nem akar Giants játékos lenni, legfeljebb ellenük akar játszani. Ez azért megmagyarázza valamelyest a Beckham iránt érzett ellentétét, de ebből jól is kijöhetünk. Emlékezzünk vissza, hogy decemberben sem remekelt, anno pedig Ramses Barden égette meg...

Nagyító alatt a támadófal

A Bills elleni mérkőzés a támadófal gyenge szereplése miatt volt hangos. Nagy kár érte, hiszen az elmúlt évben javulást láthattunk az egységben. Hogy ez egyszeri kisiklás vagy a valós forma még nem tudhatjuk, de belevetettem magam a mérkőzésbe és kielemezem azokat a játékokat amelyek félresikerültek. Mivel az én időm is véges ezért csak azokat a play-eket fogom megvizsgálni melyeknél Eli Manning is a pályán volt, úgyis ezek az igazán mérvadóak.

Tovább

A Bills elleni inaktívok

Néhány játékosunk sérüléssel bajlódik, így ők nem utaztak el a csapattal Buffalo-ba. A legnagyobb hiányzó talán Geremy Davis, akinek egy hete nagy mérkőzése volt és egy újabb esélyt kapott volna, hogy feljebb lépjen a ranglétrán. Will Johnsonért is kár, hiszen harcban állhat a keretbe kerülésért, mivel tight end és fullback poszton is bevethető. J.T. Thomas-t továbbra sem aktiváltuk a PUP listáról, így az ő hiányzása egyértelmű. Kerry Wynn sem játszik továbbra sem. Kár érte, tavaly az ő játéka is kicsit csalódást keltett, de az edzői stáb kedveli őt, így szinte biztos a helye idén is. Leon McFadden szintén New Yorkban maradt.

Elutazott viszont Victor Cruz. Az elmúlt másfél évet kihagyó elkapó a Dolphins elleni összecsapás előtt sérült meg és azóta nem végezhetett teljes értékű munkát. Emiatt kétséges vagyok a mai szerepét illetően, ne lepődjünk meg ha csak az oldalvonal mellett fog állni.

Preseason week 1: Dolphins 27 Giants 10

Végre megkezdődött csapatunk számára is a 2016-os futballszezon, a Miami Dolphins látogatott New Yorkba az első előszezon összecsapásra, amely az időjárás miatt 1 órás csúszással kezdődött. A mérkőzés elején sikerült elhúzni 10 ponttal, később azonban megállt a tudomány és csapatunk nem tudott már pontot szerezni.

Tovább

Beckham a fiatalokat mentorálja

Egyre érettebb lesz csapatunk legjobb játékosa, aki a harmadik profi szezonját kezdi meg és tudja, hogy idén is kulcsszerep hárul rá. Ennek megfelelően mindent elkövet, hogy csapatát jobbá tegye és az újaknak is megkönnyítse a beilleszkedést. Az elkapók mellett Eli Apple-ért is mindent megtesz. Az első körben draftolt cornerback a következőket mondta róla:

"Megtanította hogyan olvassam jobban a route-okat, hogy hogyan látja az elkapó a dolgokat, mi az amire ő figyel. Azt mondta, hogy bíznom kell a tehetségemben. Ő egy kiváló elkapó, mindig tud valami váratlant húzni. Kisebb termetű játékos, de remekül használja a kezeit."

Beckham jelenleg arra koncentrál, hogy a lehető legjobb csapattárs legyen. Elmondta, hogy jó ez ha ennyire közel állnak egymáshoz a játékosok és továbbra is ez a cél. Azt se feledjük, hogy sok tehetséges fiatal elkapónk van, ilyen például a második körben draftolt Sterling Shepard, aki már rookie-ként is komoly lehetőséget kaphat. Persze ott van még a "másodéves" Geremy Davis, vagy az UDFA Roger Lewis is, akit simán draftoltak volna ha nincsenek a pályán kívüli ügyei.

Kulcsszerepet játszhat az összhang a szezon végkimenetelében és egyelőre valóban jó lehet a hangulat, hiszen verekedések sem voltak az edzéseken, a korábbi években szinte mindig volt egy-egy összezördülés a játékosok között. Beckham játékát is pozitívan befolyásolhatja a nagyobb szerep, talán jobban a pályán kívül tudja hagyni az érzelmeit is.

Hírek az edzőtáborból

Közeledik az első pénteki összecsapás a Miami Dolphins ellen, az edzések intenzitása egyre növekszik és egyre több a találgatás a játékosokkal kapcsolatban. Lássuk a legújabb fejleményeket.

Egyre jobb híreket kapunk Victor Cruzról, hiszen közel két év kihagyás után továbbra is egészséges és napról napra nyeri vissza régi formáját. Igaz tegnap az újonc Eli Apple kétszer is jól hatástalanította a rutinos elkapót, de Manning véleménye szerint nincs gond korábbi kedvenc célpontjának a játékával. Persze egy nagy lépés még hátravan, az edzések után a mérkőzéseken is helyt kell állnia Cruznak.

