23. Podcast - 2016-os értékelő

2017. február 19. - Asbee

A hullafáradtan elkészített 2016-os szezonról szóló podcast:

Az utolsó tánc - Búcsúzik a Salsakirály

Köszönjük Victor Cruz!

Biztos ismeritek azt az érzést, amikor valamit várunk, tudjuk, hogy be fog következni, de azt reméljük, hogy talán még sem és ha már muszáj, akkor minél később.

Ilyen volt az a hétfői hír is, hogy a Giants megvált Victor Cruztól.Több éves "nyűglődésre" került pont hétfőn. Felfoghatnám úgy is, hogy kaptam, kaptunk elég haladékot, de egyelőre nem tudom. Egy várható, szakmailag indokolt döntésről van szó, mégis nehéz szembesülni vele. Miért? A történet dióhéjban...

Victor Cruz 1986. november 11-én született, a New Jersey állambeli Patersonban. Ezen a környéken felnőni nem volt egyszerű, de családja segítségével sikeresen vette az akadályokat. Már a középiskolában kiemelkedő sportoló volt, később a Massachusetts Egyetem sztárja lett, egyike az egyetemen valaha megfordult legjobb elkapóknak. Számos statisztikában a legjobb 10 közé került, annak ellenére, hogy csak két évet játszott végig kezdőként.

Kiváló eredményei ellenére a 2010-es drafton nem kelt el. Bár számos csapat érdeklődött iránta, ő a hazai New York Giants-et választotta. Így került hozzánk draftolatlan szabadügynökként. A kezdés nem volt szerencsés, súlyos sérülés miatt a szezon nagy részét kihagyta. De ami ezután jött! 2011-ben kezdő lett, a főszezonban neki volt a legtöbb elkapása és klubrekordot állított fel az elkapott yardok számát tekintve. A rájátszásban is kiemelkedőt nyújtott, a Superbowl győzelemből is kivette a részét. Hamar a média és a szurkolók kedvence lett, salsa TD tánca - ami a nagymamája előtti tisztelgés - legendává vált. 2013-ban egy ötéves szerződést írt alá a csapattal, de sajnos közbeszóltak a sérülések.

A 2013-as szezon decemberben ért véget a számára, a Seahawks elleni meccsen megsérült. A következő év októberében, mindössze 6 meccs után az Eagles ellen nagyon  súlyos térdsérülés jött. 2015-ben több sérülése is volt, kihagyta a szezont. Bevallom, én már akkor nagyon aggódtam és kétségeim voltak, képes lesz-e visszatérni? Bármilyen, Cruzzal kapcsolatos kérdésnél visszakérdeztem: a szívemmel vagy az eszemmel válaszoljak?

Tovább

Mi lehet a szerződésbontások hatása?

A héten megkezdődött a 2017-es csapat keretének a kialakítása, Victor Cruz és Rashad Jennings szabadügynök lett, Larry Donnell pedig a hírek szerint nem kap új szerződést. Ezzel kb. 10 millió dollárt sikerült felszabadítani a fizetési plafon alatt, Mike Garafolo szerint pedig mindent megteszünk Jason Pierre-Paul megtartásáért.

Tovább

Hogyan is állunk a pénzügyekkel?

A tavalyi költekezés szinte páratlan volt a csapat történetében, de szerencsére bevált, a védelem ismét a régi fényében csillogott. Természetesen idén nem számíthatunk ilyen neves érkezőkre, de hiányposztok még mindig vannak amelyekre új emberek kellenek és több játékosunk szerződése is lejárt. Lássuk mennyi az annyi.

Tovább

Draft prospectek: Taco Charlton DE, Michigan

Alaposan sikerült felturbózni a védőfalat Olivier Vernon és Damon Harrison megszerzésével valamint Jason Pierre-Paul és Johnathan Hankins felépülésével. JPP és Hankins szerződése lejárt, valószínűleg csak az egyiküket tudjuk megtartani, így képbe kerülhetnek a drafton a pass rusherek is. Az egyik potenciális jelölt a Taco Charlton lehet.

