Preseason week 2: Giants 6 Browns 10

2017. augusztus 22. - Asbee

Az előszezon második mérkőzésén is vereséget szenvedtünk, ezúttal a Cleveland Browns otthonában. Az eredménynél fontosabb, hogy az offense nem remekelt, ráadásul Odell Beckham Jr. és Brandon Marshall egy-egy remélhetőleg kisebb sérülést is összeszedett és a cserék sem voltak túl meggyőzőek. Az összecsapás kapcsán születni fog még bejegyzés, most jöjjön egy gyors összefoglaló.

Tovább

A csütörtöki edzés után

Eli Manning a padon ült az első előszezoni meccsen, de ez nem feltétlenül lesz így a hátralévő három mérkőzésen. Erről, és több más dologról is szó volt a csütörtöki edzést követő sajtótájékoztatón.

Eli Apple hiányzott az edzésről:

"Érezte egy kicsit a bokáját." - mondta McAdoo. Elővigyázatosságból nem csatlakozott a többiekhez. Előfordulhat, hogy a Browns ellen is pihen. Maga Apple is azt mondta, nem biztos a hétfői játékában.

Dwayne Harris is hiányzó volt:

A felsőtestében érzett fájdalom miatt maradt távol.

Ereck Flowers (jajj, a kedvencem - MyG):

McAdoo Flowers-t az első meccs egyik fénylő pontjának nevezte. Ezt a megállapítást a meccsről készült videófelvételek elemzését követően tette. (Azt hiszem, megnézem még egyszer..- MyG.) Annak ellenére, hogy Flowers szenvedett az edzésen Olivier Vernon-nal szemben, egyetérthetünk a nyitómeccsen nyújtott teljesítményének értékelésével. Hosszú ideje a legjobb Flowers-t láthattuk.

Davis Webb:

McAdoo említette, hogy Webb versenyben van a 2. számú QB címért. Az edzéseken folyamatos fejlődést mutatott. 

Tovább

McAdoo kiakadt :-)

Bevallom, azt gondoltam, a mester nem lehet kihozni a sodrából. Úgy látszik, valakinek mégis sikerült.

Az edzőtábor egy két órás laza edzéssel befejeződött kedden. A veteránok, sztárok, ezt követően elhagyhatták a csapatszállást, a fiatal játékosok ott maradnak a hét végéig. Szerdán szabadnap volt, ma megkezdődik a felkészülés a második előszezoni meccsre, ami hétfőn (magyar idő szerint kedden, hajnali 2 órakor) lesz, a Cleveland ellen.

Úgy néz ki, a mester besokallt. Első alkalommal vezető edzői pályafutása során büntető köröket futtatott Geno Smith-el és a RB Wayne Gallman-nal.

McAdoo szinte felrobbant Geno Smith durva hibasorozatától, aki a 2. számú QB volt a keddi edzésen. Amikor az offense a saját gólvonaláról jöhetett, Smith elejtette a center Brett Jones-tól kapott labdát. A mester lecserélte Smith egy játékban a 3. számú Josh Johnsonra. Rögtön azután, hogy az egy játékos "büntetésből" visszatért, Smith és Gallman közösen elügyetlenkedett egy labda átadás-átvételt, a labda ismét a földön kötött ki. McAdoo ekkor robbant, mindkét játékost azonnal lezavarta a pályáról.

"A labda túl sokat volt ma a földön'" - mondta.

Nem csak az offense nem csillogott. A védelemnek fel kellett használni egy time-out-ot, mivel a 11-on-11 gyakorlás során csak 10 játékos volt a pályán.

A szerdai szabadnapot követően hétfőn (magyar idő szerint kedden hajnalban) jön a Browns elleni meccs, majd a két utolsó előszezoni mérkőzés a Jets, illetve a Patriots ellen.

"Az a hét kemény lesz. Három meccsünk van 11 napon belül. Ki kell hozni abból a hétből mindent, amit csak tudunk!" - mondta erről a mester.

Tovább

McAdoo - nyilatkozat

Vezetőedzőnk, Ben McAdoo még szombaton válaszolt a sajtó kérdéseire.

Versengés a back-up QB címért Geno Smith és Josh Johnson között:

"Azt gondolom, ha a két QB-t nézzük, azt gondolom, hogy mindketten csináltak jó dolgokat a játék során, de határozottan voltak bizonytalanságok is."

Chad Wheeler, a rookie LT durva éjszakájáról:

"Akarom látni, hogy a fiatal srác folytatja a játékot és tovább fejlődik. Mozgásban kell tartani Chad-et. Egyúttal ösztönöznünk kell a kezdőket is."

Jay Bromley DT pénteki játékáról:

"Azt gondolom, Jay fejlődik. Úgy játszik, hogy kiadja a dühöt magából, agresszívan játszik, fizikális futballt játszik."

A tight end-ekről:

"Azt gondolom, hogy Rhett (Ellison) jól mutatkozott be, jó kezdés volt ez számára Giants szerelésben. Elég jó volt a  támadások kezdetén, a labdát is jól kapta el. Jó volt látni. Evan (Engram) gyors volt a pálya közepén, de élesebbnek kell lennie a küldetéseiben."