Számos kérdés volt a safety pozícióval kapcsolatban, hiszen Landon Collins mellé többen is pályáztak. Úgy tűnik megvan a nyertesünk, az újonc Darian Thompson szerepel a legmeggyőzőbben, Ben McAdoo pedig elmondta, hogy az újoncok is megkapják a maguk lehetőségüket hogyha úgy teljesítenek. Dícsérte a rookie mentalitását, már most profi módon gondolkodik.

Ryan Nassib is fejlődik, az előszezon pedig sok csereirányító kitörési lehetősége. Ha minden jól megy sokat látjuk majd őt pénteken, bár remélhetőleg Manning továbbra is egészséges marad és az alapszakaszban őt látjuk majd. Rajta egyébként egyáltalán nem látszanak az öregedés jelei, vezetőedzőnk szerint is tovább tud még fejlődni és a tavalyinál is jobb számokat hozhat idén.

Arról viszont még mindig nincs infónk, hogy ki fogja hívni a játékokat. Ben McAdoo head coach-ként nem biztos, hogy tovább vállalja ezt a feladatot is, de az utódja, Mike Sullivan készen áll a feladatra.

 

Leigazoltuk Leon Hallt

Egy rutinos játékossal erősödött a secondary, hiszen a korábbi Bengals cornerback csapatunkban folytatja. Az offseasonban hátműtéten esett át, de ebből már felépült. Egyszer már látogatóban volt New Yorkban, akkor nem írt alá, most azonban egy évre kötelezte el magát a 31 éves CB.

Janoris Jenkins, Dominique Rodgers-Cromartie és az újonc Eli Apple inkább az oldalvonal mellett érzi jól magát, Hall pedig a slotban lehet a védelem segítségére. Az eddigiek során inkább DRC játszotta a legtöbbet nickelbackként, de ezek szerint edzőink szeretnének a pozícióba még valakit biztosítékként, mert Trevin Wade nem biztos, hogy megfelelő megoldást jelentene.

Nem súlyos Beckham sérülése

A mai edzés folyamán a szívéhez kapott az edzői stáb, hiszen csapatunk sztárelkapója, Odell Beckham Jr idő előtt befejezte a gyakorlást. Szerencsére mindössze annyi történt, hogy rosszul esett mikor Janoris Jenkins mellett próbálta elkapni a labdát.

Ennek következtében megvágta a lábát és nem is térhetett már vissza a pályára. Egy kötést kapott, de ahogy elmondta ez benne van a játékban, az ilyen bármikor előfordulhat. Néhány napig jelen lesz még a vágás, de kedden akár vissza is térhet.

Az első nyilvános nap a training campen

Tegnap az eső miatt nem nyerhettek betekintést az újságírók csapatunk gyakorlására, ma azonban már ők is követhették az eseményeket. Jöjjenek hát a legfontosabb történések.

Tavaly egy hét után dobta az első INT-t Manning, most már az első play-nél a 7 vs 7 gyakorlás során. Will Tye volt a célpont, de Devon Kennard jól lépett bele a route-ba.

Komoly hangsúlyt fektettünk a kick off returnre, elsősorban Dwayne Harris, Shane Vereen és Bobby Rainey kapott itt lehetőséget. Kipróbáltuk Sterling Shepardot és a draftolatlan Donte Deayont is, aki ugyan csak 160 lb tömegű, de eddig nagyon meggyőző. Némi meglepetésre Anthony Dablé is lehetőséget kapott a visszahordásokra.

A legnagyobb játék Tavarres King nevéhez fűződött aki a pálya jobb oldalán kapta el Ryan Nassib 40 yardos átadását. Tramain Jacobs-ot verte meg.

Larry Donnellnek két remek elkapása is volt. Az elsőt egy felpattanó labda után szerezte meg, a másodikért pedig vetődnie kellett egy crossing route után. Szerencsére a tavalyi nyaksérülése után vissza tudott térni és veszélyes lehet Tye mellett.

Próbálkoztunk egy fake field goallal is, Brad Wing paszolt Weston RIchburgnek, ő azonban elejtette a labdát. A szándék azonban nem volt rossz, Coughlin alatt nem lehetett számítani az ilyen húzásokra.

Daniel Fells hivatalosan is visszavonult

A tavalyi nyár egyik legszomorúbb eseménye volt Fells sztorija, hiszen a tight end szervezetét az MRSA vírus támadta meg, amelynek következtében számos műtéten át kellett esnie és az egészsége is veszélyben forgott. A mai nappal biztossá vált amit eddig is tudtunk, mégpedig az, hogy korábbi játékosunk visszavonul az aktív játéktól. Ezt a következőképp kommentálta:

"Annak ellenére, hogy nem játszhatok tovább hálás vagyok a 10 éves pályafutásomért és a megszerzett tapasztalatokért. Köszönöm a jókívánságokat, amelyeket az elmúlt hónapokban telefonon, üzenetekben és mailekben kaptam. Sokat kellett dolgoznom azért, hogy elfogadjam a jelenlegi helyzetet. Ennek ellenére szerencsésnek mondhatom magam, hogy itt vagyok és élhetem a mindennapjaim."