 

Tovább

McAdoo kinevezésének a hatása

Egy éve egy évtizedes éra ért véget csapatunk történetében, hiszen Tom Coughlin eddigi munkáját megköszönte a tulajdonosi kör és a helyére offensive coordinatorát, Ben McAdoo ültették. Merész húzásnak bizonyult hiszen McAdoo első vezetőedzői állásához jutott hozzá és ez mindig kockázatot jelent, ráadásul a második legfiatalabb tavaly kinevezett HC lett Adam Gase után. A váltás eddig bejött, 2011 után újra rájátszásba jutottunk ez pedig elsősorban a head coach érdeme. Most közelebbről is megvizsgálom a tevékenységét.

Tovább

Draft prospectek: Ryan Ramczyk OT, Wisconsin

A támadófalba invesztált pickek és dollármilliók felemásan sültek el, így szükség lesz a további vérfrissítésre. Egyelőre két offensive tackle, Ryan Ramczyk és Cam Robinson rendelkezik első körös potenciállal, bár mindkettejükkel kapcsolatban számos kérdőjel merül fel. Most előbbi bemutatása következik.

Tovább

Eli Manning nyerte a Walter Payton Man of the Year díjat

Eli Larry Fitzgerald-dal megosztva megnyerte az idei Walter Payton Man of the Year díjat.

A rangos elismerést olyan, a pályán is kiemelkedően teljesítő játékosok kapják, akik élen járnak az önkéntes, karitatív  jellegű munkában is, ilyen szervezetek aktív támogatójaként részt vesznek helyi közösségük társadalmi életében.

A díjat 1970-ben alapították, Walter Paytonról, a Bears Hall of Fame-r RB-jéről, 1999-ben nevezték el. Mind a 32 csapat jelölhet egy játékost, akinek a társadalmi tevékenysége jelentősen pozitív hatást gyakorolt a közösségre.

"Nem azért csinálod ezeket a karitatív tevékenységeket és nem azért segítesz másoknak, hogy elismerjenek" - mondta Eli a múlt héten. "Azért csinálod, mert változást akarsz hozni az emberek életébe." "Igazán köszönöm a Giants-nek, hogy támogat ebben a munkában és mindenki másnak is, aki segít."

Eli korábban feleségével, Abby-vel együtt alapított egy gyermekkórházat Jacksonban, Mississippi államban, most a Gyermekek a Rák Ellen nevű szervezettel dolgozik és több más szervezetet is támogat. Az első játékos a klub történetében, aki elnyerte ezt a nagy presztízsű díjat.

Gratulálunk Eli Manning!

eliwalterpayton3.jpg

 

 

OBJ elismerése

Odell Beckham Jr. nagy hatást gyakorolt az NFL-re a Pro Bowl héten

Sztár elkapónk, Odell Beckham Jr., több dicséretet is kapott szerdán. Az első egy csapattárstól jött (Marshall Newhouse mondta Odell-ről többek között azt, hogy nagyszerű csapattárs. - MyG), most pedig az NFL egyik vezetője volt elragadtatva attól a hozzáállástól, amit Beckham a Pro Bowl hetében tanúsított.

Jordan Raanan, az ESPN riportere jelentette, hogy a Giants, az NFL vezér Roger Goodell-lel együtt, levelet kapott az NFL alelnökétől, Troy Vincent-től, aki nagyon megdicsérte Beckham-et a Pro Bowl hetében tanúsított viselkedéséért.

A 24 éves játékos egyike a legnépszerűbbeknek, ha nem a legnépszerűbb játékos az NFL-ben, szívesen osztogatott aláírásokat, illetve találkozott a szurkolókkal az ünnep hetében Orlandóban. Ez volt az egyik, amit Vincent kiemelt.

"Hiba volna nem elismerni azt az elkötelezettséget és professzionalizmust, amit Odell Beckham Jr. tanúsított az egész Pro Bowl hét alatt." - írta levelében Vincent. "Mindenek felett, a New York Giants-et és az NFL-t nagyszerű higgadtsággal, lojalitással és professzionálisan képviselte."

Odell Beckham érdekes témája volt a beszélgetéseknek harmadik NFL szezonja során. A szurkolók imádják és imádják a Giants öltözőben, de túl sok figyelem irányul az éretlenségének tulajdonított esetekre.

Akár a sípszó utáni dulakodás az ellenfél cornerback-jével, akár az oldalvonalon kívüli szóáradatok azt mutatják, hogy míg Odell Beckham Jr. a legdinamikusabb WR az NFL-ben, de viselkedése néha még éretlen.

Most itt a lehetőség, hogy ebben az érési folyamatban előre lépjen.

Tovább