"Jerell (Adams) jó fordulatszámon játszott tegnap. (Will) Tye-nak volt néhány bizonytalansága, csinált néhány jó dolgot a special team-ben, ami segíteni fog neki.  (Matt) LaCosse később szállt be a játékba, talpon kell maradnia. Elaludt néhányszor. Néhányan így jártak a tegnapi meccsen, jobban talpon kell maradniuk, de még sok lehetőség van az előrelépésre."

Tovább

PFF: top 5 játékosunk a Steelers ellen

Ugyan nem szentírás amit leírnak a Pro Football Focus-nál, de mindenképp érdemes foglalkozni vele, hiszen számos esetben hasznos információkkal szolgál. Lássuk kik voltak náluk a legjobb játékosaink az előszezon első mérkőzésén.

1. Landon Collins: 82,2

Nem férhet hozzá kétség. Mindössze 10 snapet volt a pályán, de így is letette a névjegyét, számos alkalommal odaért az ellenfélhez és keményen szerelt. Élvezte a játékot és ha így folytatja az alapszakaszban, akkor a tavalyihoz hasonló szezonja lesz 2017-ben is.

2. Dalvin Tomlinson: 81,6

Kívánni sem lehetett volna tőle jobb bemutatkozást, 4 szerelésig jutott. Könnyen észrevehető nagy testalkattal rendelkezik, amit ki is tudott használni. Tavaly nagyon sokat szerepeltek a védőfalban a kezdőink, idén nagyobb rotációra lesz szükség, aminek azonnal a tagja lehet Tomlinson.

3. Calvin Munson: 80,2

Ő is 4 tackle-t szorgoskodott össze. Nincs túl nagy mélység a linebacker poszton, így az egyik sötét ló lehet a draftolatlan játékosok közül. Becsülettel tette a dolgát és akár már most előrébb kerülhet a rangsorban. Ha az erősebb ellenfelek ellen is hasonlóan jól tud szerepelni, akkor nagy valószínűséggel ősszel is az aktív keret tagja lesz.

4. Jerell Adams: 79,6

Nagy a konkurencia a tight endek között, Jerell Adams pedig bejelentkezett az egyik roster helyért. Blokkolásban és elkapásban is helytállt, utóbbi 28 yardban mutatkozott meg. Will Tye kezdheti felkötni a gatyát...

5. Kerry Wynn: 78,8

Az örökös preseason MVP. Remekelt a futás ellen és sacket is szerzett. Vajon mikor láthatunk tőle hasonlót az alapszakaszban?

Preseason week 1: Steelers 20 Giants 12

Végre valahára megkezdődött a 2017-es szezon az első előszezon mérkőzéssel! Nehezen kezdődött az esztendő, hiszen a harmadik negyedben egy másik mérkőzésre váltottak a streamen és sehol sem tudtam folytatni a meccsnézést. A teljes összecsapást csak most tudtam bepótolni és el is olvashatjátok az első gondolataim.

Tovább

Amit várok az előszezontól

Augusztus 12-én magyar idő szerint hajnali 1 órától csapatunk számára is megkezdődik az előszezon, négy játékhéten át élvezhetjük a felkészülés izgalmait. A célok mások mint az alapszakaszban, nem a mérkőzések megnyerése, hanem a kezdők átmozgatása, bizonyos játékhelyzetek begyakorlása és az 53-as keret kialakítása a cél. Jöjjön egy írás arról, hogy mit várok az idei preseasontól.

Tovább

Dominique Rodgers-Cromartie kipótolta Donte Deayon fizetését

A Giants edzősorában szereplő Donte Deayon fizetése az elmúlt idényben heti 6900 dollár volt. A veterán cornerback Dominique Rodgers-Cromartie lehetőséget adott neki néhány száz dollárnyi bérpótlékra.

"Azt mondta, hogy valahányszor sikerül labdát fognom mellette, ad nekem egy százast" - mondta Deayon. "Úgyhogy amikor pályára léptem a gyakorló csapatban, megpróbáltam élni ezzel. Számára is hasznos, hiszen a zsebére megy. Minden játékban a legjobb teljesítményre sarkallja."

Tovább

Akik sleeperek lehetnek

Szerencsére viszonylag gyakran van sikerélményünk a fiatal, ismeretlenebb játékosokkal és a jelenlegi keretben is több olyan emberünk van, akiknek anno nem jósoltak nagy jövőt a ligában. Ilyen például Romeo Okwara vagy Will Tye, de Victor Cruz is hasonló módon robbant be az NFL-be. Most jöjjön egy lista az idei felhozatalról.

Tovább

Érkezett Mike Nugent

Megjött a várva várt veterán "erősítés" a kicker posztra, Mike Nugent érkezésével nem Aldrick Rosas az egyedüli rúgónk. Már hetekkel ezelőtt várható volt egy ilyen igazolás, de csak most került erre sor. Jadar Johnson visszavonulásával felszabadult egy hely a csapat keretében, így senkitől sem kellett megválni.

Nugent nagyon nagyon rossz szezonon van túl a mezőnygólokat és az extra pontokat együttesen mindössze 79,3 százalékkal értékesítette. Ne gondoljunk túl sokat ebbe az igazolásba, ha minden a terv szerint alakul akkor csak az edzőtáborra jött Nugent. Rosas-nak ki kell szorítania őt, ha pedig őt sem tudja, akkor tényleg nem érdemli meg a roster helyet. Egy olyan játékossal vakmerőség lett volna nekivágni az előszezonnak, akinek nincs még NFL tapasztalata, így erre a célra megfelel ez az igazolás.